Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 94 от 188 ПърваПърва ... 44849293949596104144 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2011

Re:Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Преди малко си инсталирах Litoff v7.4.4.r7317 и за съжаление констатирам, че това е най-лошия фърм който някога съм слагал на бъгавата DIVA. Направо съм отчаян от DIVA-та - до сега единствено и само някак си вървеше с PlayOn Full Shizzl Mod V3.1 HD Audio - 12.06.2011. Не бих препоръчал на никой този мултимедиа плейър...НЕ СИ ГО КУПУВАЙТЕ!!!

Много уважавам хората, които правят нещо за другите както е и при Litoff, но този фърм направо ме изуми в негативния смисъл:

1. Големината на шрифта в ОSD-то е мноооого малкък и е страшно некомфортно - голяма мъка е навигацията
    2. Друг негативен ефект е че всеки път, когато се върнеш в rootа на менюто за управление всичко фрийзва за 4-5 сецунди и не можеш да правиш нищо, докато не се заредят "Recently Added Music" и "Recently Аdded Movie"
    3. Навигацията и подредбата на менюто е оставена на заден план - пробвал съм други модове с доста по-сполучлив design
    4. Когато ползваш Дивата като NAS в домашната мрежа в къщи (а аз главно така я ползвам) тогава SMB комуникацията направо се срива в дън земя и прехвърлянето на файлове от W7 компютък към Дивата или директно сваляне на файлове на нея е абсолютно невъзможно.
    5. Друг голям проблем е, че ако гледаш филм и искаш направимер да промениш нещо по настойките на Дивата и дадеш на Setup - тя се рестартира цялата!!!
    6. Шрифтът на субтитрите също не ми допада - много са "тесни" буквите, т.е. можеш да ги правиш големи, но нямаш опция например да ги направиш bold.

Не знам...или аз правя нещо грешно или този фърм с пре-пре-хвален.

МОД: В скромната колекция на тази тема има около 40 фърма. Е, един поне не удовлетвори ли изискванията ти ? Няма нищо лошо в критиката, но тя има смисъл само ако е градивна ! Всички постове които си написал са почти само негативни, но не виждам да си направил нещо за подпомагането на развитието на плеъра. А преди да си го купиш що не прочете тук-там що за птица е това и дали покрива критериите ти ? То само да се иска и да си недоволен е най-лесно, а да е без пари е най-добре за нас българите, нали ? А ти колко неща си направил от добра воля и без пари ? Ама ще кажеш - то фърмовете не са свестни и какви са тези некадърни програмисти ? Е, да не забравяме, че Дивата е клонинг на PlayOn!HD и всички упреци към разработката на хардуера и фърмовете трябва да се насочат към Холандия, респективно Китай. Бъди малко благодарен на хората ентусиасти от този форум и другите аналогични по света, че имаш възможност да си с фърм по-нов от този от началото на миналата година ! Между другото, който е недоволен от този плеър, нека да се насочи към марките, които са в ценови диапазон 600-1000 лв. Всичко си има цена ! Е, Дивата за парите си може толкова, че и малко повече. Ние тук се опитваме да направим това, което не получаваме наготово. Амин !

2.  

3. Тук е от
    Mar 2012

Всеки си има вкус.За мен този фирм ми върши работа.Работят ли Ви приложенията на litoff-при мен въобще ги няма

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от mile_to
    Преди малко си инсталирах Litoff v7.4.4.r7317 и за съжаление констатирам, че това е най-лошия фърм който някога съм слагал на бъгавата DIVA. Направо съм отчаян от DIVA-та - до сега единствено и само някак си вървеше с PlayOn Full Shizzl Mod V3.1 HD Audio - 12.06.2011. Не бих препоръчал на никой този мултимедиа плейър...НЕ СИ ГО КУПУВАЙТЕ!!!

Много уважавам хората, които правят нещо за другите както е и при Litoff, но този фърм направо ме изуми в негативния смисъл:

1. Големината на шрифта в ОSD-то е мноооого малкък и е страшно некомфортно - голяма мъка е навигацията
    2. Друг негативен ефект е че всеки път, когато се върнеш в rootа на менюто за управление всичко фрийзва за 4-5 сецунди и не можеш да правиш нищо, докато не се заредят "Recently Added Music" и "Recently Аdded Movie"
    3. Навигацията и подредбата на менюто е оставена на заден план - пробвал съм други модове с доста по-сполучлив design
    4. Когато ползваш Дивата като NAS в домашната мрежа в къщи (а аз главно така я ползвам) тогава SMB комуникацията направо се срива в дън земя и прехвърлянето на файлове от W7 компютък към Дивата или директно сваляне на файлове на нея е абсолютно невъзможно.
    5. Друг голям проблем е, че ако гледаш филм и искаш направимер да промениш нещо по настойките на Дивата и дадеш на Setup - тя се рестартира цялата!!!
    6. Шрифтът на субтитрите също не ми допада - много са "тесни" буквите, т.е. можеш да ги правиш големи, но нямаш опция например да ги направиш bold.

Не знам...или аз правя нещо грешно или този фърм с пре-пре-хвален.
    Пробвай фърма на Flashstrong. Базиран е на SDK3, няма никакви пайети и звънчета, които да го правят красив. Точно в това е голямото му предимство. Супер стабилен и бърз, досега не съм забелязвал каквито и да е проблеми.
    Няма Youtube, но на фона на другите му достойнства за мен това не е болка.
    За мен това е фърма. Пробвал съм всичко от този форум, не съм срещал по-стабилен.

5. Тук е от
    Apr 2012

И при мен приложенията в RSS-а на litoff ги няма.
    От петък нещо се сбъгяса.

BTW как мога да си вкарам мой RSS стриимове и как най елементарно да генерирам въпросния RSS ?

Благодаря.

6. Тук е от
    Dec 2010

за RSS: Влезте с име и парола, с които сте регистрирани в сайта на litoff и нещата вървят(не всички линкове).

7. Тук е от
    Apr 2012

Да логва се, но определено нищо от това което работеше преди в секцията НD MOVIES не работи

Ако може нещо да помагаме на колегата да казва.

+ това само да отбележа, че беше по удобно преди без да си пишеш паролата, защото няма опция за запаметяване.

Още нещо което открих - от както съм с мод 4 винаги при рестарт ми иска да си вкарвам настройките за мрежата и езика и т.н. не ги сейфа нещо.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

HDTV също не работят.

10. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от МОД

МОД: В скромната колекция на тази тема има около 40 фърма. Е, един поне не удовлетвори ли изискванията ти ?
    Да има един, който удовлетворята до някаква степен изискванията ми и това е PlayOn Full Shizzl Mod V3.1 HD Audio - 12.06.2011. А те изискванията ми не са големи:

1. Искам плейърът да е стабилен когато свалям директно нещо на него - т.е. даунлоудът се стартира на моя компютър, а за дестинация избирам Дивата в мрежата. Само с горепосочения фърм мога да достигна постоянна и стабилна скорост от 500 кб/с, което е доста незадоволителен резултат.
    2. Така наречената функция на Дивата като NAS (мрежова функционалност) е абсолютно задължителна, но за съжаление доста недоизпипана работа. Би ми било интересно, как ще работи с Windows XP...обзалагам се, че ще е доста по-добре, защото ако не се бъркам, Дивата работи на SMB1. Какво ли не съм опитвал тука на Windows 7 - спиране на TCP Features, спиране на SMB2, спиране на OpLocks, инаслиране на най-новите SMB хотфиксове и не става и не става.
    3. Искам плейърът да може да пуска всякакви формати - което е факт при Дивата, въпреки че понякога има проблеми с MKV файлове.
    4. Да поддържа НД и да има оптичен изход за звука и HDMI.
    5. Стабилност - да работи поне 2-3 дена без да се бъгва и да трябва да му спирам тока, за да го подкарам наново.
    6. Български субтитри.

И това е...не е много...

