Първоначално публикувано от
mile_to Преди малко си инсталирах Litoff v7.4.4.r7317 и за съжаление констатирам, че това е най-лошия фърм който някога съм слагал на бъгавата DIVA. Направо съм отчаян от DIVA-та - до сега единствено и само някак си вървеше с PlayOn Full Shizzl Mod V3.1 HD Audio - 12.06.2011. Не бих препоръчал на никой този мултимедиа плейър...НЕ СИ ГО КУПУВАЙТЕ!!!
Много уважавам хората, които правят нещо за другите както е и при Litoff, но този фърм направо ме изуми в негативния смисъл:
1. Големината на шрифта в ОSD-то е мноооого малкък и е страшно некомфортно - голяма мъка е навигацията
2. Друг негативен ефект е че всеки път, когато се върнеш в rootа на менюто за управление всичко фрийзва за 4-5 сецунди и не можеш да правиш нищо, докато не се заредят "Recently Added Music" и "Recently Аdded Movie"
3. Навигацията и подредбата на менюто е оставена на заден план - пробвал съм други модове с доста по-сполучлив design
4. Когато ползваш Дивата като NAS в домашната мрежа в къщи (а аз главно така я ползвам) тогава SMB комуникацията направо се срива в дън земя и прехвърлянето на файлове от W7 компютък към Дивата или директно сваляне на файлове на нея е абсолютно невъзможно.
5. Друг голям проблем е, че ако гледаш филм и искаш направимер да промениш нещо по настойките на Дивата и дадеш на Setup - тя се рестартира цялата!!!
6. Шрифтът на субтитрите също не ми допада - много са "тесни" буквите, т.е. можеш да ги правиш големи, но нямаш опция например да ги направиш bold.
Не знам...или аз правя нещо грешно или този фърм с пре-пре-хвален.