Струва ми се,че не е от субтитрите....на няколко филма е едно и също.За това си мисля да не е от някаква настройка или да му инсталирам някакво обновение.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Струва ми се,че не е от субтитрите....на няколко филма е едно и също.За това си мисля да не е от някаква настройка или да му инсталирам някакво обновение.
В повечето случаи, проблема е в субтитрите. Основно спират, ако на някой ред се съдържа някой специален символ, който плеара не поддъжа. като §, <, > - които компютъра си чете без проблеми. Не мога нищо да кажа за 3Д не съм гледал такъв филм, а и този плеар не е за 3Д има вероятнос да му идва в повече на процесора и от там да създава проблеми.
ivodivo, Вече сме двама . Моят телевизор е Тошиба Регза и може да плейва през LAN медиа само от DLNA сървър и се чудех какъв телевизор да си взема за детската, че да мога да пускам на хлапетата по мрежата медия от дивата. Дали поне някой знае телевизор, който да вижда SAMBA протоколи (ако е правилно да се каже така)?
- - - - - - - - - -
Имам още един проблем. Скоростта на сваляне на торенти е до 2,5 MB/s а с компа даунлоуд скороста ми е до 5,2 MB/s. Мога ли да подобря скороста за сваляне на плеъра по някакъв начин.
П.С. Нета ми е на Булсатком, дивата е вързана към рутера с лан кабел и съм задал стратично IP и DNS на Булсатком
Е да схемата е ясна. На основния ТВ плеъра чрез HDMI и ако поддържа DLNA за останалите ТВ-та по мрежата... За това и питам за този плеър дали-или - но за сега мисля да сглобявам HTPC за моите нужди щото освен тези протоколи ми е нужен и торент клиент и да си работят едновременно без да ми се лагва...
Не знам да има ТВ да може да се разбира със samba и уиндоуските шеринги и да плейва директно медиите така.
А може ли да му сменя или обновя софтуера по някакъв начин-може и да има някакъв резултат.Само да уточня,че моят плеър е 3Д.
Това значи, че задаваш въпроси в грешния раздел на форума. В темата за 3Д пеарите има доста хора които могат да ти помогнат и да изкажат мнение
Колега Zheliazkov аз имам същия проблем и за това вече две седмици плеъра ми е в сервиз
Дива може ли да се управлява с Android?
Намерих подобна тема https://forum.setcombg.com/%D0%BB%D0...%B5%D1%82.html Някой намерил ли е решение за Дива?
Стига бе....сервиз.колега,каде си го дал на сервиз и казаха ли ти каде е проблемът?Нека като го вземеш да споделиш дали се е оправил и да кажеш аз какво да направя.
В сервиза на топдиджитал обадих им се казах им какъв е проблема и те ми казаха да им го изпратя да го видят. Вече две седмици чакам отговор.
Топ диджитал?Не сам ги чувал.Може и аз да пробвам с тях.В Пловдив имат ли сервиз направо да им го нося?
Топ диджитал или дигитален свят са вносителите на Дива или Дивата е техна търговска марка. Сервиза е в София.
Топдиджитал Инвест АД - Начална страница
Здрасти, с версия 2 на машинката съм, от две три седмици. С оригинален фърмуеър.
1. При опит да се логна в браузъра, той крашва
2. При опит да отворя торент клиента през друг компютър (http://192.x.x.x/unicgi) се вижда грешка 500 (Inetrnal server error)
3. Сложих му HDD WD Green 3TB, при възпроизвеждане от него има досадно премигване в черно на филми, които не би трябвало да са проблем мкv с р-ри около 4Г
Та тези неща ще се решат ли с някой от изредените в първи пост фърмове?
И понеже вече го брикнах веднъж и го оправих сам, да преговорим:
подменям install_a & bootloader.tar от оригиналния firm в този, който искам да инсталирам и използвам configuration.xml задължаващ презапис на буутлодъра? Верно или не?
НЕ!!!!!
Не ползвай опцията за презапис на бутлодъра! Нито един фърм от първия пост няма да стане на v.2!!!
От оригиналния фърм за твоята версия ползваш install_a и bootloader.tar, и ги заместаваш в един от трите, които съм изброил (и ти си ме цитирал). Дано да съм отговорил навреме.