То и Аз се чудя кой да вземам 800 или 1000 ?
То и Аз се чудя кой да вземам 800 или 1000 ?
Аз имам Med1000 а мой приятел Med600. Разликата е единствено в дизайна. Ако си падаш по различно изглеждащите неща хилядарката е за теб ( наподобява летяща чиния), ако пък искаш малоразмерен плеър заначи 600 е твоя избор. Хилядарката има двуцветен вариант ( сиво-черно ) и изцяло черен. Не знам дали и дистанционното на "черната серия" е изцяло черно, но моето е двуцветно, както и плеъра. И двамата с моя приятел имаме сървърчета и стрийма е изцяло от там по гигабитова мрежа. Оплаквания липсват. Всичко е въпрос на личен избор в случая. Аз избрах този плеър абсолютно интуитивно. Просто на старата ми Diva Full HD бях инсталирал фърм от Mede8er и ми хареса страшно много. Това ми помогна в избора за който не съжалявам, а приятеля ми не искаше слот за диск и си купи Med600. На Med1000 като се постави диск се чува много лек шум от работата на диска, но пък при гледане грее доста....
Значи да разбирам ,че вътрешният ХДД не носи никакви предимства свързани с работата и възможностите на плеъра ... Дистанционните еднакви ли са , че гледам в сайта им това на 1000 е с осветени бутони ? Другото - трябва ли ми модела с безжична връзка - плеъра сам ли си намира ъпдейти при връзка с мрежата или , както повечето - слагаш на флашка ъпдейтваш?
п.п. Аз пък що не взема да прочета пак първа стр. да са и в ...![]()
![]()
Дистанционните следва да са еднакви и имат подсветка ( моето има ), както и оригиналната безжична клавиатура също свети. Ето един линк за сравнение между моделите откъм технически спецификации: Mede8er - The greatest show on earth
Относно ъпдейтите, то начина за ъпдейт е добре познат от старите плеъри - метода с флашката. Относно безжичната връзка, аз съм против. Жицата си е жица!!! Никога не ми е засичал каквото и да му пусна по мрежата.
Нека не ви притеснява вентилатора на MED 800 , не е шумен , плеъра не грее, а качеството си казва думата . Няма нищо общо с Дива. Да не звучи като самореклама , но аз бих избрал отново 800 . Който иска да слага диск, който иска не. Защо трябва да се лишавате от тази възможност с MED 600. В моя случай MED 800 е без WIFI. Гигабита иска жица.
Така като сравнявам , най-сериозната разлика (освен вградения ХДД и вентилатор) е липсата на още един USB порт (и то точно 3.0) в 600 модела ... Ще помисля да понеделник и тогава ще решавам ...
п.п. Пък тия от Вали поне 5лв да бяха направили намаление за т.н. им "черен петък"![]()
Имам един въпрос, на плеърите примерно на 800 и на 1000 има различни версии. Разликата, освен в цената е, че едните имат wi-fi модул, другите не. Гледам снимките с по една антена отзад, но това което не ми стана ясно, тази антена в USB ли е бодната или си има отделно място. Ако заема единият от двата УСБ порта, ще е много тъжно.
УФффф Няма как да заема USB порт. Именно от там е разликата в цената - с или без WiFi модул.
Я?! Две нови версии за този месец. Едната даже е съвсем топла от днес. Някой да е инсталирал вече? Аз не съм си в къщи и само мога констатирам...А, и не знам дали ще се прибера тези дни....
Този пост е редактиран от frizera; 11-12-14 в 22:18.
УФффф Благодаря!![]()
С последния ъпгрейт на фърмуера ми прави срив на MKV файлове.Отначало тръгва и след известно време спира и изписва неподдържан формат.Интересна работа.Някой да е имал подобен проблем.
Имаш предвид ъпдейта от 13.12.2014? Защото на 11.12 излезе един и го спряха след няколко часа заради чести крашове. Да не би да си сложил него? Аз все още не съм инсталирал нищо поради липсата на време....
Междувременно имах проблем с едно приложение за Андроид устройства, което представлява дистанционно с показване на обложки и постери... Mede8er Smart Remote.
Инсталирах го на телефона ми и ядец! Работи само като обикновено дистанционно. Като искам да ми зареди джубокс изглед на филмите и крашва. Реших да инсталирам демо версията и се изненадах, че няма проблеми с нито една от функциите на приложението. Веднага повторих процедурата на един вехт таблет и там всичко си беше наред с платената версия.... Едва днес имаше актуализация на въпросното приложение и сега си имам всичко, напълно функционално на телефона ми!!!!
Поръчах си Mede8er MED1000X3D-BLK 3D Full HD Network .
Надявам се в Петък да е при мен!