Здравейте! Имам два въпроса:
1) Има ли разлика в фримуера на версия1 и версия2 на плеъра?
2) Коя е последната официална версия за версия1 на плеъра? (посочената в първата последната ли е)
3) Освен дисплея има ли друга разлика по хардуера?!?
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Здравейте! Имам два въпроса:
1) Има ли разлика в фримуера на версия1 и версия2 на плеъра?
2) Коя е последната официална версия за версия1 на плеъра? (посочената в първата последната ли е)
3) Освен дисплея има ли друга разлика по хардуера?!?
За Diva Full HD Premium 3D v1 става дума дали има друга разлика с v2 освен дисплея.
Коя е последната официална версия за версия1 на плеъра? (посочената в първата последната ли е)
Няма по-нова версия от тази на първа стр. за версия 1. За версия 2 виж по-назад в темата е коментирано, но доколкото разбрах модифицираните фирмове за версия 1 не стават за версия 2.
https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D1...%B5%D0%B9.html
Явно предния собственик е базикал нещо по фримуера ... искам да си инсталирам последната официална версия на Дива. Моля обяснете ми като на неразбиращ човек как да инсталирам последната актуална версия като нещата станат все едно никога не ги е базикал. (До колкото разбирам логото не е на Дива. ) Демек бутлоудера и фримуера да са си фабричните такива. Благодаря Ви предварително.
@benov
благодаря, всичко мина гладко
Твоят плеър е с последната оригинална версия и съвсем оригинален Bootloader с логото на Diva . Обикновено след използването на " Install using the Emergency Procedure " няма никакви остатъци от стари фърмуери . Бъди спокоен!
Така за имах се и аз с такъв плеър. Много съм доволен ползвам го предимно за плейване по мрежата. (ползвам гигабитова мрежа и всичко върви без да се замисли)
Единственото което дразни е не работещият YouTUBE.
Някой знае ли дали Дива планират официален ъпдейт в скоро време ?
Някак си ми се иска от DIVA да сглобят нещо официално.
Здравейте! Имам няколко големи проблема с моята Дива. 1. Търся оригинален фърмуеър. Линкът, който е даден в началото на темата не работи. Ъпгрейднах с последния фърмуеър от сайта на Дива и освен проблеми и грозно графично оформление, полза, поне за мен, не виждам. По големият проблем е, че всички филми, които прехвърлям от компютъра по LAN към плейъра не тръгват, т.е. тръгват, имат звук, но картината е от цветни движещи се квадратчета, нищо повече. Когато ползвам устройството като външен диск с USB кабел и след това плейвам филмите, всичко е наред. На всичкото отгоре след едно пренастройване на домашната мрежа (компютър и 2 лаптопа), след като се опитах да добавя Дивата, тя ми поиска парола. Паролата на мрежата не става. Сега LAN връзката на Дивата с компютъра е само еднопосочна - имам си един външен хард и никакъв плейър. Моля Ви, помагайте!
Здравей колега,
мога да ти препоръчам фърмуера на колегата Литофф. Иска регистрация на сайта му но след това си все актуален :-) От доста време го ползвам и освен, че е малко лагав (за което не е виновен Литофф) други забележки нямам. В първи пост е описано всичко как става - сменя се буутлоудър и после качваш самият фърм. Аз лично не съм имал случай нещо да не възпроизведе, било то музика или филм. Това разбира се не е критерий, че всичко ще ти се оправи на 100% но като чиста статистика е добър.
Относно ЛАН-а - чудеса не очаквай. Това е слабо място на Дива-та.
А относно настройките на мрежата - само ти знаеш(засега) как е било и какво е в момента. Прочети ВСИЧКО от първи пост относно настройки на самия плеър и по специално " ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ" и "Как да:". Мисля, че там ще намериш отговорите. Всичко е дъвкано многократно, просто трябва да се чете :-)
Успех
Няма да го тествам - но ето някои факти:
Версия v10.1.24.r10521, Release Date 07/25/13, bootloader IIIE.0402.4057
За сравнение:
IconBIT v10.1.1.r10521, Release Date 07/25/13, променен инсталатор, без bootloader Линк за директно сваляне: http://files.iconbit.ru/MEDIAPLAYER/...3)_2.02_RU.zip
iMAX 3D i18D v10.1.8.r10539, Release Date 07/29/13, bootloader KIIE.0402.1057 Ако някой иска - Google знае всичко