Знаете ли от къде мога да намеря думите ( повечето поне ) в нашия език ?
Да кажем, че искам да си правя правописен речник.
Не ми давайте линковес правописни речници, не ми е това целта ;-)
Благодаря ви предварително.
Знаете ли от къде мога да намеря думите ( повечето поне ) в нашия език ?
Да кажем, че искам да си правя правописен речник.
Не ми давайте линковес правописни речници, не ми е това целта ;-)
Благодаря ви предварително.
Вземи тогава тълковния речник!
Нещо абсурдно има във въпроса ти. Искаш да правиш правописен речник, а не се интересуваш какво са правили другите преди теб?!?
отиваш в Народната Библиотека и прочиташ всички БГ речници откакто ги има - има-няма 100-тина години, 150-160 издания..
за по-сигурно - копирай !
препоръчвам скенер, не препоръчвам КСЕРОКС/XEROX(Копирни машини), че рак на джоба ще те хване...[:D]
трябват ми повечето думи в българския език набрани. Мога да сканирам някой правописен речник, и това е решение.
Zapod, или както ти е там *****ското именце.... голям си веселушко.
<font color="red">Edit mod. ru-boy: персонални обиди не се допускат, за справка правилата на форума.</font id="red">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">трябват ми повечето думи в българския език набрани. Мога да сканирам някой правописен речник, и това е решение.
Zapod, или както ти е там педалското именце.... голям си веселушко.
<div align="right">Originally posted by FunFun*-*24/01/2005*:* 22:44:15</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ако беше прочел повече БГ книги - сигурно щеше да си прочел и няколко чужди(небългарски)...
- тогава щеше да знаеш, че "В" не значи "би", а е фамилията на президента на Галактиката !!!
а пък zaphod не се транскрибира като "запоход" - както беше написал един член на форума, но той пък се извини...[^]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Знаете ли от къде мога да намеря думите ( повечето поне ) в нашия език ?
Да кажем, че искам да си правя правописен речник..................
<div align="right">Originally posted by FunFun*-*24/01/2005*:* 19:12:43</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
понеже си задал въпрос и чакаш отговор:
- обърни се към г-н С.Ангелов !
за повече инфо:
http://sa.dir.bg/sa.htm
Преди време ми трябваха всички думи от българския език за да пробвам "речникова атака" за разбиване на парола в един zip файл, и извлякох българските думи от всички английско-български речници, които намерих. Ако ти трябва речник за подобна цел, SA Dictionary ще ти свърши работа, като е добре да направиш транслитерация на думите от кирилица в латиница за по-добър резултат.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Преди време ми трябваха всички думи от българския език за да пробвам "речникова атака" за разбиване на парола в един zip файл, и извлякох българските думи от всички английско-български речници, които намерих. Ако ти трябва речник за подобна цел, SA Dictionary ще ти свърши работа, като е добре да направиш транслитерация на думите от кирилица в латиница за по-добър резултат.
<div align="right">Originally posted by SuperUser*-*25/01/2005*:* 10:07:55</div id="right">
Добре де, тези дум след като ги извлече изтри ли ги след това ?
//offtopic:
Ето един много интересен речник на новия български език
www.coffeeright.net/neolog/
Да, изтрих ги защото не ми трябваха повече, но мога да ги извлека отново. Дай някаква поща да ти ги изпратя.
Качих думите в дата.бг, който иска да тегли:
http://free.data.bg/superuser/85000%20BG%20Words.rar