Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 144 от 188 ПърваПърва ... 94134142143144145146154 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,146 до 2,160 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2013

Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Цитат Първоначално публикувано от ra6o74 Виж публикацията
    Добре! Радвам се че все пак си опитал.
    След малко като ги кача, ще дам линкове за Egreat R6S последния стоков фърм, с подменени install_a и bootloader.tar файлове, също и за фърма на EvaVision (въпросните файлове също са подменени) и линк за един кастъм фърм правен за Egreat R6S. В този кастъм фърм няма bootloader.tar, configure.xml не презаписва нищо и понеже нямам Дива в.2 не мога да го пробвам, но май е променен install_a файла за това не съм го замествал. Най-много да каже correct_id, т.е. няма да се инсталира, но се съмнявам. Ако имаш време опитай тези на Egreat, а тези, които могат да си позволят 35$ (ЕДНОКРАТНО - купува се код за активация) за услугите на EvaVision да тестват и него. При него всичко, касаещо домашната мрежа и самия плеър си работят. Не работи онлайн ъпдейта и някои техни онлайн приложения.

Ето и самите линкове:
    1. Egreat R6S: http://d-h.st/fSD
    2. Egreat R6S кастъм: http://d-h.st/i1f
    3. EvaVision: http://d-h.st/yu4

P.S. Още веднъж да кажа. че нямам в.2 на Дива и не мога да пробвам фърмовете, но са безопасни - нищо не презаписват, нищо не променят.
    Тестът направен!
    Egreat R6S дистанционните са като на IconBit... остава само EvaVision като алтернатива...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Цитат Първоначално публикувано от baibro Виж публикацията
    Тестът направен!
    Egreat R6S дистанционните са като на IconBit... остава само EvaVision като алтернатива...
    Да разбирам ли че си пробвал и кастъм фърма? Питам защото сега качвам оригиналния на Egreat но освен install_a и bootloader.tar съм подменил и DVDPlayer файла. За разлика от старата версия на Diva FullHD Premium 3D където имаше отделен файл указващ какъв тип дистанционно да се ползва, при тази настройките са в този DVDPlayer. Тъй като това е основния елемент от софтуера има вероятност след инсталацията, като мине бутващото лого, да не покаже картина. Това не бива да те притеснява. Просто изключи плеъра от захранващия кабел и си върни оригиналния фърмуер по вече познатия начин. Ако обаче видиш екрана за първоначална настройка 99,99% съм сигурен че дистанционното ще работи.

Ето линк: Dev-Host - Diva_Egreat_R6S_3.0.4.9.zip - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service

Ако това сработи ще преправя и кастъм фърма. Успех!

4. Тук е от
    Jun 2013

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Точно къстъм фърма опитах първо. Довечера ще тествам и ще пиша пак. Ако това е цяра, и на IconBit фърма може да преправим?

- - - - - - - - - -

вчера опитах с оригиналният фърм от последния ти пост

на ниво настройки и плейър дистанционното пасва, в андроид приложения и в браузъра обаче не, бутоните за навигация не пасват.
    цитирам ти и браузъра на компа относно трансмишън клиента:
    404: Not Found

Couldn't find Transmission's web interface files!
    Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
    Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir() by hand.

БТ торент изобщо няма, нито в Evavision, нито в този фърм.
    Този пост е редактиран от baibro; 21-06-13 в 11:26.

5. Тук е от
    May 2013

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Колега Кикирики,взе ли си плеъра от сервиза-оправиха ли го?

6. Тук е от
    Jan 2012

Изпратиха ми го в сряда а днес аз пак им го изпратих Проблема си остава същия. Нещата маи вървят към подмяна с друг плеър.

7. Тук е от
    May 2013

Кофти работа.Когато ти го връщаха,казаха ли ти,че са го оправили и къде е бил проблемът?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Ще кажа само - тази версия на плеъра е много куца. В понеделник ще пусна кастъма.

10. Тук е от
    Jan 2012

Хайде да минем на лични че тази тема не е за нашия плеър.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2006

Отговор: Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Здравейте!
    Извинявам се ако темата е засегната някъде, но изчетох почти всичко и не видях ....та искам да попитам нормално ли е чипа в плеъра да е 50+ градуса - поне толкова ми показва един инфрачервен термометър. ..и то почти без никакво натоварване?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Привет.
    Поръчах си плеъра, естествено версия 2. Утре пристига и почвам да го разучавам.
    Имам няколко въпроса. Четох, че да се сложи вътрешен храд не било препоръчително, защото много загрявал плеъра. Ако му взема един брой външен 3 терабайта и го вържа през usb-то, ще мога ли през мрежата да прехвърлям файлове от компютъра към плеъра и външния хард? Идеята ми е да тегля на компютъра, след това да прехвърлям филмите на външния хард и от там да гледам.
    Естествено, остава въпросът дали няма да е по-добре да взема един вътрешен хард?
    Това е засега. Като дойде машинката предполагам, че ще се появят и други въпроси.
    Поздрави.

13. Тук е от
    Jun 2013

За същият плеър, вече почти месец аз ползвам WD Green 3TB
    Не съм забелязал да грее. Има преинсталиран Transmission client, достъпен е през уеб браузър и няма нужда по мрежата да прехвърляш масиви от по 10-20 GB.
    Опитах доста варианти на фърмуери, различни от оригиналния, за сега само EvaVision изглежда като да е приличен, ама приличен колко да е приличен? Колкото оригиналния... явно трябва да мине малко време за разработчиците.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop Виж публикацията
    Имам няколко въпроса. Четох, че да се сложи вътрешен храд не било препоръчително, защото много загрявал плеъра. Ако му взема един брой външен 3 терабайта и го вържа през usb-то, ще мога ли през мрежата да прехвърлям файлове от компютъра към плеъра и външния хард? Идеята ми е да тегля на компютъра, след това да прехвърлям филмите на външния хард и от там да гледам.
    Естествено, остава въпросът дали няма да е по-добре да взема един вътрешен хард?
    Дедо, щом има предвидено място за вътрешен хард, според мен, въпроса - дали харда да е вътрешен или външен, опира до личен избор на база опит. Колегата вероятно ползва бавен на WD - и както е писал - не му грее. Аз хардове под 7200 об. въобще не ги броя. При мен и със Сиагейт и с Тошиба и с Хитачи ми грее доста кутийката и затова съм си решил въпроса с външен USB 3.0 хард диск.
    Относно питането ти за прехвърляне на файлове през мрежата - пак е до личен избор. Дали с вътрешен или външен, компютъра където свалям и аз торентите разпознава хардиска закачен на USB порта на плеъра като мрежово устройство и без проблем прехвърля, трие и редактира файловете на него. Ако имаш LAN кабел за гигабитова мрежа, дори няма да ти се налага да прехвърляш, защото плеъра си чете директно от споделените папки, всичко каквото искаш да гледаш или слушаш.
    Blu-ray 3D.ISO с DTS HD-MA звук /като най-големия "залък" при стрииминга/ - включително.
    С изключение на Blu-ray структурата - всичко останало, като аудио и видео формати, си върви без грешка и при WiFi свързване, както към рутер, така и при директно Ad-hoc свързване с компа.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Първи впечатления - с малко зор подкарах мрежата. И кабел и безжична. Рутерът ми е старичък, работи на G стандарт, 100 Мб по кабел и 54 по въздуха. По кабел тръгна всичко, включително и Blu-ray диск, копиран на харда (36 Гб), което ме зарадва. Аудиото е DTS-HD MA. Но в един момент почна да зацикля, ресивъра се почуди колко пъти да прецъква от DTS на стерео. Безжично едвам креташе. След рестарат нещата се пооправиха, но пак зацикли след време.
    Днес взех от приятел Tp Link WR1043ND. По кабел никакъв проблем, позволявах си да ровя в менюто на блу рей диска, премятах напред - назад, превключвах аудиото от стерео на DTS, въобще не се замисля. По въздуха пак не стана, като разликата е че поне видеото приблизително вървеше, аудиото не.
    За самия плеър - предния дисплей според мен не върши никаква работа. Показва колко е часът, че има мрежа, включена флашка и други дребни нещица. За сметка на което пък е доста дребен.
    Друго изключително дразнещо, сложили са едно мънинко вентилаторче което вдига прекалено много шум. Примерно пуснах концерт с класика, в един момент музиката беше доста тиха и вентилатора се чуваше. А аз се притеснявах за вентилаторите на плазмата. През деня много не си личи, но вечер е доста гадно. Споделете как е при вас.

За картината - убийствена. Не знаех, че телевизора може да извади такава картина. Нито от лаптопа, нито от компютъра успях да извадя такова качество.
    Аудиото - прочете всичко, което имам. Включително cue sheet. Като звук - супер.

You tube HD не тръгна. Вади надпис, че не може да ги прочете.
    На този етап нямам възможност да му сложа хард.

Фирмуери не искам да сменям, защото ми се вижда прекалено сложно.
    Този пост е редактиран от dedo pop; 03-07-13 в 20:19.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Здрвейте.Изникна ми проблем.От седмица съм със този фирм
    modfirm Mede8er 4.0.5 HD Audio (@dzver fix) - за буут 0202.1026L + фърм Iconbit HDS6L v7.3.41 r4673 - 01.12.2010 - 30.11.2011
    понеже ми харесват белите му субтитри /по лесно четими са за мен/.До тук всичко е на 6+, докато вчера плеъра почна да върти номера.Докато гледам филм изведнъж картината изчезва и се появява черен фон или лилав,едно от двете.Иначе звук си има и филма уж върви само че със споменатите фонове.Дивата не реагира, не мога да я спра от дистанционното.Така се чува само звукa от филма около 5 минути и се рестартира сама.Със вътрешен хард диск съм, но това го прави и със флаш-ка.Кажете ако някой ако се е сблъсквал със същия проблем, дайте ми съвет как да постъпя.Или може би плеъра вече сдава багажа, а го взех втора ръка едва преди месец.
    Този пост е редактиран от krasimladeja; 05-07-13 в 11:59.

18. Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

Това със всички филми ли го прави ? По едно и също време ли (примерно след 20-30мин от началото на филма ) ? Провери го да не прегрява и да забива. Аз съм го ползвал този фърм и имам много добри впечатления. Махнах го защото не искаше да пее едни аудио формати, но това в никакъв случай не значи че е лош. Успех !

Цитат Първоначално публикувано от krasimladeja Виж публикацията
    Здрвейте.Изникна ми проблем.От седмица съм със този фирм
    modfirm Mede8er 4.0.5 HD Audio (@dzver fix) - за буут 0202.1026L + фърм Iconbit HDS6L v7.3.41 r4673 - 01.12.2010 - 30.11.2011
    понеже ми харесват белите му субтитри /по лесно четими са за мен/.До тук всичко е на 6+, докато вчера плеъра почна да върти номера.Докато гледам филм изведнъж картината изчезва и се появява черен фон или лилав,едно от двете.Иначе звук си има и филма уж върви само че със споменатите фонове.Дивата не реагира, не мога да я спра от дистанционното.Така се чува само звукa от филма около 5 минути и се рестартира сама.Със вътрешен хард диск съм, но това го прави и със флаш-ка.Кажете ако някой ако се е сблъсквал със същия проблем, дайте ми съвет как да постъпя.Или може би плеъра вече сдава багажа, а го взех втора ръка едва преди месец.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе