Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 56 от 188 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    По скоро според мен може да е и от телевизора, нещо се получава при скалирането на изображението когато на ТВ-то му се подаде висока резолюция. Опитай и най-тъпото ако вече не си го правил завърти посоката на щепсела в контакта на телевизора, плеъра .... опитай различни комбинации. Пробвай ако имаш на друго ТВ. Сменял ли си и butloadera ?
    Butloadera e сменян в момента е с Е-Бода , както и с техен фърм . Трябва да пробвам и на друг ТВ но за момента няма как да го направя че нямам друг кабел а за да сваля тоя трябва до откачам ТВто от стената но в крайна сметка ще трябва .
    А някой знае ли дали се признава гаранциата с друг boot и фирм различен от оригиналните на Дива ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Незнам, обади се и попитай, но и не е проблем да върнеш логото и оригиналния фирм на Дива. Има линкове в началото.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Уфффф при мен проблема ще се окаже в ТВто пробвах на другия и там си бачка с идеален звук то ще го мислиме какво да го правя .
    А за буута опитах да върна oригиналния но не успях успях да сложа Pleyon а оригиналния не иска да се качи .

проблема се оправи от самосебе си ама не се знае до кога ще е така
    а за буута мисля да си го оставя с Е-Бода поне техния фирм ми допадна и като бързина и като функции само не тръгна YouTube и децата пак ми окупираха компа ама ще го преживея някак си

5. Тук е от
    Oct 2005

Бързо питане за мкв и субтитрите, когато пусна мкв ми вървят само англ. субове - в папката има субове които са 1:1 със видеото, от менюто му давам да зареди въбшните субове тоест срт-то но просто изчезват субовете и нищо не се случва, няма никакви субове.
    Фирма ми е v.7.3.14.r5283 и сум чисто нов във Дива сверата.... някой ако може да помогне блг

6. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@adobe - Добре дошъл във форума !
    Причините може да са няколко. Първо, на плеъра няма нужда да му зареждаш насила субовете - ако всичко е наред те се зареждат автоматично.
    Другото е, ако субфайла е с английски субтитри - провери от компа дали е така. Трето (ако предните съвети не помогнат), дай линк към филма и субовете да ги видим и ние и ще се разбере къде е проблема. Прочети темата и ако имаш други въпроси извън вече обсъжданите, тогава ги задавай, мисля че основните проблеми са решени вече и са обяснени подробно в 1-ви пост. Успех.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от adobe
    Бързо питане за мкв и субтитрите, когато пусна мкв ми вървят само англ. субове - в папката има субове които са 1:1 със видеото, от менюто му давам да зареди въбшните субове тоест срт-то но просто изчезват субовете и нищо не се случва, няма никакви субове.
    Фирма ми е v.7.3.14.r5283 и сум чисто нов във Дива сверата.... някой ако може да помогне блг
    Гледам че Hell ти е отговорил вече, но се досещам че случая при теб е MKV видео файл с вградени в контейнера субтитри едните от които са английски (MKV-то е контейнер с видео, аудио и възможност за интегриране на субтитри на няколко езика) в случая в него както разбирам няма Български субтитри и се налага да използваш външни srt субтитри със същото име в папката на видеото. Възможностите са две:
    1.Да се разминават имената на видеото и субтитрите (пишеш че са 1:1 но за всеки случай копирай името на видеото и го пейстни върху името на субтитрите). По някога изглеждат еднакви 1:1 но например само една буквичка е написана например с кирилишката и версия и не можеш да я познаеш всичко изглежда 1:1 но не е и плеъра не ги стартира;
    2.(по вероятното) Файла srt със субтитрите да е повреден. Намери друг за този релийз на видеото и го сложи отново във папката на филма със същото име като на видеото.
    В крайна сметка може и да послушаш съвета на Hell да пратиш линк за да се види за какво видео и субтитри става въпрос.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2005

Здравейте колеги!

Благодаря на отзовалите се, минавам по темата:
    Субовете са БГ, отварят се на компа и се плейва коректно. Опитах да сваля други сибове и на компа пак тръгва но при пускане на Дивата овново захапва англ. субове когато му дам ръчно срт-то които са БГ пак няма никаква индикация за субове.
    Филма който съм свалил е от нашите тракери в момента не мога да дам линк щот тук съм с орезан достъп до тракера но филма е Green Lantern 1080p, x264... и т.н. свален е от ар...а.

Благодаря отново.

10. mnn
    mnn е офлайн

Тук е от
    May 2010

Здравейте,
    Възможно ли е да ползвам DIVA-ta като принт сървар т.е. включвам към USB-то принтера и да го ползвам като мрежови принтер? Съществува ли такъв фирмуер? Моя е v7.3.14.r5283
    Поздрави и лек ден!

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

@adobe Не сравнявай PC-то с плеъра. Плеърите за PC-тата успяват да се справят и с не толкова коректни субтитри докато при HD плеърите всичко трябва да е ОК. По инфото което си дал релийза би трябвало да е: Green.Lantern.2011.EXTENDED.1080p.Bluray.x264-MaxHD като самия видео файл се казва mhd-gl.1080p.mkv От линка за субтитрите те праща към архивче в subsunacs в което има няколко файла, а този който е за релийза е със същото име mhd-gl.1080p.srt и той трябва да ти е в папката заедно с MKV-то. Някой път такъв проблем се получава когато имаш "умазани" файлове на диска като изглежда че видеото е в пълен размер но реално не е. Можеш ли да превърташ видеото със стрелките? Ако не можеш това е сигурен показател че файла не е наред като има и др.показатели. При такъв проблем се прави chkdisk-проверка на диска (като закачаш Дивата със slave USB кабела към PC) търпеливо изчакваш "проверко-поправката" да свърши и копираш филма и субтитрите отново.

@mnn относно твоя въпрос за DIVA-принт сървър - то вярно че е Linux, то вярно че има повечко USB портове ама очаквам вече някой да пита - дали Diva-та когато грее и бръмчи дали би могла да готви и пере

12. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    @adobe Не сравнявай PC-то с плеъра. Плеърите за PC-тата успяват да се справят и с не толкова коректни субтитри докато при HD плеърите всичко трябва да е ОК. По инфото което си дал релийза би трябвало да е: Green.Lantern.2011.EXTENDED.1080p.Bluray.x264-MaxHD като самия видео файл се казва mhd-gl.1080p.mkv От линка за субтитрите те праща към архивче в subsunacs в което има няколко файла, а този който е за релийза е със същото име mhd-gl.1080p.srt и той трябва да ти е в папката заедно с MKV-то. Някой път такъв проблем се получава когато имаш "умазани" файлове на диска като изглежда че видеото е в пълен размер но реално не е. Можеш ли да превърташ видеото със стрелките? Ако не можеш това е сигурен показател че файла не е наред като има и др.показатели. При такъв проблем се прави chkdisk-проверка на диска (като закачаш Дивата със slave USB кабела към PC) търпеливо изчакваш "проверко-поправката" да свърши и копираш филма и субтитрите отново.

@mnn относно твоя въпрос за DIVA-принт сървър - то вярно че е Linux, то вярно че има повечко USB портове ама очаквам вече някой да пита - дали Diva-та когато грее и бръмчи би могла да готви и пере
    Благодаря за отговора колега.

Релийза е точно същият когото си писал 1:1, субтитрите съм изтеглил от линка под филма от subsunacs, сигурен съм на 100% че субтитрите са със същото име на филма защото няколо пъти копирах името на мкв-то и заменях на срт файла защото го точих предният ден а пък го тествах на следващият и което е още по-странното е че филма се превърта на Дивата.
    Ще погледна довечера дали някъде аз не бъркам но... на др. филми дивХ и т.н всичко си е ок.

Благодаря още веднъш...лек ден

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Може би е бъг, който дава приоритет на вградените в mkv.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Може би е бъг, който дава приоритет на вградените в mkv.
    Възможно е да е бъг, а пък и аз никога не съм бил с този фърм на Дивата v.7.3.14.r5283 (мисля че с него пускаха по-новите Divi още при закупуването) сега карам с последния от PlayOn с SDK4 главно заради включената поддръжка на ефекти на шрифтовете че все ми беше неприятно вместо болднати, наклонени или подчертани буквите да ми излизат със символите за тази цел - а да ги поправяш всеки път обикновено няма време и търпение.

16. Тук е от
    Dec 2008

Релийза е точно същият когото си писал 1:1, субтитрите съм изтеглил от линка под филма от subsunacs, сигурен съм на 100% че субтитрите са със същото име на филма защото няколо пъти копирах името на мкв-то и заменях на срт файла защото го точих
    аз имах същия проблем с 7-ма серия на Game of Thrones от този релииз Game.of.Thrones.S01.720p.HDTV.x264-MiXED.
    имената на файловете са същите, дори няколко пъти ги копирах за да съм сигурен.

на пс-то с windows media player, субтитрите също не тръгват.
    накрая гледах серията от филма на пс-то с bs-player. там всичко беше ок

17. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от hajigeo
    аз имах същия проблем с 7-ма серия на Game of Thrones от този релииз Game.of.Thrones.S01.720p.HDTV.x264-MiXED.
    имената на файловете са същите, дори няколко пъти ги копирах за да съм сигурен.

на пс-то с windows media player, субтитрите също не тръгват.
    накрая гледах серията от филма на пс-то с bs-player. там всичко беше ок
    Да но при мен тръгват субовете на компа без проблем

18. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Свали си Subtitle Workshop -> http://www.urusoft.net/download.php?id=sw&mirror=1 , отвори си субтитрите с него и от менюто му дай Save as и избери MicroDVD. Така ще ги конвертира в sub формат и няма начин да не ги отвори дивата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе