Отговор: Media Player Mede8er med800x3D
Не се виждат иконки (х264,DVD,5.1,DTS и тн),защото използваш по-новия метод. Превключи на стария и ще е както си свкнал. Ако искаш използвай програмата за това на компютъра YAMJ_To_Mede8er_Peter_Butler_V2.0.5mod_Shizzl_yamj2.8-r3700 и с нея ще си по стария начин с иконките.
Може ли да качите снимка на обложката по новия метод(на мен нищо не ми говори) и изобщо как изглежда при Вас.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ceco7
Не се виждат иконки (х264,DVD,5.1,DTS и тн),защото използваш по-новия метод. Превключи на стария и ще е както си свкнал. Ако искаш използвай програмата за това на компютъра YAMJ_To_Mede8er_Peter_Butler_V2.0.5mod_Shizzl_yamj2.8-r3700 и с нея ще си по стария начин с иконките.
Благодаря колега,
може ли да те помоля да обясниш за по-новия/стария метод и как се превкючва м/у тях (може би говориш за Джубокс-а) ,защото с Меда съм от 2 седмици и още го разучавам,до сега ползвах Popcorn Hour A-110.A програма за компютър не ми се ще да използвам....нали за това си взех плеър :) пък,даже и 2-ри :)
Ето обяснение и разяснение на много от здадените въпроси свързани с джубокс, скрапър, edit и т.н.- http://www.mede8er.org/artwork/temp/...ust2013_v1.pdf
Жалко, но не е на роден език.
Към "ceco7" . Може ли да си по изчерпателен относно "новия и стария" метод, че ми се струва изпускам нещо интересно.
Общо казано скрапването на обложките се прави по два начина. С компютър и съответната програма или с плеъра. До преди около година и двата метода бяха еднакви като визия. С по-новите фърмове се появи и нова визия на обложките правени от плеъра. При нея липсват малките иконки на дъното на обложката и с незначителна разлика като цяло от стария вариант. Доколкото знам, но не съм използвал тази опция в настройките на плеъра може да се избира между двата вида. В Настройки - Други избираме Scrape Layout A или B .
Цитат:
ceco7
Общо казано скрапването на обложките се прави по два начина. С компютър и съответната програма или с плеъра. До преди около година и двата метода бяха еднакви като визия. С по-новите фърмове се появи и нова визия на обложките правени от плеъра. При нея липсват малките иконки на дъното на обложката и с незначителна разлика като цяло от стария вариант. Доколкото знам, но не съм използвал тази опция в настройките на плеъра може да се избира между двата вида. В Настройки - Други избираме Scrape Layout A или B .
Разбрах какво си имал в предвид. Според теб за Scrape Layout аз разбирам, че ако искам да използвам "стария метод" да избера "А" функционалност, но в ръководството на потребителя нещата противоречат. Разликата е само в размера на "плота" върху който се изобразява информацията. Справка в т.7 Mede8er - The greatest show on earth . Вижда се на снимките под споменатата точка 7. Разликата може би е от това дали ще се използва YAMJ или вградения Scraper. Иначе лично за мен тази допълнителна информация,която липсва не е от значение защото като се натисне бутона Info по време на възпроизвеждане плеъра показва текущата и най-необходима информация относно файла. По малък "плот" = повече видимост за постера и обложката! без значение колко е прозрачен.
Самата обложка си я викам с INFO преди да се плейва файла, извън папката му . Обикновено си правя обложката на компа и след като копирам филма на харда сканирам и с плеъра и ако не ми харесва резултата , просто излизам от тази функция. Предимството на сканирането с плеъра е че можем да избираме различни постери , основен или вторичен , когато са налични. Понякога избора е много голям.
Браво колеги,такива отговори харесвам...изчерпателни :)
И сега нов въпрос:
-При избора на субтитри,как става местенето надясно-->>размер-->>шрифт-->>цвят?При мен не се получава избирам субтитрите,но до там..?
Цитат:
playdeni
Браво колеги,такива отговори харесвам...изчерпателни :)
И сега нов въпрос:
-При избора на субтитри,как става местенето надясно-->>размер-->>шрифт-->>цвят?При мен не се получава избирам субтитрите,но до там..?
Може да местиш на дясно и да коригираш само ако използваш ВЪНШНИ субтитри (srt;sub..). Вградените плеъра не може да коригира. Смятам че се досещаш защо.
Дали на някой му се е случвало да си пусне филм и да го изненада плеъра с маймунски знаци? С 3.06 фърм съм и се самопроменя настройката за кодиране на субовете, като става от кирилица в Unicode . Досега не съм имал такъв проблем при старите ми плеъри дива , особено с Mede8er. Това става не когато се гледат последователно няколко файла , а при стартиране на плеъра в произволен ден и час.
Цитат:
ceco7
Дали на някой му се е случвало да си пусне филм и да го изненада плеъра с маймунски знаци? С 3.06 фърм съм и се самопроменя настройката за кодиране на субовете, като става от кирилица в Unicode . Досега не съм имал такъв проблем при старите ми плеъри дива , особено с Mede8er. Това става не когато се гледат последователно няколко файла , а при стартиране на плеъра в произволен ден и час.
Лично на мен не ми се е случвало подобно нещо. Аз към момента съм с 3,07 версия от края на Септември и нямам никакви оплаквания.
Здравейте. На MED1000X3D на външен хард диск по какъв начин може да се провери оставащото свободно пространство на диска?
Имам следния проблем прехвърлям от компа на външен хард филм,после гледам филма от харда през Med8er 600 и след това закачам харда на компа и трия филма с делейт и записвам друг филм и пак гледам през Med8er,но по някое време се появява картина и звук от изтрития филм!?
Цитат:
vetrenec
Имам следния проблем прехвърлям от компа на външен хард филм,после гледам филма от харда през Med8er 600 и след това закачам харда на компа и трия филма с делейт и записвам друг филм и пак гледам през Med8er,но по някое време се появява картина и звук от изтрития филм!?
Като го закачиш към компютъра какво виждаш в My Computer? Колко диска имаш след като включиш външния? Предлага ли ти да форматираш едикойси диск? Как е форматиран (NTFS; Ext2...) от плеъра или от компютъра? На въпросния диск имаш ли папка Found ?
Доста въпроси, но не си написал нищо по-подробно, така че да стане по ясно как изглеждат нещата при теб.
Външния диск е форматиран(NTFS) от копютара преди година,на него има папки с любими филми които не с трият.Има и папка с "оборотни" филми,които се гледат после делийт и нов филм.