МОД: Е, освен първото и второто ти условие (които по принцип не са силната страна на тези плеъри) кое не може да изпълни Дивата ? Аз не искам да споря с теб, а да не откриваш топлата вода отново - за толкова време ние собствениците на този плеър много добре знаем кои са недостатъците му и затова е тази тема за да се опитаме да ги отстраним колкото можем. След като си намерил верния за теб фърм, защо не продължаваш да го ползваш ? А за нещата, които искаш от плеър с процесор с 400MHz и 256Mb RAM (например стабилна и висока скорост на мрежата + плейване на HD видео) няма как да стане и това го е доказала и практиката. Вземи комп с такива параметри и виж колко трансфер ще докараш с него при същите натоварвания. Няма да споменавам, че такъв комп не може да възпроизвежда въобще HD видео.

Няма нищо лошо в критиката, но тя има смисъл само ако е градивна ! Всички постове които си написал са почти само негативни, но не виждам да си направил нещо за подпомагането на развитието на плеъра.
    Ако имаш предвид, че критиката ми не е градивна, то аз не съм съгласен с теб. Аз ясно и точно съм казал, какви са недостатъците на този фърм и тъйкато прочетох доста положителни отзиви за него и си мислех, че може и да съм направил нещо грешно. Не видях, някой да е направил пълен тест на този фърм и даже и неговия създател не е написал никъде, къде са му слабостите. Който прочете моя отзив, ще може да реши сам за себе си, дали този фърм е за него или не...смятам, че така допринасям за потребителите доста повече, отколкото ако напиша коментар от типа - "Супер як фърм!" или "Не ме кефи, пълен боклук...".

МОД: Не казвам да не пишеш за недостатъците на плеъра и фърмовете, а да не е нещо което знаем и само да повтаряме едни и същи неща. Така аз разбирам градивната критика. А нали не си само ти който ползваш този плеър и фърм - иначе всеки щеше да се оплаче че нещата не са наред. По тази причина съм направил и анкета отгоре на темата да се вижда кой какъв фърм ползва и е доволен от него. И какво показва статистиката ? Повече от половината регистрирани ползватели използват фърма който ти казваш че е най-зле. Е, как някой ще трябва да ти повярва че е виновен плеъра или фърма ? При различните хора условията и начините на употреба са различни - нормално е при някои да има проблеми, които при другите да не са се проявили, да не говорим в световен мащаб (все пак този модел се продаваше по целия свят).

А преди да си го купиш що не прочете тук-там що за птица е това и дали покрива критериите ти ? То само да се иска и да си недоволен е най-лесно, а да е без пари е най-добре за нас българите, нали ? А ти колко неща си направил от добра воля и без пари ?
    Да, прочетох тук и имаше доста добри отзиви, но може и да съм попаднал на коментари на поставени лица, които не са обективни, ами служат само да вдигат рейтинга на Дивата. Освен това, Дивата не е никак евтина - когато аз си я купувах дадох 270 лева за устройството плюс 130 лева за харддиск. Ако 400 лева е малко, то тогава добави още 400 и ще си купиш един лаптоп, който на 150% ще замени Дивата и т.н.

МОД: Ние не сме поставени или подставени лица, а собственици на плеъра и както казах без нас нямаше да я има тази тема. Не сравнявай обаче плеъра с Лаптоп - не си пасват нито като мощност, цена, удобство и функционалност. За всеки влак си има пътници, в повечето случаи пътниците са едни и същи, само че знаят разликата.

А това си го написал ти преди близо 7 месеца:
    Цитат Първоначално публикувано от mile_to
    Да, проверих 1ва страница, но всичко, което се предлага там като решение отдавна го бях пробвал. И тъйкато с Firmware v7.3.14 r4821 нещата бяха доста по-добри - явно некадърността в програмирането на Firmware за Дивата си казва думата. За сега се връщам обратно на 7.3. Когато имам повече време, ще ви напиша тук моя анализ. Честно казано вече съжалявам че дадох 280 лева за Дивата + 150 лева за хард-диск...до сега не си заслужили инвестицията.
    МОД: А защо си я взел с хард диск и то когато се качиха цените им неколкократно - не знам какъв размер е харда за да ти кажа дали си го взел изгодно или не. Разумното е да вземеш плеъра и ако всичко ти хареса го награждаваш с един хард който си искаш и готово. Ти обаче си преценяваш кое и кога. Между другото, от тогава до сега си намалил цената на плеъра и харда - може би си имал в предвид амортизационни отчисления. Все пак като посочваш цена на плеъра, не слагай в него и цената на диска, защото не си казал дали си ги взел комплект или не.

Ама ще кажеш - то фърмовете не са свестни и какви са тези некадърни програмисти ? Е, да не забравяме, че Дивата е клонинг на PlayOn!HD и всички упреци към разработката на хардуера и фърмовете трябва да се насочат към Холандия, респективно Китай. Бъди малко благодарен на хората ентусиасти от този форум и другите аналогични по света, че имаш възможност да си с фърм по-нов от този от началото на миналата година !
    Аз съм благодарен, но и разочарован, защото суперлативите в този форум за Дивата ме подведоха, да си я купя...и ако не се лъжа на страницата на дистрибутора за България или там какъвто се води има официален фърм от края на другата, началото на тази година...

МОД: Суперлативите са на база на възможностите и, но както е доказано няма пълно щастие - има проблеми и никой не ги е крил. Извинявай за фърмовете - отдавна не следя активно какво излиза на официалния сайт. Е, щом има нов официален фърм от началото на тази година на тази официална страница, то защо не си с него ?

Между другото, който е недоволен от този плеър, нека да се насочи към марките, които са в ценови диапазон 600-1000 лв. Всичко си има цена ! Е, Дивата за парите си може толкова, че и малко повече. Ние тук се опитваме да направим това, което не получаваме наготово. Амин !
    Както вече писах, за повече пари бих си взел 2ри лаптоп... А това, че Дивата за парите си можела само толкова...направо абсурно изказване, защото когато си купиш кола с четири врати и след като си я платил разбираш, че задните две например заяждат и не могат да се отворят, не ти казва продавача: "Ами за парите си толкова...нали можеш да прекрачиш през предните седалки, за да седнеш отзад..."

МОД: Да, Дивата за парите си може толкова - да плейва почти всякакво HD и SD съдържание, снимки, музика в няколко формата + няколко екстри за които не е проектирана преди 3 и кусур години. Според мен четирите и врати се отварят доста добре с някои поскръцвания, но ние искаме и пета врата, която не е предвидена конструктивно, но все пак някак е изрязана дупката, сложена е вратата и върши все пак някаква работа ;-)

11. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Гледам се заформя някаква дискусийка за това какво може дивата, какво не, защо не повече и т.н. :rolleyes:

Първо - единственото "подставено лице" във форума, за което аз се сещам, е myDiva, но пък той никога не е крил това и редовно дава линкове за нови фърмове за всички модели на дива. Другите сме просто обикновени юзъри.

Според мене дивата си върши перфектно работата, а именно - да плейва видеофайлове със субтитри, да плейва аудио файлове и да плейва интернет радиа. Поне на мене не ми трябва нищо повече в един плеър. Вярно, че по едно време нямаше фърм с читави субтитри и се бях засилил да пенсионирам мойта дива, дори бях надиплил парички за А-300 , но след като излезна mede8er 4.0.5, където оправиха субтитрите, се отказах да купувам нов плеър.

Да, недостатъците са ясни - слабо процесорче, бавно копиране по мрежата, нестабилен wi-fi, торент и т.н. Но пък аз тези неща не ги ползвам.
    Перфектно плейва всичко от усб хард и по мрежата, субтитрите са наред и така.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Като мерудия на всяка манджа и аз да се включа в заформилата се дискусия. Фирмуера на Litoff е на базата на последния официален базиран на (SDK4) v7.4.4.r7317 - 31.01.2012 от А.C.Ryan PlayON!HD (на който всъщност Дивата е пълен клонинг). Колегата Litoff на практика нищо не е пипал освен да добави някои интернет линкове и телевизии, като за тази цел е добавил и няколко допълнителни медийни формати за да не излиза при опит за плейване на някои от добавените линкове че форматът не се поддържа. Както очаквах и предупредих преди няколко поста - някои от линковете работеха и в последствие спират да работят просто защото днес ги има на едни адреси а утре се сменят и колкото и да е ентусиазиран един фен поддържащ нещата безплатно в един момент му писва (работата го подгонва, времето не стига...) и когато няма признание с парични знаци рано или късно свършва Вече няколко пъти съм го гледал този филм - "Ура HD канали - супер яко", и после "Ама къде изчезнаха HD каналите - лошо "
    - А иначе се знае ако искате бързина и стабилност на Дивата избирате фирмуер на базата на SDK3 има много за различни вкусове - например - Shizzl Mod V3.1 , Flashstrong IPTV MOD 5405 или пък моята любима SDK 3-ка - Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011;
    - Ако искате красив интерфейс и повече екстри (без бързината и стабилността разбира се) избирате нещо на базата на SDK4 - (въпреки че като се спре досадното автоматично индексиране на файловете и скриин сейвъра и този фирм се търпи като стабилност но сравнение с SDK3 - както казват "лагва"
    Така че за както за всеки влак си има пътници така и за Дивата. Като гледам нещата при всички плеъри до 500лв. са същите че и по-лоши, а тук поради добрата тема във форума, и яките колеги в него, нещата са къде, къде по-добри - поне имаме ужасно голям избор който другите, честна дума НЯМАТ и няма и да имат

13. Тук е от
    Sep 2009

От анкетата кой какъв фирмуер ползва гледам,че много малко хора ползват на E-BODA HD for all 500.Аз си тегля от този сайт http://hdforall.freehostia.com/e-boda/hd500.php моднати версии които са претъпкани с интернет приложения.В момента съм с този фирмуер
    NOU!!!: (09.02.2012) HD for all 500 v7.3.21.r5381_v6.rar (SDK3.X).В секцията интернет има HDD Links която се обновява всяка седмица.
    Това става ръчно през сетъп менюто в същата секция.Иначе като плеър се държи прилично с въпросният фирм.Торент клиента не знам как
    работи понеже не го ползвам.Няма българско меню.В HDD Links-LIVE TV има толкова телевизии,че ще ви заболи главата.За порно секцията
    ADULT има парола 1325.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2012

Аз лично благодаря на litoff, че се е постарал толкова много защото е голяма играчка да търсиш, добавяш и следиш дали работят каналите.

10х.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2010

здравейте, относно HD каналите, всички полват стримовете на tvsector.com. Понякога спират, тръгват, а особено вечер са доста натоварени. Относно паролата - напишете си я като усернейм и ще ви седи в бързото меню. За адулта пише в сайта. Фирмуери много, всеки си преценява според изискванията си кой да ползва. Аз лично предпочитам красивия и за това си губя времето да има по-голяма функционалност.

17. Тук е от
    Apr 2012

litoff

Ти си човека

18. Тук е от
    May 2012

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Здравейте, колеги.

В момента съм с Дива Full HD плеър повече от 2 години и съм много доволен. Особено след като ползвам фърмуеъра на Litoff, което го прави пълен клонинг на АС, давайки му възможност да се гледат много канали, като Comedy Central HD, Sky Movies HD, Cinemax и много много други. След като сложих този фърмуеър реших, че много държа на опцията за телевизиите. Смятам да слагам подобно устройство и на 2-ия ТВ. Двоумя се между Дива Explorer и AC Ryan PlayON!HD2 / и двата са с еднакъв процесор/. Тъй като Дива досега бяха пълен клонинг на AC Ryan, то нямаше проблеми да се слага фърмуеър /с правилния бутлоудър, естествено/ и да има достъп до RSS. Има ли възможност да се флашне фърмуер на Дивата с Mod4.7317, тъй като за AC Ryan PlayON!HD2 тази възмжност съществува.

Благодаря ви предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе