Здравейте.
Благодаря много за помоща.
Машинката работи.Има оригинален фирм на страницата вече.
рестарта на тази машинка е под чекмеджето на вътрешният хард.
noname.png
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Здравейте.
Благодаря много за помоща.
Машинката работи.Има оригинален фирм на страницата вече.
рестарта на тази машинка е под чекмеджето на вътрешният хард.
noname.png
След като за колегата @racho1 сагата завърши успешно благодарение на пуснатия на сайта на вносителя фърмуер, ако има ентусиасти могат да пробват и до сега ползвания за адптиране на фърмуери метод, а именно замяна на install_a и booloader.tar файловете, и да пробват фърмуерите на EvaVision, IconBIT 440 и Egreat R6S и да споделят впечатления.
И още веднъж, за да се избегнат грешки от този вид, настоятелно МОЛЯ модераторите да създадат нова тема за Diva FullHD Premium 2 и ако може последните 2-3 стр. да се преместят там, за което им благодаря предварително.
Здравейте,ето ме пак с проблемче.
когато включа медията към ПС я вижда като диск,но иска да го форматира и не мога да копирам нищо на нея от компа???помагаите.
Привет,
понеже настана леко объркване с предната версия на устройството, фърм и т.нт. ще направя нова тема за версия 2, която е с дисплей. Това не е единствената разлика, но наблягам на нея, тъй като това е основното, по което може да се направи разлика между стария и новия плеър на пръв поглед.
За Diva FullHD Premium 3D v.2 /с дисплей/ НЕ СТАВАТ фърмовете от старата Diva.
Pics.jpg
Подробно описание Декодира и възпроизвежда High Definition 3D/2D 1080p, HDMI 1.4 интерфейс. Конвертира обичайните 2D филми в 3D формат. Пълна поддръжка на възпроизвеждане на Blu-Ray 3D ISO.
Възможност за инсталиране само на MIPS Android 2.2 приложения.
Чипсет: RTD1186
Вградена памет: 4GB
Оперативна памет: 512MB DDR3
GPU: OpenGL ES2.0
Възможност за вграждане на твърд диск 3.5" SATA до 3TB
Захранване: 12V/2A
A/V изход: CVBS, YUV, SPDIF (Opical, Coaxial)
HDMI изход: HDMI V1.4
Четец на карти памет: SD/SDHC
USB Interface: USB 2.0 Host x 2, USB 3.0
Ethernet(RJ45): Gigabit LAN
Вграден Wi-fi адаптер PCI-E
Операционна система: Linux + Възможност за инсталиране само на приложения за MIPS Android 2.2
Системни изисквания за файловата система: FAT32/NTFS/NFS+(for Mac)
3D - Поддържа 3D възпроизвеждане на филми*
Support Side by Side, Top & Bottom, Frame Sequential, Frame Packing
*Необходим е 3D телевизор
Възпроизвеждане на аудио
Поддържа: Dolby Digital TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS HD Master Audio
Формати: MP3, WMA, RA, RM,OGG
Възпроизвеждане на видео
Формати: AVI, MPG, DAT, VOB, DIV, MOV, MKV, MPEG, TS, MTS, M2TS, RM, RMVB, ISO, IFO, WMV,ASF
Кодеци: MPEG1, HD MPEG2(up to MP@HL), HD MPEG4 SP/ASP H.264 BP@L3,MP & HP@L4.1
Xvid, WMV9/VC-1 AP@L3, RM/RMVB8/9/10(up to 1080@30P), AVS HD (1920x1080)
H.264 Data Rate: до 60Mbps
Резолюция: до 1080p
Поддържани ТВ системи: NTSC/PAL
Субтитри: SRT, SSA, SMI, IDX+SUB
HD картинки: JPG/JPEG,BMP, GIF, TIFF
HD картинки до 1080p
Ethernet Function Video streaming playback, NAS
Internet Function HTML5, Internet Radio, BT Download, Webkit, YoutubeXL, VOD, 3D UI (Q4) etc
Аксесоари в комплекта: Дистанционно управление, Батерии ААА x2, захранващ адаптор, ръководство за употреба, компонентен кабел.
!!! ВНИМАНИЕ !!!
Версиите на плеъра са две (със и без дисплей) и НЕ СА СЪС СЪВМЕСТИМИ БУУТЛОУДЪРИ И ФЪРМОВЕ !!! ЗА ВЕРСИЯТА БЕЗ ДИСПЛЕЙ ИМА ОТДЕЛНА ТЕМА И ФЪРМОВЕ !!!
!!! ТОВА Е ВЕРСИЯТА СЪС ДИСПЛЕЙ !!!
Оригинален фърмуер за Diva FullHD Premium 3D v.2 :
2.0.1.8 (08.02.2012) - install_86_BT_A_0208 - засега се препоръчва заради най-пълната поддръжка на 3D форматите
3.0.1.0 (12.03.2013) - install_1186_3.0.1.0
3.0.4.7 (06.12.2013) - install_1186_BT_B_1206
Клонинг фърмуери:
2.0.32 (19.10.2013) - EvaVision 2.0.32
2.0.50 (08.01.2014) - EvaVision 2.0.50
2.0.66 (30.05.2014) - EvaVison 2.0.66 - сменя и буутлоудъра с последна версия (задължително е да се инсталира първо тази версия, а след това някой от следващите)
Mede8er X3D Series V3.0.2 (28.12.2013)
iNEXT 2.11 moS r.1 (21.06.2014)
iNEXT 2.12 moS r.1 (16.09.2014)
Инструкция за инсталиране на фърмуер. Всичко което правите е на ваша отговорност !
1. Копирайте съдържанието на архивния файл (install.img) в главната директория на чист USB-флаш, форматиран на FAT32.
2. Поставете подготвеното USB флаш устройство в предния (дeсeн) USB-порт на плеъра.
3. Влезте в меню -> сетъп и от секция "Системa" изберете USB Upgrade.
4. Ще се изведе съобщение на екрана на телевизора и ще се появи прогрес индикатор. Флашването обикновено отнема около 2-5 минути. Не изключвайте захранването и не вадете флашката докато трае процедурата !
5. След успешно инсталиране на фърмуера плеърът автоматично се рестартира, но преди първото зареждане извадете флашката (задължително ако имате вътрешен хард). Всички настройки се нулират.
Първото зареждане след ъпгрейд може да отнеме известно време.
Recovery (safe) mode - за инсталиране, когато това не е възможно да стане от менюто
Recovery mode.jpg
Полезни съвети и програми
Ръководство за употреба на български
Как да си управляваме Трансмишъна през Windows (като µtorrent) -> Transmission Remote GUI for Windows; указания за теглене на торенти (на руски)
Как да си подобрим скоростта на мрежата ->Тунинг и настройки на TCP/IP протокола и програмката TCPOptimizer
Как да си подобрим скоростта на копиране на файловете -> TeraCopy for Microsoft Windows
Как да си споделим папките в Windows 7 (@qqboy)-> Ръчни настройки тук или в прикачения файл най-отдолу
Как да си добавим шорткъти на споделените папки в плеъра -> от @ra6o74
Как да си проверим и поправим грешките на хард диска -> Graphical User Interface for the commandline version of chkdsk.exe
Как да си изградим NFS сървър под Windows -> haneWIN - NFS Server for Windows; подробни указания (на руски)
Този пост е редактиран от Hell; 25-09-14 в 21:14.
Здравейте отново,аз все още имам същия проблем със субтитрите......мъчих,струвах,правих,но не намирам решение.Моля някой,който имам време за губене,да си поиграе и той, и да намерим решение на този проблем.Благодаря предварително!!!
Добре "звучи" почти се навих да си купя едно. Само не ми стана ясно какво точно означава "Ethernet Function Video streaming playback, NAS" - ще може ли по мрежата да гледам 3D филми със 3д субтитри ( IDX+SUB) ? Дали ще издържи повече от един филм да се гледа по едно и също време - от два клиента (телевизора)? Примерно един по HDMI a другия по мрежата (ако е възможно).
Излязъл е нов фърм на iNEXT...някой ако може да го свали и да пробваме
Чакаме следващия тогава
Той е бета 2, така че няма как да очакваме чудеса. Била подобрена скоростта на NFS и SMB протоколите.
Ще споделя това което знам и предполагам че е възможно. Няма какво да дефинирам термините, google е достъпен за всички. Относно NAS има доста изписано в темата за старата версия. Там можеш да получиш обективна представа, тъй като колегите са тествали в реални условия. Аз не съм с гигабитова мрежа, но с 1080p филми не съм имал проблеми. Естествено това зависи много от мрежата, битрейта на филма и т.нт. За двата филма по едно и също време - съмнявам се че ще има гладък финал! HDD-а трябва да чете в различни сектори по едно и също време. Незнам дали устройството би поело подобен обем буферни данни за безпроблемно възпроизвеждане/без насичане/. Все пак не съм го тествал/за сега/ и това са само предположения. Иначе би следвало да е възможно, единият филм се възпроизвежда от плеъра, а Ethernet порта подава сигнал /предполагам през switch/ към ТВ който също е свързан към домашната мрежа и вижда устройството, като мрежови диск /NAS/.
Термините са ми пределно ясни , но не съм сигурен какво са имали предвид "създателите" като са ги писали защото:
1. NAS-a не е нищо ново и на практика не върши голяма работа защото дали ще е през мрежов диск или такъв закачен на USB - и в двата случая съдържанието се възпроизвежда от ВГРАДЕНИЯ плеър на телевизора, което автоматично изключва възможността да се гледа 3Д със субтитри.
2. Остава втория вариант при който "стрийминга" да е под формата на някакъв сървър които или вгражда субтитрите или ги подава във вид в който се разпознават и плейват от плеъра на телевизора. - това всъщност е основния въпрос!
Мрежата и скоростта на четене на диска са последните неща които биха оказали влияние при възпроизвеждането. 100 Мбитова мрежа е напълно достатъчна за 3Д, скоростта на всеки съвременен диск - също. Единственото важно е процесора на устройството и достатъчно рам.
3Д субтитрите са ми пълна мъгла. По т.2 ще проверя, какво точно означава написаното/според производителя/, след което ще тествам и ще върна отговора.
Здравейте имам два въпроса:
1.Каква е разликата между 3.0.1.0 и 2.8.3.0?
2.Защо в Network виждам DIVA-та като Other Devices(1) и не ме пуска да вляза в HDD-to?
С windows7 съм, Samba-та e (on), със свалянето на торентите се справих, но няма как да кача субтитрите, ако не мога да видя папките в HDD-то на Player-а през Pc-то
Благодаря.
Здравейте.Какъв хард диск ще е по добре да си взема за плеъра, външен или вътрешен?Ако е външен ще тръгне ли със USB 3.0?