Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
Честно да Ви споделя тези дни се върнах на Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 но вече rev.5.1 - 03.09.2011 който е на база SDK3 и след няколко месеца с PlayOn!HD - v7.4.x. r.5440 който е с SDK4, Diva-та направо ми се стори че литна, все едно съм и включил турбото, направо тичам по менютата - кеф :blob Абе направо Дивата си е за SDK3 и това си е. Това SDK4 и новите фърмове явно ще са си за новите по-бързи процесори :081:
И аз съм с Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011 SDK3 може ли някои да каже как да прехвърлям файлове от компа през лан кабела без торент клиента само копи - пейст и възможно ли е това. влизам в уеб интерфейса но там не виждам никаде папките на диска целта е не всеки път да се свързвам с usb кабел защото дивата и компа са далече един от друг
Re:Media Player DIVA Full HD Explorer / FAQ в 1-ви пост
Здравейте,
Купих си този плеър и, естествено, започнах да ровя по форумите за него. Така попаднах тук и първото нещо беше да си сваля последния фърмуер. Инсталирах го, устройството се рестартира, но излезе съобщение, че версията на софтуера не съответства на фърмуера.
Свалих предната версия (r5992) и се оправи.
Все пак има ли някой идея защо се получава този проблем?
Цитат:
Първоначално публикувано от dan4ik
И аз съм с Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011 SDK3 може ли някои да каже как да прехвърлям файлове от компа през лан кабела без торент клиента само копи - пейст и възможно ли е това. влизам в уеб интерфейса но там не виждам никаде папките на диска целта е не всеки път да се свързвам с usb кабел защото дивата и компа са далече един от друг
Най-добре да ползваш FTP-то
Преди да се сложи 9.5.45 v.6230, трябва да се мине през 9.5.0 v.5992. Разликата между двата фирма е, че в по-високата версия е направен опит да се оправят проблемите :
1) Fix 7 Days EPG
2) Webkit Update.
3) Optimize Hard drive auto scan
4) Fix USB Wi-Fi Dongle compatibility issue.
Ако тези неща не ви вълнуват особено, можете да останете на 5992 (който за мен е по-стабилен) и ако разбира се не сте доволен от нещо чакате следващ фирм.
А с цифровите тунери как се представя? Има ли някакви проблеми с цифровата телевизия от кабелна например?
Този запис работи ли?
Тунерите на плеъра са DVB-T стандарт и не работят на цифрова кабелна телевизия. За съжаление така е с всички нови плеъри с вградени тунери. В някои окръжни градове има тестово излъчване и може да се използва пълноценно и тази екстра. Иначе трябва да изчакаме 2013 г., когато трябва да се премине задължително към този ефирен стандарт в България.
Цитат:
Първоначално публикувано от joroasd
Най-добре да ползваш FTP-то
Жоро,извинявам се, но би ли дал линк да прочета за начина на използване на FTP.Благодаря предварително
Първо трябва да стартираш FTP-то на плеара(В мрежовите настройки). Задаваш му парола и username. След това си сваляш някой FTP-клиент от интернет (FileZilla, FlashFXP, CuteFTP и каквото друго намериш). След това в чрез клиента се свързваш с Diva-та (ip-то на diva-та, username и паролата, които си ги задал) и качваш и сваляш файлове на воля:)
Задавам име и парола в FTP мрежови настроики на приемника след това включи и ми изписва FTP failed с това съм Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011 SDK3
съвсем забравих какво означава DVB-T т.е. само цифрова ефирна телевизия? То почти няма смисъл от тях тогава... жалко.
Това е извадка от "Бележките по изданието" на Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1. Може да помогне. Само не мога да разбера, защо не използваш стандартното копиране по мрежата (чрез NAS функцията на плеъра за да го виждаш в мрежата), а се впускаш в разни филми.
Services
Name Description Port Default state Username Password Location
vsftpd FTP server 21 Disabled ftpadmin ftppass Optware pack
:Drinks:
Извинявам се, не съм в течение с последните развития, има ли причина Youtube да не работи - нито с метафийдс от линка на amonev (преди беше ок така), нито с новия фърм v7.5.0 r2285? Самото видео не плейва, иначе търси из ютюба без проблеми.
@ranis5 - причината е в YouTube, фирма и RSS -> 2285 е все пак от 04.03.2011. Пробвай с Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - тук всичко е ъпдейтнато с последните новости и работи.