Моята е Transcend 16 GB. Значи е от флашката? Ще взема да пробвам с Кингстъна на жената, та да видя. Някъде има ли лист с поддържани флашки?
- - - Обновено - - -
Моята е Transcend 16 GB. Значи е от флашката? Ще взема да пробвам с Кингстъна на жената, та да видя. Някъде има ли лист с поддържани флашки?
Не мисля, че трябва да работи само с определени флашки. Сега ще пробвам да връщам назад фърмуера, да видя дали с някои версия няма да се оправи
Сега гледам друг филм на друга флашка и няма никакъв проблем. Много странно.
Към срещащите проблем с трансфера - опитайте алтернативния фирмуеър на B-RAD. Далеч по-добре е в това отношение, а има и допълнителни благинки.
Ще може ли линк към въпросния фърмуеър ? Доколкото видях има за Gen 2 устройство, а въпросното се води Gen 3
Колега, а можеш ли да ми кажеш 8 Gb Sony как е форматирано? В смисъл NTFS или exFAT? Опитвам се да налучкам къде е проблемът![]()
NTFS, Default Allocation size. Всичките 4 флашки с които съм пробвал са форматирани по този начин
Edit: Преди малко забелязах друго нещо. Една от флашките които забиват ( Кodak 16 GB) я включих в задния usb port и нямаше проблем. Но той не ми е удобен за ползване, и искам предния също да работи както трябва
Този пост е редактиран от gnb; 12-11-12 в 16:14.
При мен забива и на двата порта. Четох във форумите на WD, че проблемът идвал от някаква програма, с която се правели x264-ките. Имала някакви кодеци, които сбърквали плеъра. Та има описано някакво разрешение на въпроса. Довечера ще пробвам и ще кажа има ли ефект![]()
При мен не е такава ситуацията. На 16 Gb флашка филмите, които са х264 си замръзват през определено време и това си е. Пробвах решението, което е описано в сайта, но не помогна. Филма вървя безпроблемно около час и след това последваха 3 - 4 замръзвания за по около 15 секунди. След замръзване прекарва пропуснатото време на бърза скорост и си продължава до следващия път. Много кофти работа. В същото време DVD-та си плейва спокойно от същата флашка. Направо съм в шаш. Не мога да разбера единствено дали не е хардуеърен проблем и дали всъщност не прегрява? Ако х264-те га натоварват повече, дали пък процесора не прегрява и не спича за момент поради тази причина?!?
При мен замвъзванията протичат по същия начин, но ако съм с фърмуер, различен от последните два, замръзва още в първите секунди, докато при предпоследния, издържа половин час. Това за .mkv файлове, като фключена отзад, проблемната флашка работи без проблем
Уф сега ще трябва да гледам същия филм два пъти - флашката включена в двата порта :D, та да разбера дали има някаква разлика.
Между другото, когато се опитам да видя шеърнте папки на компютъра си по мрежата ми иска име и парола за достъп. От къде да ги взема тези, при положение, че на РС-то не съм слагал парола?
И накрая. Дори когато не се ползва, бялата лед светлина не свети, плеърът е леко топъл. Това нормално ли е?
Този пост е редактиран от craghackbg; 14-11-12 в 10:52.