@lasho -> Доколкото си спомням Privileg MP300 е с процесор RTD1073DA - това е първата версия на този чипсет, a Дива е със следващата версия RTD1073DD. Privileg има проблеми с DTS разкодирането (unable to downmix DTS). Преценявай кое е по-добре.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
@lasho -> Доколкото си спомням Privileg MP300 е с процесор RTD1073DA - това е първата версия на този чипсет, a Дива е със следващата версия RTD1073DD. Privileg има проблеми с DTS разкодирането (unable to downmix DTS). Преценявай кое е по-добре.
Privileg се говори че е клонинг на това http://www.iboum.com/pr/woxter750.php от зад изглеждат еднакви със скарт буксата но като гледам ще има проблем с DTS по спецификациите (нещо много от HD аудиото е в сиво ) което говори за липса на поддръжка за DTS а 90% от MKV-тата са със DTS аудио. Но не съм съвсем сигурен не съм отварял това плеърче. Въпрос на избор и късмет. Тук Дивата е разчепкана от всякъде щом сме на 2-ра частПървоначално публикувано от Hell
Това е бъдещето
https://www.youtube.com/watch?v=302yNtz4H7Y#ws
Дано имаме късмета да става и на Diva
От ДИВА нямали да пуснат някой нов модел с нов чипсет който да няма толкова проблеми най-вече с торентите и като цяло новият модел да поддържа мрежови функций(жична и безжична мрежа)?
Предоставям ви скрипт за конфигурация на BT торента с избор на брой пиъри и порт:
Логвате се в телнет с IP то на устройството:
1. cd tmp
2. wget http://playonhd.ucoz.ru/script/btpd.sh
Изтегля си скрипта:
Connecting to playonhd.ucoz.ru[195.216.243.37]:80
btpd.sh 100% |*****************************| 5543 00:00 ETA
3. chmod 755 btpd.sh
4. btpd.sh
Правите настройките според вида избор, рестарт и сте готови
Какво имаш предвид под проблеми - въобще няма да има звук или няма да е с качеството което би трябвало да бъде?Първоначално публикувано от Hell
Здравейте,
Един въпрос имам и аз.. от няколко месеца има това чудо на техниката :default DIva full hd първо бях с оригиналния софт на дивата след това сложих новия на PlayOn от който съм много доволен между другото. Та въпроса ми е следния, като гледам филм в началото няма разминаване между картина и звук, но в последствие започва да се получава едно несъответствие между тях, картината идва след това се чуват репликите, което към края на самия филм става доста видно.. Свързал сам Дивата директно с HDMI кабел към телевизора - Toshiba 43sl738, въпроса ми е това нещо от телевизора ли е или е нещо друго свързано с устройството? Преди като бях с оригиналния софт на Дива пак го имаше това..
Получава се и едно леко лагване като се движи картината при повечето HD филми, то не много видно при динамичните сцени , но пак като го има дразни :default
Поздрави и успешна седмица на всички!
@ safoto
Това може да е от много неща, но ги отмятай едно по едно.
1. Кофти рилийз.. пробвай да пуснеш филма друг компютър и виж дали пак ще има проблем. Пробвай да го пуснеш и на ТВ то .. намери лаптоп с HDMI например. Виж дали на всички филми го има забавянето.
2. Кофти кабел.. пробвай с друг кабел.
3. MPEG оптимизация.. може телевизорът да има разни оптимизации на картината с цел подобряване.. това може да прави това забавяне.. пробвай да ги изключиш
Аз го имах този проблем когато гледах филми през USB-то на телевизора (той е с вграден медия плеър), но откакто съм с Дивата не съм забелязал подобно нещо. В интерес на истината ми прави впечатление че когато съм свързал едновременно Дивата с TV-то през HDMI и Дивата с ресивера през оптиката от TV-то звука идва забавено(получава се нещо като ехо) и то когато съм с настройка Passthrough през HDMI. Не съм го следил дали с течение на времето разминаването се увеличава защото веднага намалявам звука на ТВ-то и оставам само през ресивера.Първоначално публикувано от safoto
При всички ли филми ти прави това или при специфично кодирани - HD 720p; FullHD 1080p, mkv-та, XviD.... Ac3, DTS ... малко повече инфо. Опитай да си поиграеш с настройките на аудио HDMI с възможностите които има там за избор.
Някой знае ли кога ще бъде обявена "новата" промоция на Дива-та от Дигитален свят? Че то средата на Януари мина отдавна...
@lasho -> според мен и изписаното в нета, този процесор не може да декодира DTS звук (сиреч няма да има), а повечето филми са с такъв. Справка тук и прочети за чипсета RealTek RTD1073DA.
@safoto -> включи аудио изхода (S/PDIF или Стерео чинчовете) на Дивата директно към ресийвъра, защото телевизорите забавят звука заради обработката. Ако нямаш такъв и ползваш само ТВ-то за звук, тогава виж му настройките за картината и звука и на плеъра също.
TrueHD Pass- само по това ли се различават Дивата и новия Плейон (PV73100P+)?
Благодаря на всички за бързите отговори, сега остава да почна да изпълнявам напътствията. Ще пиша след тестовете
Почти само по това (не е малко) и още малко открий разликитеПървоначално публикувано от carp
http://www.iboum.com/compare-media-p...&cval10=acplay
И тук сравнение на характеристиката и с най-новия HD2:
http://www.iboum.com/compare-media-p...&cval10=acplay