Отговор: Media Player - DIVA (всички модели)
Здравей,
Благодаря за firmware, обаче се чудя за някой неща - дали поддържат DVB-T, защо четох, че някой не поддъжат, как мога да възстановя стария firmware, ако не съм доволен от новият и това ли е линка за модела който отговаря на Diva FullHD Premium Center 3D С Вграден DVB-t. Благодаря!
https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D1...D0%B8-101.html
Честита коледа на всички.
YouTube в пoследният фирмуер на PlayRSS за старата DIVA HD работи само от като се влезе в PlayRSS и от менюто YouTube
Цитат:
Първоначално публикувано от
litoff
Честита коледа на всички.
YouTube в пoследният фирмуер на PlayRSS за старата DIVA HD работи само от като се влезе в PlayRSS и от менюто YouTube
Благодаря колега Litoff, честита Коледа на теб и колегите съфорумници !!!! Тубата работи прекрасно!!! Има още живот в старата Diva FullHD, което е много добре.
Цитат:
maddog9
Здравей,
Благодаря за firmware, обаче се чудя за някой неща - дали поддържат DVB-T, защо четох, че някой не поддъжат, как мога да възстановя стария firmware, ако не съм доволен от новият и това ли е линка за модела който отговаря на Diva FullHD Premium Center 3D С Вграден DVB-t. Благодаря!
https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D1...D0%B8-101.html
Нали бе поискал такъв. Който е за Diva FullHD 3D, с чип Realteck RTD1186DD, та за това такъв съм дал. Аз ползвам този на iNext. Инсталирай и ще забравиш оригиналния.
Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D v2 (с дисплей)
Media Player Diva Full HD Premium 3D v2 (с дисплей)!!! работеше с Евавижън 2.0.66 регистиран и надграден до 2.0.88, след поредица от токови удари по празниците уеб достъпа до трансмишъна прекъсна, грешка 403. Реших да лекувам кардинално и осрах всичко... от сайта на вносителя изтеглих фърм v10.1.2r11696, инсталирах го и то се брикна клетото, но на мен неми беше за сефте. Сложих на флашка оригиналния фърм install_1186_3.0.1.0 и стана странно, не посяга към юсб-то, показва някакъв сплаш и умира. Някакви идеи????
Цитат:
baibro
Media Player Diva Full HD Premium 3D v2 (с дисплей)!!! работеше с Евавижън 2.0.66 регистиран и надграден до 2.0.88, след поредица от токови удари по празниците уеб достъпа до трансмишъна прекъсна, грешка 403. Реших да лекувам кардинално и осрах всичко... от сайта на вносителя изтеглих фърм v10.1.2r11696, инсталирах го и то се брикна клетото, но на мен неми беше за сефте. Сложих на флашка оригиналния фърм install_1186_3.0.1.0 и стана странно, не посяга към юсб-то, показва някакъв сплаш и умира. Някакви идеи????
Този фърм 10.1.2r11696 е за Дива версия 1 (може би и за тази с тунера), но определено не е била за твоя модел. @Hell може да ти помогне!
Дано, че леко се припотих.
Цитат:
baibro
Дано, че леко се припотих.
Но е голяма играчка. Чуй се с него защото флашването е по-специално.
Цитат:
ra6o74
Нали бе поискал такъв. Който е за Diva FullHD 3D, с чип Realteck RTD1186DD, та за това такъв съм дал. Аз ползвам този на iNext. Инсталирай и ще забравиш оригиналния.
Здравей, да така е ,но не разбрах дали с тези iNext: Dev-Host - iNext HD1 9988.zip и IconBIT: Dev-Host - IconBIT 9788.zip, ще ми работи DVB-T тунера, а никъде не намирам такава информация ? Благодаря!
Цитат:
maddog9
Здравей, да така е ,но не разбрах дали с тези iNext: Dev-Host - iNext HD1 9988.zip и IconBIT: Dev-Host - IconBIT 9788.zip, ще ми работи DVB-T тунера, а никъде не намирам такава информация ? Благодаря!
Аз съм с този на iNext и тунера ми работи. Не бих дал нещо, което не съм тествал.
Цитат:
ra6o74
Аз съм с този на iNext и тунера ми работи. Не бих дал нещо, което не съм тествал.
Здравей,
Благодоря и извинявай, че така питам по 3 пъти за едно нещо, но предпочитам да съм сигурен преди да го направя и имам още един въпрос, виждам че за даден firmware папките са две : boot/install.img и самият firmware/install.img, как би следвало да ги инсталирам, четох твой постове, но честно казано не успях да ги разбера :( . Как първо да инсталирам бутлоудър-а, копирам го на флашката, инсталира се и после копирам и самият firmware или ? Благодаря !
---
Както обещах давам два линка за фърмуери на IconBIT и iNext HD1. В архивите се намират и съответните бутлоудъри. Първо се инсталира бутлоудъра след това съответния фърмуер. Аз ползвам този на iNext. За съжаление се оказа, че всичко останало съм го изтрил.
---
1. install.img го преименуваш на install.tar
2. С помощта на Total Commander се отваря install.tar и се подменя configuration.xml с този Dev-Host - configuration.zip - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service
3. Затваряш Total Commander и install.tar го преименуваш обрано в install.img
4. Този "нов" install.img го слагаш на една флашка и дейставаш както се инсталира нов фърм, само дето инсталацията трае секунди и като се стартира плеъра даже се запазва текущия фърм с който си. Аз бях и съм с фърм от iNext! Сега не съм пробвал да сменям фърма защото този го харесвам най-много, но си писах с един украинец, който каза че след като е сменил bootloader.tar с този на iNext вече флашва новите фърмуери дирекно, без да подменя нищо. Скоро от iNext ще пуснат нов, с още онлайн услуги. Ако имаш още въпроси - може и като лично съобщение за да не пълнм форума.
Леле, темата е ... никак не се ориентирам, затова ще питам.
Тука ли са фирмуерите за Media Player Diva Full HD Premium 3D втора версия (с дисплея) - https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D1...tml#post625847
Имам проблеми с 2.0.1.8 - не работи коректно с ДВД, прескача по менютата, не отива на избрания клип, а на друго място и т.н.
Моля, препоръчайте добър фърм от посочените.
Цитат:
maddog9
Здравей,
Благодоря и извинявай, че така питам по 3 пъти за едно нещо, но предпочитам да съм сигурен преди да го направя и имам още един въпрос, виждам че за даден firmware папките са две : boot/install.img и самият firmware/install.img, как би следвало да ги инсталирам, четох твой постове, но честно казано не успях да ги разбера :( . Как първо да инсталирам бутлоудър-а, копирам го на флашката, инсталира се и после копирам и самият firmware или ? Благодаря !
Правилно си разбрал!
Първо се слага на празна флашка install.img от папката bootloader, но без папката. Инсталираш като плеъра трябва да е изключен, слагаш флашката в един от страничните USB-входове и натискаш бутона U на задния панел (малко кръгло бутонче), отпускаш го, когато се появи екрана показващ, че тече инсталация. Инсталацията трае няколко секунди, след което плеъра се рестартира - тогава вадиш флашката, и слагаш на нея install.img от папката iNext HD1 9988 (или както се казва). За да се инсталира фърмуера, плеъра трябва да е в изходно състояние - изключен, слагаш флашката с фърмуера и отново натискаш U-бутона на задния панел. Щом се появи екрана, че е започнала инсталацията го отпускаш. Този път инсталацията трае около 5 мин. В момента на рестартиране, вадиш флашката и щом се появи началния екран си правиш настройките. Направи поне един рестарт преди да започнеш да гледаш филми.
Цитат:
ra6o74
Правилно си разбрал!
Първо се слага на празна флашка install.img от папката bootloader, но без папката. Инсталираш като плеъра трябва да е изключен, слагаш флашката в един от страничните USB-входове и натискаш бутона U на задния панел (малко кръгло бутонче), отпускаш го, когато се появи екрана показващ, че тече инсталация. Инсталацията трае няколко секунди, след което плеъра се рестартира - тогава вадиш флашката, и слагаш на нея install.img от папката iNext HD1 9988 (или както се казва). За да се инсталира фърмуера, плеъра трябва да е в изходно състояние - изключен, слагаш флашката с фърмуера и отново натискаш U-бутона на задния панел. Щом се появи екрана, че е започнала инсталацията го отпускаш. Този път инсталацията трае около 5 мин. В момента на рестартиране, вадиш флашката и щом се появи началния екран си правиш настройките. Направи поне един рестарт преди да започнеш да гледаш филми.
Здравей,
всичко мина както трябва, наистина е значително по-добър firmware. Благодаря за всичко !
Цитат:
Пичове сериозно, понеже писах на лични на @Hell ама не ме отразява, да не би този алтернативен начин на префлаш в случай, че от юсб-то не тръгва да е бил коментиран вече преди??? Ако има някой от Варна, който знае за сервиз нека ми отговори моля. Благодаря предварително.