Re:Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)
Цитат:
Първоначално публикувано от 100jan
Здравейте !
от вчера и аз вече си имам една медийка, която честно казано в стравнение c Acryan playon HD е направо самолет. До тук добре забележки нямама, само ако може някой да ми разясни няклоко неща:
1. Как се инсталират приложения, защото кавито и *.apk да му сложа не ги инсталира и не ги инсталира. - Дал съм отметката "неизвестни източници" :yikes
2. Някой успял ли е да подкара vbox-a
За vbox-a не знам. но за приложенията - Diva-та е с Android 2.2.1 и за това не всички приложения ще се инсталират. Аз се мъчих как ли не с едно - XBMC Player. На телефона се инсталира (Android 4..), но на Diva-та не за съжаление.
Тук прочетеното ми хареса за 3 д субтитри и обмислям да сменя Попкорна а200 с тази машинка.На прв път ли съм , защото подкарването на 3д суб е малко казано приключение на а 200.
Цитат:
Първоначално публикувано от kilmister
Тук прочетеното ми хареса за 3 д субтитри и обмислям да сменя Попкорна а200 с тази машинка.На прв път ли съм , защото подкарването на 3д суб е малко казано приключение на а 200.
Със субтитрите, конвертирани в 3D, няма никакви проблеми, но понякога не ги зарежда автоматично с пускането на филма и трябва от бутона за избор на субтитри да се пуснат отделно.
Понякога и нормални субтитри показва в 3D без да бъдат конвертирани, но задължително трябва да са
в отделна папка и да се пуснат бързо, преди телевизора да е минал в 2D режим.
Цитат:
Първоначално публикувано от naskonr
Всичко това е супер, но кога ще има фърмуер от Топдиджитал, за да почнат флашванията.....?!
Както и да го мъча,не мога да си вляза в PC-то.Иска ID и парола.Нищо не става.Линка към регфайла на първа страница не работи.Направо се отчаях.
Интересно е дали могат да се гледат клипове от vbox7 понеже поне аз не видях поддръжка на флаш ,но на доста места гледах плеери с 1186DD които поддържат флаш,трябва да се запита фирмат вносител за флаш поддръжката - въпрос е на фирмуер. това е сайта на вноситела http://www.topdigital4you.com/index....bg&p=2&lang=bg
а, това е един от плеерите с подръжка на FLV , почти не се различава от Дива-та
http://xinyutech.gmc.globalmarket.co...86-487902.html
и при пробелеми форума за техния плеер където има доста полезни неща и решение на проблема със забиването при даунлауд и плейване http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=60:3198-3
Цитат:
Първоначално публикувано от emoray
Както и да го мъча,не мога да си вляза в PC-то.Иска ID и парола.Нищо не става.Линка към регфайла на първа страница не работи.Направо се отчаях.
ID и паролата ги оставяш празни полета. Регфайла от първия пост има обяснение как се ползва.
Такаа, колкото до vbox-a маймай мача ще се играе като излезе нов фирм.
А между другото, някой да знае къде се намира setting.json на тази медия, че не ме кефи мястото, на което transmission тегли.....
и някой да знае как с какви юзър и пас се влиза във ftp-то
Цитат:
Първоначално публикувано от 100jan
Такаа, колкото до vbox-a маймай мача ще се играе като излезе нов фирм.
и някой да знае как с какви юзър и пас се влиза във ftp-то
Данните за достъп до FTP-то ги дава админа му. :wink:
За гледане на vbox-a е нужно да се инсталира Flash Player за Андроид 2.2.
Това не е стандартният Флаш - версии 10, 11 за Андроид 4, а някакво орязано негово подобие.
Както за всяко едно приложение за Андроид, първо си правиш акаунт в Google Play!
След това трябва да се влезе в магазина и се регистрира акаунта, запаметен от Дивата при създаването му и устройството, с което влизаш да сваляш.
Проблема е, че като се влезе в магазина през екрана на Андроида, Флаш не е достъпен, а влизайки в Google Play през търсачката, не позволява инсталация, именно заради това, че не си влязъл през магазина. Става като в "Параграф 22" работата. :))
Пробвах да инсталирам някакви си там "приложения" от флашка. Игрици, разни, с някаква извратено малка резолюция, които трябва да си мазохист за да джъткаш, се инсталираха и деинсталираха без проблем! Затова пък Флаш плеър и подобни - не ги приема и това е! :lipsrsealed:
Цитат:
Първоначално публикувано от naskonr
Здравейте , някой пробвал ли гледането на клипове в youtube .Благодаря
Колега, освен с Youtube, плеърът се справя прекрасно и с Video и Radio Podcast, Dayily Motion и т.н. сайтове, всички достъпни от меню Приложения!
Пробвах свързване с компа през LAN,и през AD HOc, и през WI-FI и какво ли още не.И не мога и не мога.Компа се вижда и лаптопа се вижда.WORKGROUP - PC - ID мрежа,парола -празни полета - LOGON FAIL,LOGON FAIL ,LOGON FAIL и това е.Някой може ли да ми обясни на прост български какво да направя?Правя всички настройки.Използвах и регфайла.Нищо.Иначе плеъра работи чудесно,но май ще го върна,ако продължава така.Жалко!
Цитат:
Първоначално публикувано от emoray
Пробвах свързване с компа през LAN,и през AD HOc, и през WI-FI и какво ли още не.И не мога и не мога.Компа се вижда и лаптопа се вижда.WORKGROUP - PC - ID мрежа,парола -празни полета - LOGON FAIL,LOGON FAIL ,LOGON FAIL и това е.Някой може ли да ми обясни на прост български какво да направя?Правя всички настройки.Използвах и регфайла.Нищо.Иначе плеъра работи чудесно,но май ще го върна,ако продължава така.Жалко!
1. Плеъра трябва да е свързан към домашната мрежа (WiFi или ЛАН без значение е, но по-добре LAN)
2. Отиваш на File Manager, след това Мрежа и в My_Shorcuts
3. Натискаш червения бутон и след това добави
4. Полетата ID на мрежа (тук се пише user name с който се влиза в самия компютър, ако няма такъв - оставаяш празно поле)
5. Парола на мрежата - пишете паролата с кочто се логвате в самия компютър, ако няма такава - празно поле
6. Специфич. IP файл - пишете IP адреса на РС-то който е получил от рутера, Давате ОК и след като видите добавения ИП адрес натискате ОК. Вече би трябвало да виждате шернатите папки
Дано да съм помогнал!
Велико!!!Дълбоки благодарности, Ra6o74!Два дена си играх и за малко машинката да я метна през терасата.МНОГО БЛАГОДАРЯ!
И аз си играх два дена точно по описаният от колегата начин. Комп и плеър се виждат през мрежата, но никакъв шанс плеъра да прочетечете споделените файлове от компа. А от копма имах достъп до харда в плеъра. Тогава използвах този рег.файл от първа страница. Нещата станаха още по-зле, до там, че ми искаше пароли и при опит да копирам нещо на харда на плеъра през ЛАН-а.
Избрах по-малкото зло и върнах регистъра както си беше преди модификацията.
За вас лъжа, за мен истина, но след рестарта - всичко си дойде на мястото.
Дали ще са вързани в Ад-Хок, в Лан или безжично /АР/, стана все едно.
Единствената разлика е, че според съответното свързване - само стойностите на битрейта при различните видео формати са различни.
Много е интересно дали фирмуерите на руския вариант iNeXT HD1 който е точно като Дивата (само стая разлика че има дисплей и бутоните са отпред ) като менюта и възможности са напълно индентични , не бих се учудил ако ги правят в един и съща фирма , днес дива утре iNeXT HD1 ,дали фирмуерите стават стават понеже постоянно излизат нови ,горе долу като дата и версия са индентични на дивата v.10.1.18r8183 при руските iNeXT FW r8198 от Выпущена 16/04/2012 ..Като постоянно излизат нови версии с оправени бъгове и фиксове от риалтек и неофициални фирмуери с нова по добра графика ,иконки и др. Трябва да се говори с вносителя да се види имат ли намерения да осъществяват някаква поддръжка въобще защото руснаците имат поне 4 официални нови версии и един куп неофициални. като при новите са оправени много от нещата.Това е официалната страница за новите фирмуери за украинците за да видите колко неща са оправени и ПОДОБРЕНИ http://inext.ua/inext-hd1/firmwares/
А относно Андроид програмите има такива предназначени за работа под чип RTD1186DD ето линковете http://www.ex.ua/view_storage/516949659433 и http://www.ex.ua/view_storage/793323412565
МОД: Фърмове от повечето други клонинг плеъри не стават да се флашват директно - трябва да се преработят заради проверката на фърма за бранда на плеъра и версията на буутлоудъра. Ако буутлоудъра е съвместима версия, то тогава фърма може би и да може да се флашне, но вече ще сте с друго лого и буутлоудър и тогава може би няма да можете да флашвате оригинални фърмове, но и за това има лек ;-) Също не се заблуждавайте, че обновени фърмове от една и съща серия (напр. 8ххх) се различават много един от друг. Да не говорим, че понякога се налага да се връща по-стара версия, защото новата е с повече бъгове и проблеми. Говоря от личен опит. Например за Popcorn излизат по 2-3 фърма на година и това не пречи да се ползват плеърите през другото време. А сега да попитам - какви проблеми имате с плеъра, че веднага търсите нов фърм и си мислите, че по този начин се решават нещата ? Ако имате въпроси ги задавайте тук, нали е затова този форум, кой с каквото може да помага.