@KuriN - така е, но се оказа, че този фърм (е, има и други, но те са със същите екстри (тоест без никакви) плейва 3D форматите без Java нормално, докато по-новите версии ги пускат в 2D, което е проблем. За всичко друго няма значение.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
@KuriN - така е, но се оказа, че този фърм (е, има и други, но те са със същите екстри (тоест без никакви) плейва 3D форматите без Java нормално, докато по-новите версии ги пускат в 2D, което е проблем. За всичко друго няма значение.
Е иначе как ше ни вземат парите ако минаваше с ъпдеит на софтаАз имам въпрос към ra6o74 та ако си сложа новият бут лодер 2.10,и метна някоя от новите версии на инекст после ще мога ли да се върна към 9988 или пак трябва да сменям лодера? Вече хич не ми се занимава с смяната на софта ама пусто немога да си реша проблема с гледането на mkv през NFS мрежата
Има ли начин да се постави парола при достъпване на плеъра през WEB? За този фърм става въпрос - Optware friendly r4824 rev5.1
Този пост е редактиран от vessel4o; 19-10-14 в 21:48.
Ами той вече е за сервиз или за хвърляне, опит за инсталиране на iNEXT 2.12 moS r.1 (16.09.2014) показва само зелен екран. Плеъра е този : http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-DIVA-3D-DVB-T
@doci98 - първо се чете, после се пита и най-накрая ако си разбрал кое как и защо се прави се пробва ! И за всичко това всеки сам си носи отговорността. Плеърите не са виновни за нашите грешки. Виждаш ли прилика в плеърът от първи пост на тази тема и твоя плеър ? Може да ти изглеждат еднакви, ама те са различни и във външния вид и в някои екстри (DVB-T), но проблемът не е в това и е поправим. Както и да е, давай сега разкажи какво си правил със смяната на буутлоудъра, фърмовете и да видим как да ти помогнем.
P.S. Най-вероятно не си сменил буутлоудъра с този на iNEXT и съответно тези фърмове не тръгват или не е така ?
Пробвай първо да инсталираш този оригинален фърм и напиши резултата.
Този пост е редактиран от Hell; 20-10-14 в 21:34.
Аз съм си виновен спор няма. Проблема е от това, че му инсталирах фърм на iNEXT, без да сменя преди това буутлоудъра, както е написано, фърм-а се инсталира и след рестарта тръгва само зелен екран. Ще опитам по-късно да инсталирам оригиналния фърм, има ли нещо специфично относно начина на инсталиране, защото докато си работеше го инсталирах през менюто, а в момента е само зелен екран. Благодаря за помощта!
Не се притеснявай, аз имам същия плеър. Чипа му е Realtek 1186, а бута с оригиналния фърм с който се продава плеъра е ....2057. За да можеш да ползваш iNext 2.12 MoS, първо изтегли от сайта им (или няколко поста по нагоре съм дал директен линк на 2.12) оригинален техен фърм, който ще ти смени бута. Имай в предвид че няма да ти работи DVB-T тунера (ако мислиш да го ползваш).
За това аз съм си модифицирал техния 9980 и съм добавил поддръжка за тунера.
А как се сменя фърмуер - сигурен съм че го пише във форума:
1. Плеъра е изключен
2. На празна форматирана на FAT32 флашка слагаш 2.12 (оригинален)
3. На задната страна има бутонче, натискаш и задържаш докато не се появи екрана че е започнала инсталацията
4. Щом инсталацията завърши, плеъра ще се рестартира - тогава задължително извади флашката
Еми в общи линии е това. Изчакваш да ти зареди, след което качи iNext 2.12 MoS по същия начин
Благодаря за всичко след работа ще направя описаното.
-Да,благодаря ви,опитах,но не се отваря,не тръгва рен тв,може и аз нещо да не правя като хората,качих и тези плейър листи както ги нарече колегата но пише че "програмата неможе да се зареди " (за рен тв)...както и да е,така и неможах на 100% и да си преведа от руски някои думички от текста тук дори с речника,но както и да е,предавам се,блаgодаря за съветите дотук.
Този пост е редактиран от mantonov; 27-10-14 в 10:54.
Здравейте,
в момента съм с фърм на iNeXt 2.12. Върви супер. Не искам да го сменям друг!
Имам обаче един незначителен но малко дразнещ проблем. Когато изключа плеъра от дстанционно или от бутона на предния панел, после като го включа отново от дист. или бутона на предия панел, на плейъра тръгва вентилтор, хард и т.н., не зрежда нищо на телевизора, нито се вижда в мрежата. Тргва само, когато изключа и включа от бутона за захранвне отзад.
Дали няокой може да помогне?
Не може да се коригира проблема. Това е заради малко по-различния хардуер за който е правен фърма на iNEXT.