Ами включи на някакъв друг източник преобразуването в 3Д , пробвай също и с максимална сила на подсветката . Ако имаш възможност пусни и от друг източник (друг плеър , компютър/лаптоп) 3Д през HDMI входовете - може пък те да са проблемни ...
Ами включи на някакъв друг източник преобразуването в 3Д , пробвай също и с максимална сила на подсветката . Ако имаш възможност пусни и от друг източник (друг плеър , компютър/лаптоп) 3Д през HDMI входовете - може пък те да са проблемни ...
Така, вече съм с версия 4.0.2, голямата фигура вече е доста по-малкa, само едно квадратче се появява след апдeйта, забравих да спомена, че още преди ъпдейта едия от филмите започна да me изхвърля на една и съща сцена и когато го превъртам напред забива, дано това инфо е от полза. Kоя настройка е подсветка на английски ? Как точно ще стане през лаптоп? Забравих да кажа, че портовете не са на самия телевизор а на отделна кутия свързана към ТВ, такъв е модела.Последно инфо за деня, че си затриx деня с тези проблеминаправих следния експеримент. Преместих на програма, която почва в 10 часа и в момента е черен екран, забелязах 2 или 3 бледо черни, по точно сивкави петънца, когато си преместя позицията - ако съм прав всичко е черно, но ако сенда ги виждам.
Този пост е редактиран от Garud; 20-12-15 в 21:19.
Това е тъпо като техническо решение! То 4 броя HDMI, 2 USB... мани бегай. Като дизайн добре - по-малко кабели по стената, но ако основния кабел е дефектен?! Как ще го докажем това - кабела, "кутийката" или самия телевизор?
Нямаш никакъв друг избор освен да послушаш какво те съветва колегата svetlio1. А и не само той. И за последно ще повторя, че може както плеъра така и телевизора да ги накараш да конвертират възпроизвежданото съдържание в 3D. Ако имаш лаптоп или десктоп с HDMI порт, може спокойно да включиш кабела и да си пуснеш 3D за да тестваш телевизора. В крайна сметка всичко ти е в гаранция!!!!
Този пост е редактиран от frizera; 21-12-15 в 01:25.
Здравейте. От вчера и аз съм оборудван с машинката/800/. Искам да попитам какви трябва да бъдат настройките на плеъра за 3d/за iso-файлове/, телевизора ми е TOSHIBA 42 серия 7/пасивно 3d/. Пуснах филма: Пътят на Юпитер в iso-формат, но летящите предмети към камерата се размиват и не излизат от екрана като при истинско 3d. Моля за информация.
Меси предварително.
Привет. Някакви определени настройки за 3D BD няма. Просто трябва да ти е изключено BD-light менюто, иначе ще ти излиза 2Д. Препоръчително е да не се ръчкат фабричните настройки за дълбочина на картината както в плеъра, така и в телевизора, тъй като това деформира реалния 3Д ефект. Ако това вече се е случило, най-добре е да се ресетне до фабрични настройки, за да се оправи, ако ръчно не става. Друг е въпросът, че едва ли това е най-добрият ти филм за тест. Ако имаш Mad Max Fury Road, ползвай сцената с летящата китара или в Pixels примерно виж дали във финалните сцени кубовете се разпръскват ефектно извън екрана при унищожението на Донки Конг.Ако и с някой от тези не е добре, значи има някакъв проблем в ТВ-то или настройките му.
Здравей. Върнах до фабрични настройки и пуснах Mad Max обаче промяна няма. Летящите предмети се размиват. Ползвам HDMI-КАБЕЛА който е в комплекта на плеъра. Не е и от телевизора, защото пускам 3d файлове от YouTube и си вървят добре. Никакъв друг съвет или решение как да се справя с проблема?
- - - - - - - - - -
Ако пробвам да сменя съотношението на екрана тъй като има черни ленти/нали е 16:9/ ?
Здравейте на всички,
Явно на Коледа стават чудесаСлед дълго ходене по мъките мисля, че на 99 % реших проблема. Не е нито в кабелите, меда или твто, както предполагах от самото начало всичко е опирало до една настройка. 3D optimisation - пуснах 3D филма и реших да бъзикам всичко наред, че вече не издържах, тази настройка има стойности -2, -1, 0, 1 и 2, при 0 се виждат гадните квадрати, при -1 и 1 пак се виждат до в друга форма, при -2 и 2 хоп картината се изчисти, връщах го сигурно 100 пъти на различни филми и навсякъде беше същото, при -2 и 2 няма грешка. Искам да кажа, че тази настройка не променя дълбочината на картината или нещо подобно имам предвид 3Д си е FULL HD. Също така един от модераторите от официалният сайт на МЕД ми писа и каза, че плеара е разработен във времеto преди да има Ултра ХД телевизори и не е пробван на такива. Не би се учудил от подобни грешки, с две думи да се тества меда според конкретния ТВ ако е от по нова технология така ми каза. Докато базиках Твто и меда
както писах по горе обаче направих малка беля - В началото всички 3Д филма тръгваха на пълен екран, сега някой от тези същите филми тръгват с черни ленти от горе, лентите не са еднакви по широчина - 1 см или 4 сантиметра (горе долу). някой филми са си пак на пълен екран. Пробвах ресет и какво ли не, но не го оправих, ще може ли да помогнете. Искам също така да благодаря на всички за съветите и помоща
благодарение на вас си оправих звука (фризeра) и скоро вярвам ще оправия и 3Д весели празници.
Може да е от полза за някой това което ми се случи, за това ще го споделя. Преди седмица изненадващо спря да работи бутон Play на клавиатурата MED2XKEY. Разбира се реших че "пуканката" под бутона се е скапала. Проверих си гаранциите и се оказа, че клавиатурата няма вече такава и последва разглобяване. Не бях подготвен за какъвто и да е ремонт и за това минах само с оглед и я сглобих отново с идеята някой друг ден да се опитам да разбера какво точно става. Започнах да използвам дистанционното, но ми беше много неудобно ( никога не съм работил с него ). Свалих един филм, който плеъра отказа да възпроизведе. Филма беше в ISO, като до сега не съм имал каквито и да е проблеми. Пробвах на другите ми плеъри и всичко бе наред. Тогава реших да преинсталирам фърмуера. След като процедурата приключи с изненада установих, че бутона Play на клавиатурата отново работи!!! Филма който не тръгваше вече го гледах.... с един куршум два заека, както се казва!
Здравейте,преди няколко дена закупих 6003XD wifi и имам проблеми с transmission BT.Общо взето сваля няколко Мб. и губи връзка.Оправям го с рестарт на плеъра.Все пак успях да сваля 2 файла по около 40 Гб,но докато зацепи голям зор-постояно губи връзка след 20-30 секунди когато е започнал да сваля.Четох им форума на Mede8er за този проблем и общо взето пробвах всичко като намаляване скороста на сваляне и подобни.Е два пъти тръгна без да прекъсне за двата файла,но все пак доста нерви ми образуваДнес от два часа го мъча и не иска,някой има ли или е имал подобен проблем с transmission BT?
Този пост е редактиран от diepe; 05-02-16 в 16:09.
Мерси за отговора.Тази опция е главното което ме интересува.Това беше първото което направих да му закача LAN кабел след като с WIFI дропваше връзката след 20 секунди.И още с първия опит свали ISO 3D без да прекъсва и си казах ето я причината-да ама не.След като се свали пробвах да добавя нов и отново 100 опита преди да тръгне пак.Но днес не иска с нов торент и това е.Причината е някъде при мен понеже чета,че други го използват без проблем макар и някой с лимит на сваляне 500 кб/с като без да се спира плеъра и никога не им е правил проблем.Имам и WD live streaming който на Wifi си сваля на максимум без проблем с връзката,но пък после при гледане повечето ISO филми спичат понякога постоянно по време на филма или на определени места-пробвам ги на Himedia 910b и на Мед-а.Спирах защитни стени играх си с настройки на рутера и трансмишина от четене по форуми,но не иска.![]()
diepe, опитай да направиш IP адреса на плеъра статичен (ако все още не си) и да видим тогава какво ще се получи. Може и да знаеш от къде, но все пак: Setup>Network>Wired Lan Setup>Fix IP (Manual). В полето за DNS Server IP Address съм задал IP-то на рутера ми ( default gateway).
frizera благодаря за идеята,не съм пробвал това,но ще го пробвам по късно понеже снощи след като изгледах един филм реших да го пробвам за последен път и взе че тръгна да сваля без да губи връзката.Сега няма да го прекъсвам да не се разсърди,че общо взето трансмишъна ми работи когато е на кеф.![]()
И моя transmission (на 800X3D)работи когато си поиска и отдавна съм го спрял. И Mede8er май ще ги сложа в графата недоклатени продукти. В момента си играя с едно Apple TV4 с инсталирано Kodi, и за сега съм впечатлен от възможностите на коди-то.
За много години на всичкис малко закъснение