Имах на предвид не мръсно бели, а чисто бели
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Имах на предвид не мръсно бели, а чисто бели
Отдавна не бях писал, та май е време да се включа
Излязоха нови две версии на Плейон и Айкънбит с SDK4. И двете техни хакнати версии са несъвместими с bootloader-a от Emtec Movie cube N200, който някои от нас ползват /не съм тествал с последния на Дивата, но предполагам че няма да стане/. Проблемът е следното съобщение: "The software dismatch with the firmware". Вероятно хакнатите версии по някакъв начин са свързани с boot-a от Айкънбит и не позволяват да работи софтуера, независимо че версиите са еднакви /0000.0202.1026/
Решението на този етап е да се ъпдейтне boot-a с този от Айкънбит оттук:
http://forum.iconbit.ru/0fw/fw_HDS6L-v7.3.41.r4673.zip
Да се прави само през менюто! Има хубаво стартово лого.
След като ъпдейтнете boot-a до версия 1026 /но на Айкънбит/, можете да тествате новите версии:
1. Iconbit HDSL7 SDK4: http://descr.mpc.ru/descr/100094/f/f....5.2_r2198.zip
2. Playon SDK4 GUI 2: http://powersoft.biz/files/hds6l/fir...9.5.3.r2115.7z
Ъпдейтва се отново само през менюто!
Поздрави и не поемам отговорност за развалени устройства![]()
![]()
Искам да питам някой, който е пробвал горните фърмуери, дали субтитрите са чисто бели и дали бави много по менютата в сравнение с по-старите версии.![]()
Субтитрите са чисто бели и интерфейса е доста по-добър, според мен.Първоначално публикувано от dzver
Проблемите са, че работата с менюто е изнервящо бавно и се рестартира доста често при разглеждането им и при гледане на филми.
Сега съм с Playon SDK4 GUI 2.
Вчера пробвах Iconbit HDSL7 SDK4 и ми се струва с 1 идея по-стабилен.
А възможно ли е да се смени версията на boot-a ? Че нали имаше проблеми, когато си флашнеш boot-a примерно с такъв на Emtec, после няма връщане към оригиналния...Първоначално публикувано от amonev
След като ъпдейтнете boot-a до версия 1026 на IconBit може да се флашне доработен фърм със SDK4 http://forum.iconbit.ru/download/file.php?id=2516, който има много добър уеб-нтерфейс на руски език - http://[адрес_плеера]:81, вграден Transmission и много интернет ресурси, включващи тонове телевизии, клипове, музика и т. н.!
Източник - http://forum.iconbit.ru/viewtopic.php?f=40&t=3903.
P.S. Даже от менюто на плеяра като разглеждате колекцията от торент връзки в [Развлечения] можете с ОК да ги прибавите в transmission и той започва да ги сваля.
Пробвах и двата фърмуера по-горе. Много са бавни и доста бъгави засега. Плеъра се рестартира често. Буквите в менюто на AC Ryan са нелепо малки и това затруднява работата. Не можах да си подкарам връзката с компютъра, при положение че 10 минути по-рано си работеше коректно.
Аз лично се връщам на Iconbit 5059 и ще чакам по-стабилни версии със SDK4.
Поддържам мнението на колегата и допълвам, че новите фирми на Iconbit с SDK 4 имат проблем с възпроизвеждането на bluray и DVD - при активиране на папката в която е филмът се отваря самата папка, а не както е на предишните фирми да излезе диалогов прозорец със запитване "Play Folder".Първоначално публикувано от kamelot
Натиснете PLAY [>] бутон и тръгват.Първоначално публикувано от sdkoleff
Здравейте ,
Не съм от големите разбирачи, затова искам да попитам за нещо, което не намерих
във форумите. Имам плеър ДИВА, ТВ Панасоник Виера 50 инча и ресивър Денън 1911.
Иска ми да свържа Дивата с ресивъра с HDMI, но ресивъра има HDCP/защита
на цифровото съдържание/. И няма ни звук ни образ. От образа губя функцията upscaling на филми с по малка резолюция и по-лошо качество, но не мога да разбера,
губя ли нещо, от възпроизвеждането на филми с 6 канален звук, като съм свързал
ТВ с Дива чрез HDMI и ресивър с ТВ чрез оптичен кабел.
Кои от плеърите, които се продават в БГ имат тази тъпотия HDCP.?
Доколкото знам всички устройства които имат hdmi вход/изход имат такава защита.Първоначално публикувано от pisane
Идеята е цифровия сигнал да не се променя и ако вкараш нещо през hdmi входа да може да го изкараш само през hdmi изхода или друг цифров такъв (компонентен например).
Аз имах подобен проблем когато от лаптоп се опитвах да пускам филми по hdmi през ресивър към аналогов вход (чинч) на тв-то. Предполагам че ако вържеш дивата на hdmi входа ресиивъра а тв-то на hdmi изхода ще имаш и звук и картина. Реално ресиивъра ще направи passthrough на видео сигнала.
Моя ресиивър също има такава защита и няма проблем с дивата и тв-то (philips lcd). В момента е вързан по схема
тв / дива - hdmi
дива / ресиивър - optical
ресиивър / тв - hdmi
Идеята е не винаги когато гледам нещо ресиивъра да е включен тъй като не винаги ми трябва звук (6.1) от ресиивъра.
С какво освен оптичен (аудио) е свързан рисийвъра с ТВ за да пренася видео частта? Всичко друго освен HDMI AVR=>TV не дава възможност за ъпскейлинг.Първоначално публикувано от pisane
Най-лесния начин е Diva=>HDMI=>AVR=>HDMI=>TV, и не би трябвало да има никакъв проблем с ъпскейлинг (освен ако случайно няма някаква повреда в Denon).
С подобна връзка няма проблеми звук/образ/ъпскейлинг нито с Diva (заводски фирм), нито с Dune.
Връзката е следната Дива – HDMI – TV – optical – AVR/out monitor/ – HDMI – TV.
Denon-a e на 2 месеца модел 2010г и има още 4 HDMI –in/за GAME, SAT/CABL, DVD, BD. На всички входове с различни кабели HDM съм опитвал и няма звук и образ към ТВ през ресийвъра, затова си мисля/има го и като забележка в инструкцията на Denon/,
че Дейзи не са платили за този HDCP протокол и не е заложен в хардуера на Дивата и тя не може да плейва през ресийвъра.
Дивата е последния оригинален фирм.
Преминава ли от Дивата през ТВ до AVR , 6 каналния звук бе промяна?
и как да стане това.Първоначално публикувано от pisane
да не би на тв-то да имаш hdmi out?
6.1 канален звук може да изкараш само през цифров изход. ако разчиташ avr-ра да ти направи 6.1 от 2-канален ...
подкрепям колегата за "Най-лесния начин е Diva=>HDMI=>AVR=>HDMI=>TV, и не би трябвало да има никакъв проблем"
+++
не знам дали си обърнал внимание на някой неща от инструкцията на денона.
примера е от инструкцията на денон avr-2310
- Когато AVR-2310 е свързан с други устройства с кабели HDMI, свържете AVR-2310 и телевизора също с помощта на кабел HDMI.
- Видео сигнали не се подават на изхода, ако сигнала на видео входа не съвпада с резолюцията на монитора / тв-то . В този случай, превключете Blu-ray Disc / DVD плейъра на резолюция, с която мониторът/тв е съвместим.
- Резолюцията на входния видео сигнал на AVR-2310 през HDMI терминала е резолюцията определена в "Резолюция" (стр 36).
провери също настройките video select, video convert и resolution.
Успех
Аз също ползвам рисйвър с HDCP, но досега не съм имал проблем с възпроизвеждането на каквото и да е съдържание, без значение дали сорсът е Дива, Лаптоп, или DVD, има upscale на ниските резолюции. Според мен телевизорът реже звука. Както казаха колегите пробвай по най естествения начин Sorce>Receiver>TV с HDMI.