Според Wall Street Journal, редица технологични компании изгарят от желание да придобият Twitter. Въпреки, че до сделка не се е стигнало, предлаганите цени за Twitter са от порядъка на $8-10 милиарда, а сред заинтересованите са гиганти като Google и Facebook.
Интересното в случая е, че икономическите показатели на Twitter въобще не предполагат тази огромна цена. За 2010г, Twitter е получила доста скромен доход в размер на $45 милиона, като голяма част от него е била изхарчена за разширяване на щата (от 100 до 350 човека) и за развитие на електронния центът за обработка на данни. Очакваният доход през текущата 2011г е не повече от $110 милиона. Тоест, компаниите даващи космическите $10 милиарда се целят не в печалбите на Twitter, а в тоновете данни, които социалната услуга е успяла да събере за своите потребители.
Естествено Twitter отказва всякакви коментари относно финансовото си състояние и евентуален интерес към закупуване, Google и Facebook също не коментират... Но очакванията са ръководството и съветът на директорите на Twitter да гласуват за развитието на компанията като крупна, независима компания. Те са уверени, че стойността на Twitter за кратко може да набъбне до $100 милиарда!