zebra9, аз съм за втория вариант. Първия би могъл да сработи, но може и да не.
zebra9, аз съм за втория вариант. Първия би могъл да сработи, но може и да не.
Мерси!Първоначално публикувано от lazarus18
![]()
Ok, тествах и работи и при 2та варианта, но все пак мисля да го оставя на 2рият вариант.
Имам друг въпрос, когато не се ползва Z906 трябва ли да е изключвам?
Смисъл "хаби" ли се ресийвъра и електрониката когато е пусната, но не се ползва?
Т.е. когато спирам ТВто [или WD playerа], нужно ли е заедно е него да спирам и Z906?
Мерси!
Здравейте, имам два въпроса - със най-новия фърмуер ми е плеъра. Как да добавям "services (widgets)" във MyFavorites менюто? И как да накарам плеъра винаги да включва субтитрите а не да се налага ръчно да се активират от бутона всеки път?![]()
Здравей, за 1вия въпрос не знам, не съм пробвал.Първоначално публикувано от elcos
за 2рия от менюто с опциите, има опция "subtitle default": off/on
Първоначално публикувано от lazarus18
Първоначално публикувано от zebra9
Малко повече детайли след по обстойно тестване:Първоначално публикувано от zebra9
При Вариант 1:
От WD плеъра с HDMI кабел[звук+картина] към ТВ,
от ТВ с оптичен кабел към logitech декодера.
от ТВ опцията за digital out зададена на Автоматично [не на PCM]
От WD плеъра на "Digital Pass Through via HDMI Only",
автоматично засича:
Dolby Digital - √
PCM - √
Но това са възможностите на ТВ декодера, а не на z906 декодера който е закачен към ТВто.
[Явно WD плеъра вижда само 1вото което е закачено към него и неможе да погледне и инспектира другите които са закачени след него,
но мисля че това е нормално]
При тази конфигурация когато пусна Dolby Digital съдържание от WD плеъра,
z906 го декодира и работи ОК.
Но когато пусна от WD плеъра DTS съдържание,
z906 декодира не работи, а плейва стерео сигнал [явно такъв му пристига на входа]
Предполагам че декодера на ТВто прави downmix to stereo тъй като той самия не поддържа DTS съдържание.
При Вариант 2:
Вариант 2:
От WD плеъра с HDMI кабел[картина] към ТВ
От WD плеъра с оптичен кабел[звук] към logitech декодера
От ТВ с оптичен кабел[звук] към logitech декодера
От WD плеъра на "Digital Pass Through via Optical Only (S/PDIF)",
автоматично няма, но има manual selection, където маркирах неговите възможности от списъка, т.е. тези 2те:
Dolby Digital capable receiver - √
DTS capable receiver - √
Когато пусна от WD плеъра Dolby Digital, DTS, Dolby TrueHD, DTS-MA, DTS-HD MA съдържание,
z906 го декодира и изкарва 5.1 звук.
[Предполагам че прави downmix to Dolby Digital или DTS за форматите които не подържа]
Пуска стерео само когато съдържанието което пускам от WD плеъра е стерео,
като в този вариант може да се моделира допълнително в режими 2.1,4.1,3D surround
[3D surround [някаво псевдо] не ми харесва особенно, задните колони почват фъфлят и баса се губи в сравнение с другите режими,
4.1 е най удачния, при него центъра не работи, а предните 2[лява и дясна] се клонират на задните. баса е супер също]
Когато се гледа ТВ[WD плеъра не работи],
декодира на z906 също работи когато дадена цифровата програма пуска Dolby Digital съдържание.
Ей ви на нов firmware:
http://www.wdc.com/wdproducts/update...dfwdtv_live_G3
What's in this update? Release 1.09.10 (6/5/2012)
Supports AceTrax Movies content streaming service (UK and select European countries).
Supports maxdome videos on demand service (Germany only).
Supports SlingPlayer live TV streaming service.
Supports ABC iview content streaming service (Australia only).
Supports Launchpad by Flingo web videos.
Supports Red Bull TV sports streaming service.
Supports BILD.de. (Germany Only)
Supports AOL HD web videos streaming service.
Supports Sleep Timer Feature during local playback.
Updated YouTube Leanback to new version.
Resolved playing ISO files with HDMI match video framerate ON causes reboot.
Resolved resuming ISO files with HDMI match video framerate ON causes reboot.
Resolved several user interface and translation issues.
Resolved issue RSS Web GUI issue cannot move feeds by dragging.
Resolved TV not automatically engaging or disengaging 3D after successful 3D playback in VUDU Movies.
--------------------------------------------
General Info
Note: Known issue with YouTube Leanback some users may experience loss of login credentials.
Има доста нови нещица и най-интересното за мен което е че са оправили ISO плейването. Сега го свалям и го пробвам.
Edit: Плеъра при пускане на ISO-DVD не се рестартира! ISO-то при мен е правено от лично DVD. Свършили са си работата.![]()
Здравейте, вчера взех у-вотоПробвах го с едно преносимо hdd, след това ъпдейтнах през wi-fi - всичко ОК. Въпросът ми е относно A/V изхода най-вдясно от задната страна на плеъра. Пробвах с 2 различни колони, включително и едни слушалки... Като вкарам 3,5 жака докрай във входа се получава стабилно пръщене, като го изкарам около 0.5см се чува нормално... Питането ми е нормално ли е това или да го връщам, докато е време?
МОД: Както си написал - това е A/V изход. Там не се включват директно слушалки или боксове, а в комплекта на плеъра трябва да има кабел с жак и 3 чинча - това е за нискочестотен сигнал - видео (жълт) + стерео аудио (бял + червен) към усилвател. Дано не си повредил слушалките и боксовете.
Доста съм прост, значиНищо няма повредено, няма проблем. Принципно забелязах, че е A/V, но го подминах ей така. Така става като не се чете/гледа/мисли... Благодаря за разяснението, вземам си поука
Друго питане сега ми изскача, има ли firm, който добавя BG в менюто?
Няма, но и по добре че няма защото според мен английския по-добре се разбира за какво става въпрос (не че има кой знае какво да се чете толкова по менюто). А и ако имаше да съм на БГ само заради уважение към родината и езикът ни.Първоначално публикувано от Pago85
Това е ясно, въпроса е, че съм го взел за човек, който любим му е руски, но има голямото желание да е на български... Още едно питане ми се върти... Четох тези дни доста, но така и не разбрах, препоръчително ли е да се пусне плеърчето в режим 1080p@24hz - видях че го има в опциите. Ще се гледа на 42 инча FullHD LG, не знам точно модела, ако е важно ще питам?
Засега го ръчкам на Toshiba 40SL733G, който има (доколкото разбрах), режим "Smooth" на опцията "Film Stabilisation", което било нещо подобно на 24hz режим.
Пуснах го ръчно плеърчето на 24хз, изключих Film Stabilisation и ми се струва по-добре...
Забравих да спомена, че ще се гледат предимно 1080p/720p mkv rip-ове и по-рядко DVD.
Пуснал съм такова предложение към девелопърите на WD.Това е ясно, въпроса е, че съм го взел за човек, който любим му е руски, но има голямото желание да е на български...
Сложи го на Auto, и пусни match video framerate [ON]Още едно питане ми се върти... Четох тези дни доста, но така и не разбрах, препоръчително ли е да се пусне плеърчето в режим 1080p@24hz - видях че го има в опциите. Ще се гледа на 42 инча FullHD LG, не знам точно модела, ако е важно ще питам?
Така автоматично ще пуска точните кадри на филма и ще се настройва автоматично в зависимост от видео съдържанието което пускаш.
С новия фирм: http://www.wdc.com/wdproducts/update...dfwdtv_live_G3
Демото на ЛГ където забиваше винаги е оправен проблема.
Засега не, не е ясно дали ще има.Друго питане сега ми изскача, има ли firm, който добавя BG в менюто?
Но за следващият им модел[наследника на този] вече има БГ в менюто![]()
Мерси за новия фърм. Предполагам все още не са отключили фърма и е криптиран...
С този плеър ще мога ли да гледам blu-ray видеото от сватбата ми (което ще ми ка4ат на външен хард диск) или ще трябжа да си купя blu-ray плеър?
Не съм на ясно дали това http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...3029&scenario= ще ми върши същата работа като мултимедийния плеър?
Главно ще се гледат 1080р филми от замунда
Въпрос едно - Да.Първоначално публикувано от khbyy
Въпрос две - Донякъде.