Тубата е проблемна , искат да се плаща лиценз и не всеки си го позволява ! Но за това е писано из форума , но се мина доста време оттогава !
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Тубата е проблемна , искат да се плаща лиценз и не всеки си го позволява ! Но за това е писано из форума , но се мина доста време оттогава !
Колеги този диск ще се държи ли добре на дивата
Western Digital Caviar Green WD7500AADS 750GB 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Hard Drive -Bare Drive
Днес пуснаха нов фирм на PlayOn. YouTube е опражен и работи.
Ей , колега , дай поне линк за по-лесно ! Само с новини не става !
Този фирм има проблем с субоветеПървоначално публикувано от litoff
Какъв проблем?Първоначално публикувано от joroasd
Иначе хубаво впечатление ми направи това:
Защото дори при OFF на screensaver пак си излизаше от нищото...18. Fix screensaver of not starting when a video playback is paused
19. Fix screensaver of not starting when system is idling at the home menu
И при мечката 4.0.4 го има тоя проблем...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Щях да питам, някой може ли да ми каже колко най-голяма скорост е постигал в MB
от PC към DIVA. И дали с LAN кабел или Wi-Fi. Ето моите тестове:
Използвани неща: Рутер Linksys E4200, 2 LAN кабела поддържащи до 1.0Gbps, Wi-Fi LINKSYS WUSB600N за PC и Wi-Fi което си идва с Diva в комплекта.
Написаните резултати са в MB/S, след като е разделено на 8, защото онова са mbit...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Тест 1
От PC с Wi-Fi на 2.4Ghz честота свързан към рутер и Diva свързана с LAN кабел 100mbps към рутер = 4.40 MB/S скорост
Тест 2
От PC с Wi-Fi на 5 GHz честота свързан към рутер и Diva свързана с LAN кабел 100mbps към рутер = 4.40 MB/S скорост
Тест 3
От PC с LAN кабел 1.0Gbps свързан към рутер и Diva свързана с LAN кабел 100mbps към рутер = 4.40 MB/S скорост
Тест 4
От PC с LAN кабел 1.0Gbps свързан към рутер и Diva свързана с нейния Wi-Fi (поддържащ до 300mbps) към рутер = от 1 до 2 MB/S скорост
Тест 5
От PC с Wi-Fi на 2.4Ghz/5 GHz свързан към рутер и Diva свързана с нейния Wi-Fi (поддържащ до 300mbps) към рутер = от 1 до 2 MB/S скорост
Демек, плаче ми се... И ме е много яд като почнат да пишат някакви теоретични 300mbps, че поддържал USB Dongle,
а в Wikipedia за тоя стандарт пише, че се дели най-често на 2 за получаване на приблизителна реална скорост, понеже то никога не стигало 300...
И се получава 300 / 2 = 150 После делиме на 8, за да получиме чистите MB. И става 150 / 8 = 18.75 MB. Обаче грънци, дори да делиме на още 2 става 9.375 MB/S
Аз ако видя такава скорост от поне 9 MB/S независимо с кабел или Wi-Fi от PC към Diva, ще се прекръстя и ще си удара главата некъде...
Ще си караме на 1 до 2 MB/S и в най-добрия случай 4 с кабел и това е...
P.S. Някъде из предните мнения четох за cross Lan кабел свързващ PC и Diva директно и че било много доволно.
Някой друг пробвал ли е това и каква точно е скоростта?
Относно новия фърм на A.C.Ryan - Firmware_PV73100_v7.4.4.r5440, първите впечатления ми са по скоро добри. Взети са добрите неща от BETA-та - ACR-PV73100 v7.4.x.r4585 Playon!HD като наистина са премахнали досадния проблем с Screen savera който се включваше досадно дори да е изключен от опциите когато видеото е на пауза или по менютата. Не проверих но ще го направя дали са премахнали другия досаден проблем при който при трансфер от PC към плеъра през LAN екрана "посивяваше - нещо като бял шум при липсващ канал на TV", опитах трансфер не го направи но ще опитам по голям файл довечера. Стори ми се една идея по-пъргав в менютата и вече ми помни заменения шрифт и след рестарт на плеъра. Има и нови опции за запомняне на размера и положението на шрифта, като новата екстра за разпознаване на удебелен, наклонен шрифт.... работи вече съвсем коректно и не забелязах някакви проблеми със шрифтовете на субтитрите за сега.
Ми не ги открива, за разлика от другите фирмове които съм слагал (т.е. всички публикувани тук )Първоначално публикувано от joroasd
?!? А пуснал ли си опцията subtitles auto strart в опциите че този фърм има малко повече такива, че при мен не забелязах подобно нещо.Първоначално публикувано от joroasd
Добри новини: http://playon.unixstorm.org/changelog_rev5.php
Разбира се. Въпросът е че и ръчно не открива нищоПървоначално публикувано от nestorbg55
Някой може ли да каже защо когато си вържа DIVA-та с USB кабела към компютъра, не ми я разпознава!??
Кое усб ползваш ? Slave ?
здравейте, аз не съм много наясно с плейърите и затова имам няколко въпросчета
Diva - FullHD Multimedia Center 1TB HDD е на добра цена, но незнам дали ще ми свърши работа
на мен ми трябва плейър, с който да свалям директно чрез безжичен интернет на вграден твърд диск, а не първо на лаптопа после на плейъра. има ли някакъв проблем с възпроизвеждането на по-голями файлове от сорта на 40-50 гб?