Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 150 от 188 ПърваПърва ... 100140148149150151152160 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Re: Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop Виж публикацията
    VoodooServ, този фърм за първата версия ли е?
    Да за първата версия на плеъра.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Благодаря.
    Да не правя напразни опити и в последствие да остана без плеър.

4. Тук е от
    Aug 2013
    Живее в
    Плевен

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Предоставям редактиран по указанието на ra6o74 файл: ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ
    Файла не е тестван!

При неуспешен ъпдейт можете да инсталирате предходната версия.

Имам няколко въпроса и аз:
    1) Как мога да сменя мрежовото име на плеъра от "Unknown" на някакво друго?
    2) Има ли начин да си сложа за лого при зареждането мои графичен файл и ако да как?
    Този пост е редактиран от VoodooServ; 08-10-13 в 10:34.

5. Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Нищо не съм проверявал - флашката и газ :-)
    Впечатленията ми засега са повече от добри. Работи много добре, доста е пъргав и както бях писал преди - можеш да си пуснеш/спреш какво си искаш. В това отношение наистина е направен добре. Аз например никога не съм точил торенти, не ползвам никакви онлайн услуги и т.н. Съответно сега всичко е спряно и не занимавам плеъра с глупости. Работи стабилно и не се товари излишно.
    Файлове се прехвърлят вече спокойно. Бавно (2,5-3МБ/с) ама не спира. Преди увисваше когато си поиска и решението бе захранващият кабел :-)

П.С. Колега @frizera, моля те да си очистиш малко входящите съобщения, че не мога да ти пиша :-)

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    С помощта на колегата @benov, аз открих това: moServices • View topic - Черный список плееров на процессоре Realtek . Нека всеки погледне дали неговия плеър или по-скоро процесора на плеъра не е в този "черен списък" (пише как) защото после няма връщане назад. Знам че не важи за Дива, но там пише че дори и да няма защита процесора не е никакъв проблем тя да се активира (качи,зареди... вероятно при опит за смяна на фирмуера).За съжаление моя плеър е там в списъка, което автоматично даде отговор на много от въпросите, които съм си задавал...... ама какво да се прави вече съм изгорял, така че ще разчитам на поддръжка от производителя.

6. Тук е от
    May 2013

Здравейте! Пробвам да инсталирам фърм на Литофф от сайта му (Mod15Firmware_PV73100_v7.4.4.r8755_European). Преди това, явно трябва да инсталирам буутлоудър, който също свалих от сайта. Следвам същите стъпки като при фърм-а - на форматирана флашка, изключвам захранването, включвам, задържам бутона, обаче нищо не се случва. Да не би да пропускам нещо важно и специфично?

7. Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

@felly999, виж пост #1515.
    Изтегли си буутлоудър от първи пост (в #1515 съм описал как). Разархивираш zip-а (буутлоудъра) на флашката. Трябва да имаш след разархивирането един файл install.img. Флашваш го.
    След като качиш буутлоудър-а, по същият начин си разархивираш и фърмуера на Литоф на флашката - отново трябва да имаш един файл, който пак се именува install.img но е с друг размер.
    Относно самото флашване - аз винаги съм го правил така: дърпам захранването, "забучвам" флашката в горното USB, натискам бутона на панела и го държа натиснат, включвам кабела на захранването. По някое време му идва наум да започне да флашва. Аз лично държа бутона не по малко от 30-40сек. Държа го докато не започне !!! За по малко време не ще :-)
    Това е. Успех

Цитат Първоначално публикувано от felly999 Виж публикацията
    Здравейте! Пробвам да инсталирам фърм на Литофф от сайта му (Mod15Firmware_PV73100_v7.4.4.r8755_European). Преди това, явно трябва да инсталирам буутлоудър, който също свалих от сайта. Следвам същите стъпки като при фърм-а - на форматирана флашка, изключвам захранването, включвам, задържам бутона, обаче нищо не се случва. Да не би да пропускам нещо важно и специфично?

8.  

9. Тук е от
    May 2013

Благодаря, benov! Явно номерът бил в чакането 30-40 сек. Обаче с флашването не ми се реши нито един от проблемите, които съм описал по-горе, дори се появи още един. Дивата продължава да иска парола, която никога не съм задавал, за достъп до компа (на XP е), който е вързан с нея чрез ЛАН кабел през рутер. Пробвах с root, admin, паролата на домашната ми мрежа, празно...нищо. С двата лаптопа (със уин. 7) няма дерт да се вързва. Освен това по никакъв начин не успявам да мапна Дивата на компютрите и да я вижда като устройство. Продължава и проблемът с показването на всичко, което напоследък съм прехвърлял от компа по ЛАН на Дивата да е със звук, но с картина "на цветни квадратчета". Картинка от лаптопите има, там нещата са наред. Колеги, дайте някакъв съвет или мнение! От няколко дни чета темите, но материалът е огромен, а и не съм толкова навътре с нещата явно, за да се справя сам.

10. Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

С никаква парола няма да стане :-)
    ПЪРВО си сложи парола на XP-то - user password, когато се логваш да я иска. Шерни папките, reboot на ХР-то и пиши какво е станало. Мисля, че ще ги видиш от Дивата. Евентуално и ще я мапнеш ако имаш пусната Samba.
    Ако ползваш DHCP не съм сигурен дали при смяна на IP (ако рутера и даде различно от предният път) ще е мапната след рестарт.
    Хайде направи това с паролата да видим какво ще стане пък другото после.
    Успех

Цитат Първоначално публикувано от felly999 Виж публикацията
    Благодаря, benov! Явно номерът бил в чакането 30-40 сек. Обаче с флашването не ми се реши нито един от проблемите, които съм описал по-горе, дори се появи още един. Дивата продължава да иска парола, която никога не съм задавал, за достъп до компа (на XP е), който е вързан с нея чрез ЛАН кабел през рутер. Пробвах с root, admin, паролата на домашната ми мрежа, празно...нищо. С двата лаптопа (със уин. 7) няма дерт да се вързва. Освен това по никакъв начин не успявам да мапна Дивата на компютрите и да я вижда като устройство. Продължава и проблемът с показването на всичко, което напоследък съм прехвърлял от компа по ЛАН на Дивата да е със звук, но с картина "на цветни квадратчета". Картинка от лаптопите има, там нещата са наред. Колеги, дайте някакъв съвет или мнение! От няколко дни чета темите, но материалът е огромен, а и не съм толкова навътре с нещата явно, за да се справя сам.

11. Тук е от
    May 2013

Отново ти благодаря, benov! Това със самбата проработи и мапнах плейъра. Това с паролата, обаче, не върши работа. Всъщност на лаптопа имам парола, но Дивата си го вижда и влиза в шернатите папки. Компа и с парола и без го вижда, но си иска потребител и парола и това е...

12. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Направи си IP на Дивата да е статично (задай го ръчно) за да не се налага да я мапваш при рестарт на рутера или на самата нея. Някои рутери сменят IP и по време примерно на 3, 5 или 8 часа - въпрос на настройки. Относно паролата аз не съм се борил с нея защото не ми се налага да стриймвам от компа.

13. Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

@felly999 - А на компа с XP пуснат ли ти е Guest акаунта ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Здравей @felly999, Относно XP нямам спомен да ми е искал парола. Относно зелените квадратчета: доколкото разбрах са на файлове качвани през лана /самбата/, това се получава при некоректно копиране, зависи с кой фирмуер и коя самба, последната е що годе читава, но не разчитаи много на копиране по лана. Пусни scan disk на харда си за да оправи грешките, много е възможно точно тези филми с квадратчетата да се изтрият, да ги разпознае като некоректни.

16. Тук е от
    May 2013

Благодаря Ви за ангажираността! Фъруера ми е от сайта на Литофф, онзи ден го теглих, последната версия. Самбата не знам каква е, честно казано изобщо не знам какво е това, но като я включих успях да мапна устройството. Продължава да си иска парола и юзър и с включен гест акаунт на ХР-то. Всъщност започна да иска парола след като един приятел ми "поправи" мрежата-върза ип-тата с мак адресите, за да не се разбъркват. Относно "зелените квадрти", проблемът е, че се появяват при повечето видео файлове (има много редко изключения), дори ако ги кача на харда на плейъра през USB или ги плейвам през мрежата от лаптопа (на уин7).

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте,
    Имам Дива ХД плеър от 3 год,върши ми чудесна работа.Дали има начин да си сменя лан картата с гигабитова?

- - - - - - - - - -

18. Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

За съжаление няма начин RTL1073xx e "всичко в едно" т.е. в един кристал е процесор, контролери за периферия и т.н.

Цитат Първоначално публикувано от veselintonev Виж публикацията
    Здравейте,
    Имам Дива ХД плеър от 3 год,върши ми чудесна работа.Дали има начин да си сменя лан картата с гигабитова?

- - - - - - - - - -

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе