Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Благодаря.
Да не правя напразни опити и в последствие да остана без плеър.
Предоставям редактиран по указанието на ra6o74 файл: ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ
Файла не е тестван!
При неуспешен ъпдейт можете да инсталирате предходната версия.
Имам няколко въпроса и аз:
1) Как мога да сменя мрежовото име на плеъра от "Unknown" на някакво друго?
2) Има ли начин да си сложа за лого при зареждането мои графичен файл и ако да как?
Този пост е редактиран от VoodooServ; 08-10-13 в 10:34.
Нищо не съм проверявал - флашката и газ :-)
Впечатленията ми засега са повече от добри. Работи много добре, доста е пъргав и както бях писал преди - можеш да си пуснеш/спреш какво си искаш. В това отношение наистина е направен добре. Аз например никога не съм точил торенти, не ползвам никакви онлайн услуги и т.н. Съответно сега всичко е спряно и не занимавам плеъра с глупости. Работи стабилно и не се товари излишно.
Файлове се прехвърлят вече спокойно. Бавно (2,5-3МБ/с) ама не спира. Преди увисваше когато си поиска и решението бе захранващият кабел :-)
П.С. Колега @frizera, моля те да си очистиш малко входящите съобщения, че не мога да ти пиша :-)
Здравейте! Пробвам да инсталирам фърм на Литофф от сайта му (Mod15Firmware_PV73100_v7.4.4.r8755_European). Преди това, явно трябва да инсталирам буутлоудър, който също свалих от сайта. Следвам същите стъпки като при фърм-а - на форматирана флашка, изключвам захранването, включвам, задържам бутона, обаче нищо не се случва. Да не би да пропускам нещо важно и специфично?
@felly999, виж пост #1515.
Изтегли си буутлоудър от първи пост (в #1515 съм описал как). Разархивираш zip-а (буутлоудъра) на флашката. Трябва да имаш след разархивирането един файл install.img. Флашваш го.
След като качиш буутлоудър-а, по същият начин си разархивираш и фърмуера на Литоф на флашката - отново трябва да имаш един файл, който пак се именува install.img но е с друг размер.
Относно самото флашване - аз винаги съм го правил така: дърпам захранването, "забучвам" флашката в горното USB, натискам бутона на панела и го държа натиснат, включвам кабела на захранването. По някое време му идва наум да започне да флашва. Аз лично държа бутона не по малко от 30-40сек. Държа го докато не започне !!! За по малко време не ще :-)
Това е. Успех
Благодаря, benov! Явно номерът бил в чакането 30-40 сек. Обаче с флашването не ми се реши нито един от проблемите, които съм описал по-горе, дори се появи още един. Дивата продължава да иска парола, която никога не съм задавал, за достъп до компа (на XP е), който е вързан с нея чрез ЛАН кабел през рутер. Пробвах с root, admin, паролата на домашната ми мрежа, празно...нищо. С двата лаптопа (със уин. 7) няма дерт да се вързва. Освен това по никакъв начин не успявам да мапна Дивата на компютрите и да я вижда като устройство. Продължава и проблемът с показването на всичко, което напоследък съм прехвърлял от компа по ЛАН на Дивата да е със звук, но с картина "на цветни квадратчета". Картинка от лаптопите има, там нещата са наред. Колеги, дайте някакъв съвет или мнение! От няколко дни чета темите, но материалът е огромен, а и не съм толкова навътре с нещата явно, за да се справя сам.
С никаква парола няма да стане :-)
ПЪРВО си сложи парола на XP-то - user password, когато се логваш да я иска. Шерни папките, reboot на ХР-то и пиши какво е станало. Мисля, че ще ги видиш от Дивата. Евентуално и ще я мапнеш ако имаш пусната Samba.
Ако ползваш DHCP не съм сигурен дали при смяна на IP (ако рутера и даде различно от предният път) ще е мапната след рестарт.
Хайде направи това с паролата да видим какво ще стане пък другото после.
Успех
Отново ти благодаря, benov! Това със самбата проработи и мапнах плейъра. Това с паролата, обаче, не върши работа. Всъщност на лаптопа имам парола, но Дивата си го вижда и влиза в шернатите папки. Компа и с парола и без го вижда, но си иска потребител и парола и това е...
Направи си IP на Дивата да е статично (задай го ръчно) за да не се налага да я мапваш при рестарт на рутера или на самата нея. Някои рутери сменят IP и по време примерно на 3, 5 или 8 часа - въпрос на настройки. Относно паролата аз не съм се борил с нея защото не ми се налага да стриймвам от компа.
@felly999 - А на компа с XP пуснат ли ти е Guest акаунта ?
Здравей @felly999, Относно XP нямам спомен да ми е искал парола. Относно зелените квадратчета: доколкото разбрах са на файлове качвани през лана /самбата/, това се получава при некоректно копиране, зависи с кой фирмуер и коя самба, последната е що годе читава, но не разчитаи много на копиране по лана. Пусни scan disk на харда си за да оправи грешките, много е възможно точно тези филми с квадратчетата да се изтрият, да ги разпознае като некоректни.
Благодаря Ви за ангажираността! Фъруера ми е от сайта на Литофф, онзи ден го теглих, последната версия. Самбата не знам каква е, честно казано изобщо не знам какво е това, но като я включих успях да мапна устройството. Продължава да си иска парола и юзър и с включен гест акаунт на ХР-то. Всъщност започна да иска парола след като един приятел ми "поправи" мрежата-върза ип-тата с мак адресите, за да не се разбъркват. Относно "зелените квадрти", проблемът е, че се появяват при повечето видео файлове (има много редко изключения), дори ако ги кача на харда на плейъра през USB или ги плейвам през мрежата от лаптопа (на уин7).
Здравейте,
Имам Дива ХД плеър от 3 год,върши ми чудесна работа.Дали има начин да си сменя лан картата с гигабитова?
- - - - - - - - - -