Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 62 от 188 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Благодаря, явно мисията с 3Д е невъзможна.
    Мултимедията работи само включена с HDMI кабела с другите кабели USB и чинчове телевизора въобще не я разпознава...... а по този проблем има ли решение?

MOD: Мисията не е невъзможна, но трябва и Ваше участие в нея. Във форума има специална тема по въпроса за 3D филмите. Връзката по HDMI е винаги за предпочитане, така плеърът показва най-добре видео възможностите си, не знам защо не сте доволен от този начин на свързване. По въпроса с USB кабела - той се ползва само за връзка с компютър и няма участие във видео/аудио връзките с ТВ-то (може да се използва като външен хард, ако ТВ го разпознава като такъв). Другият кабел (тип композитен) се свързва към ТВ-то (има смисъл само ако то е кинескопово), правят се промени от Меню->Сетъп->Видео на стандартна резолюция (PAL) и от телевизора се избира AV входа към който е включен кабела. Това го пише в описанието на плеъра.

Благодаря вече съм фен на вашия форум.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @brabusbg - пишеш в браузера на компа адреса на плеъра в твоята мрежа http://Diva IP (192.168.X.XXX - хиксовете са адресите от твоята вътрешна мрежа) за да отидеш на Инфосайта в плеъра и оттам горе в менюто Optware и даваш Re-Install или Update от System. Преди това трябва да си сложил фирм с Optware и да си копирал вече разархивиран този пакет (файла opt.tar) в основната директория на вътрешния си хард. Това е "автоматичната" инсталация, но има и "ръчна", като там е малко по различно (telnet to PlayOn!HD and execute following: tar xvf /home/opt.tar -C /tmp/hdd/root). Всичко това го пише в сайта на PlayOn!X и сме дали достатъчно препратки към нещата там.
    Имам рутер към който безжично са вързани дивата и лаптопа ми. В браузъра на лаптопа пиша http//:192.168.11.3 (МОД: тук има грешка в изписването, по-точно е сбъркано мястото на двете точки, трябва да е "http://192.168.11.3") и ми дава грешка. Как да видя aйпито на дивата? Като дам на нетворк инфо ми излиза

ip adress 192.168.11.3
    subnet mask 255.255.255.0
    default gateway 192.168.11.1

И още един въпрос. Шернал съм си папки в уиндовса. Виждам ги от плеъра когато тръгна да отварям ми иска username i pass, а аз не съм слагал?

МОД: Първо е хубаво да попрочетете малко темата, нали се сещате че не сте първият който си свързва плеъра с рутер. Всичко го има в 1-ви пост, секция "Полезни съвети". Уважавайте труда на хората писали досега, не им пращайте труда на вятъра.

edit: чел съм секцията полезни съвети. Не намерих отговор на въпросите и затова попитах тук. Видях че има доста писано, нямам възможност да прочета всичките 127 страници от първата част на темата и сегашните 65.

Не ми става ясно как да вляза в инфосайта на дивата. Пробвах през браузера на лаптопа, инсталирах си и телнет и пак не става

Това ли е айпито на дивата в моята мрежа 192.168.11.3

МОД: Щом това е Нетуорк инфото от плеъра, това трябва да е. Ако не можеш да влезеш с IP-то на плеъра от Лаптопа, може да е включена опция "Enable AP Isolation" или нещо подобно в рутера и да не ти позволява комуникация между двете безжични у-ва и другото което видях е, че пишеш на грешно място двете точки в адреса. Пробвай в ДОС прозорец или в ""Run" да напишеш "ping 192.168.11.3 -t". Ако има пинг, значи имаш достъп.

За шернатите папки. Макар и да не спомена (което беше хубаво, щот не сме гадатели), но сигурно си с Windows 7. Казваш, че си чел "Полезните съвети" от 1-ви пост, а не си видял че там е обяснено за шеринга и проблемите с него. Решенията са тук и тук, отново взети от П.С.1.П. (Полезни съвети 1-ви пост) !

4. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Преди това трябва да си сложил фирм с възможност за Optware
    Ами аз този фърм го ползвах, но го махнах защото не може да се включи Биторента ( не знам при вас така ли е ) - просто давам от менюто Включен, потвърждавам, излизам от менюто и то остава Изключен. Другото което е че много дразнещо е винаги субтитрите да са Bold.

МОД: Ние написахме толкова съвети какво да направиш, а ти чак сега казваш че си махнал фирма с възможност за Optware ... Е, как да стане, от само себе си ли ?

Ето кое е включено, изключено и къде се намира по подразбиране в PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1

Optware и RSS пакетите не са включени във фирма, инсталират се допълнително, за предпочитане и двата.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg
    Ами аз този фърм го ползвах, но го махнах защото не може да се включи Биторента ( не знам при вас така ли е )
    Странен тип си ти на този фърм му е сложен Transmision като optware който е значително по-добър от този BT който си върви оригинално и не става за нищо като BT-то му е блокирано защото така и не става (така че цъкай си на менюто ама ефект няма как да има). Но ти щом не си се добрал до WEB интерфейса няма как и да си го пускал.
    Hell колкото да помага ако не вникнеш в обясненията няма как да стане ето ти и резюме:
    - След като инсталнеш само PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 фирмуера имаш стабилен плеър без екстри (върши работа ако си го ползваш само като плеър - стабилно, бързо и т.н . Всичко излишно е махнато за да е възможно най-бързо и стабилно;
    -Ако си падаш по допълнителни екстри (обичаш да човъркаш) си инсталваш optware pack и вече имаш transmision торент клиент, vsftpd FTP сървър, SSH клиент/сървър.....и т.н;
    -Ако искаш да си имаш интернет линковете си инсталваш и RSS pack и вече си имаш pikasi, RSS ex, YouTub-и,Metafeeds.... и др. и-нет глезотийки;
    Hell е свалил и картинки отгоре по този повод

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Varna

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer / FAQ в 1-ви пост

Здравейте,мой приятел си купи този плеър но не може да го подкара.Става дума за настройките за нета,как да тегли филми и т.н.Ако има някой разбиращ от Варна който може да помогне,моля да ми пише.Благодаря на отзовалите се,помоща няма да е безвъзмездна

7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@valentino_g - В 1-ви пост има линк към Ръководството за употреба на български, там са описани основните неща. Прочетете първо тези инструкции и ако имате конкретни въпроси за някакви проблеми, тогава заповядайте и ги задайте тук.

8.  

9. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Хиляди благодарности за супер подробните обяснения на Hell и nestorbg55. Определено сега вече ми се избистриха нещата (най-накрая ), но проблема ми остава че все не успявам да влеза в DIVA-та през web интерфейса.
    Вързана ми е в мрежа , като напиша IP-то на DIVA-та и ми дава че няма такава страница! Не е проблем в мрежата защото по мрежата си прехвърлям филми или си гледам директно от РС-то.

МОД: Разгеле ... Предполагам, че си сменил отново фирма с PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 и от сетъпа от Нетуорк Инфо виж кой ти е IP адреса, да не би него да бъркаш ? Айде пиши какво е станало.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg
    Хиляди благодарности за супер подробните обяснения на Hell и nestorbg55. Определено ми сега вече ми се избистриха нещата (най-накрая ), но проблема ми остава че все не успявам да влеза в DIVA-та през web интерфейса.
    Вързана ми е в мрежа , като напиша IP-то на DIVA-та и ми дава че няма такава страница! Не е проблем в мрежата защото по мрежата си прехвърлям филми или си гледам директно от РС-то.
    За да влезеш директно в WEB интерфейса само с IP адреса на Diva-ta (примерно: http://192.168.170.20/) трябва да си с PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 за някои от другите алтернативни фърмове понякога след IP адреса на Дивата се налагаше да се пише още нещо - port, xxx.html.... вече не си спомням точно но е писано в темата. Виж си и настройките на проксито в Win и в Браузъра, виж си и настройките на рутера. За да можеш да правиш каквото и да е трябва здължително да влезеш в WEB интерфейса.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте! v9.5.0 r5992 успях да инсталирам само по метод 2 - със задържане на бутона и включване в контакта. Работи добре. При следващите две версии (v9.5.45 r6230 и v9.5.56.r6230) след инсталиране остава черен екран при HDMI-връзка, а със чинч-чинч кабел изкарва надпис: "The software dismatch the firmware". Само при мен ли е така?

12. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Пробва ли с бутона "TV Sys" да превключиш резолюцията ? Между другото, чета в нета че и други собственици на този модел (RTD1185DD) не им се получава от първия път с ъпдейта. Аз съм с v9.5.56.r6230, ъпдейтна се от раз и засега съм доволен - работи стабилно и няма проблеми.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

След като се флашне се рестартира и блокира - не приема команди от дистанционното, неможе да се изключи и от бутона.

14.  

15. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Предполагам, че си спазил начина (със задържането на бутона отзад 20 сек.) и реда на инсталациите - първо 5992 и след това v9.5.xx.r6230. Другата особеност е, че става малко бавно (2-5 мин) и трябва да се изчака търпеливо да се рестартира и да зареди сам. Ако нещо не стане, процедурата се изпълнява отново, като си форматирате отново флаша на FAT32, изтегляте отново ъпдейта и го разархивирате в основната директория на флашката. Пробвайте и двата начина на флашване, по незнайни причини при някои става по единия, а при други по другия начин.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Точно така го правя, изчаквам процентите да станат 100%, изписва "Completed" и след като се рестартира сам излиза съобщението "The software dismatch the firmware" и замръзва там.

МОД: Пробва ли да инсталираш v9.5.xx.r6230 от сетъпа на плеъра ?

Когато бях със оригиналния v9.5.42 r3758 пробвах да инсталитам от сетъпа v9.5.0 r5992. Дивата доста помисли, рестартира се и пак си беше с v9.5.42 r3758, обаче започна да се рестартира много често без причина. Тогава флашнах v9.5.0 r5992 с копчето и се оправи. Повече не съм правил ъпдейт от сетъпа.

МОД: Мисълта ми е, след като си вече с 5992, пробвай от сетъпа на плеъра да флашнеш с v9.5.56.r6230, трябва да стане. Пиши като пробваш за да знаем резултата.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

http://rinncom.com/3Dshop/ я погледнете тия очила дали ще вършат работа с Дивата , не че са кой знае какви пари но все пак да питам дали някой е ползвал и имат ли описаният ефект ?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivanb
    http://rinncom.com/3Dshop/ я погледнете тия очила дали ще вършат работа с Дивата , не че са кой знае какви пари но все пак да питам дали някой е ползвал и имат ли описаният ефект ?
    @ivanb Има си специална тема за 3D филми фoрмати и плеъри https://forum.setcombg.com/index.php/topic,48572.0.html
    Но за линкчето което си пратил не мога да се въздържа да не кажа за да предпазя колегите от форума че е гадно капанче. Това са си отдавна познатите Анаглифни очила които не струват повече от 1 левче. Подобни дават при всеки гледан филм безплатно в CinemaSiti (само че с поляризирани стъкла), можеш да си купиш и допълнителни за 1 левче а на едро ги продават за по 10ст. в EPay Избучваш им поляризираните стъкла (по скоро филтърчета) и им слагаш червено и зелено филтърче има ги в книжарниците. А на диска не може да има нищо повече освен конвертор който конвертира (и имитира анаглифно 3D) но не и истинско анаглифно 3D снимано от две камери под ъгъл. С такива очила (и всички анаглифни - цветни) може да изгледаш най-много някое анимационно филмче от 5 минути в противен случай ще ти гръмне главата от болка а може и да посетиш очния лекар -цветните филтри ужасно натоварват очите, мозъка и после боли и глава и очи....и.т. Това се отнася и за съвсем оригиналните и предвидени за гледане с анаглифни очила филмчета (обикновено са кратки) просто технологията е много, много стара и няма нищо общо със съвременното 3D-та по кината както и с новите 3D формати, телевизори, плеъри и очила които щадят очите и главата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе