nglayout.initialpaint.delay
Аз това го нямам. Защо?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">нещо такова за операта имаш ли? [:D]
<div align="right">Originally posted by obshtinska_mishka - 09/02/2005 : 14:02:18</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Съжалявам - не използвам Opera и съответно никога не съм се ровил по такива въпроси, касаещи Opera-та...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">nglayout.initialpaint.delay
Аз това го нямам. Защо?
<div align="right">Originally posted by Gadget - 09/02/2005 : 14:19:03</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами доколкото се сещам, при мен също го нямаше. Създайте го ръчно.
Технически (поне така четох) Firefox-а не "реагира" моментално при получаване на всеки байт от хост-сървъра на сайта, който отваряте, а първо куплира, така да се каже, информацията, което практически забавя самото й извеждане на екрана. С горната променлива тоя (д)ефект се отстранява.
Edit:
За който няма проблеми с английския и му се занимава:
http://www.tweakfactor.com/articles/...oxtweak/1.html
Това всъщност е един от МНОГОТО сайтове, в които съм намирал информация за това как да се оптимизира работата на Firefox, с тази разлика, че този ми се струва доста по-пълен с "трикове" []
Opera vs. Firefox?
Много сложен въпрос. Аз лично използвам Опера от версия 3.хх, но в момента тази с която съм 7.54 ми изяжда 50мб от рам паметта и горница затова от няколко дни пробвам и с Лисицата.
Какво да ви кажа Firefox-а заема доста по-малко рам. Стартира се по-бързо. И ми е забил само един път засега. Вярно, че и Операта са я пооправили и не забива толкова често.
Според мен Firefox изобразява правилно всички сайтове ( поне тези, които посещавам. - не са малко ). Opera със сигурност има проблеми с Java.
Когато ми падне много скоростта на нета Firefox ми отваря сайтове ( вярно с доста чакане ), на които Opera се отказва.
В Лисицата ме дразни само това че доста често отваря сайтове в нов прозорец вместо таб, но се надявам да се оправи с плъг-инчето, за което е споменал BerkStock
Между другото: BerkStock мерси за съветите! Още не съм рестартирал, защото пиша това, но пък колко по-бърз може да стане тоя браузър?! [8D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Opera vs. Firefox?
В Лисицата ме дразни само това че доста често отваря сайтове в нов прозорец вместо таб, но се надявам да се оправи с плъг-инчето, за което е споменал BerkStock
<div align="right">Originally posted by vladii - 09/02/2005 : 19:09:38</div id="right">
Таbbrouser Extensions и нещата с табовете заспиват. Има 1000 настройки как да се отварят и затварят с мишката и с кой бутон в ква последователност. Ъпдейти се правят всяка седмица... абе японска работа изпипана Слагате и CompactMenu и получавате по-голяма площ за работа...
Операта май си ми харесва повече най-вече заради пощата. аз не ги разбирам тия другите работи но Операта ми харесва повече. може и да е защото съм свикнал с нея [:D]
Отдавна работя с OPERA, (пробвал съм и Fox-а, естествено, както и по-ранните GNU-отрочета K-meleon, Firebird, Mozilla и т.н.) и искам да подчертая няколко важни факта, които някакси останаха неоценени дотук:
1. OPERA е на О-Г-Р-О-М-Н-А преднина пред останалите, що се отнася до нововъведения в интерфейса, удобството и ефективността на потребителската работа: многостраничност, прозорци със свободно преразпределение, вграден поп-блокинг, несравнима гъвкавост на работното пространство(и за тези с малките, и за другите с големите монитори), жестове с мишката, удобното автоматизирано въвеждане на пароли, гъвкавия контрол на части от страницата (вкл/изкл кеширани изображения, анимация, JAVA, scripts, sounds), запомняне на последните отворени страници отпреди - всичко това просто се заимства от останалите, и то с голямо закъснение. За вградения мейл-клиент се каза достатъчно. За вградения download manager обаче не - та той е доста по-удобен и използваем от калпавите му аналози в останалите браузъри.
2. OPERA притежава уникален енджин за изобразяване на страниците! Не спирам да му се възхищавам - ненапразно се хвали като "най-бързия" на планетата - тук не става дума за протоколи и заявки (въпреки че това е за мен и най-ефективно използващия ограничения dial-up трафик благодарение на потребителския контрол и изключително ефективното кеширане браузър). Скоростта на преизчертаване на страниците е поне 2 пъти по-голяма, ако не и повече от gecko, ie и другите ядра. На 500MHz Celeron opera щрака по-пъраво и от mozilla на Athlon2000+! За какво ви е това? Ами че за най-важното - ZOOOOOOOOM!!! И то с интерполация на изображенията - натискайте +/- колкото си щете! Подозирам, че IE-ядрото също го може донякъде, но съм виждал постна реализация само в MyIE/Maxton); Трябва да спомена и превключването м/у различни стилове на изобразяване, които доста помагат понякога.
3. OPERA е образец за ефективен код. Така сме свикнали с надутите програмища, още умът ми не го побира как момчетата от норвегия са побрали всичката тази функционалност в 3-3.5Mb инсталационен файл?! Това прави абсолютно излишни оплакванията от многото 'излишни' вградени екстри. Много РАМ ли гълта операта? Ами че с какво друго можеш да държиш отворени по 50-тина страници едновременно, без да се побъркаш? Единствено тук можеш да ги преподредиш по различни прозорци и критерии, така че да не ти се пръсне главата! Колкото до системните изисквания, фокса гълта повече още при зареждането си в базов вид...а какво предлага?!
4. Като заклет привърженик на Miranda мога да кажа на почитателите на plugins, extensions & customizing, че знам какво е да надграждаш любимото програмче с каквито екстри искаш, и мога да кажа: една платформа си заслужава това внимание, ако поне е лека и бърза в основния си вид! За miranda това се отнася, за firefox - не. Повечето големи GNU проекти за съжаление са изключително тромави и лакоми за ресурси, може би поради мултиплатформения с замисъл, не знам (важи и за иначе разкошния Open-Office). Опитвал съм се да поукрася с разширения и Firebird преди, но това доведе единствено до загуба на стабилност. И още - колкото и да се надгражда, имам чувството, че пак не може да стигне opera, която изстисквам почти до последната функцийка и пак не съм поискал да я разширявам.
5. С проблемите с JAVA честно казано нямам опит. Дали не е възможно да се дължат на JVM? Помня преди че не отваряше web-based ICQ например, но това го оправиха отдавна. Доколкото знам, операта е замислена с идеята за стриктно съобразяване с web-стандартите, така че проблеми с разните му (best-viewed with IE ?.?? or higher) най-вероятно се дължат на самите тях и не смятам че е редно да се поощряват. Лично аз работя с изключени Java, Flash, GIF-animations, sounds и не съм срещнал особени проблеми! Да не говоря за лекотата на този начин на работа и отсъствието на рекламни и всякакви досадни мигачки. Ако искате да видите някоя анимацийка - просто временно разрешавате plugins, и то само за дадената страница! На някой други ще им се наложи да рестартират браузъра за подобно нещо
В заключение мога да кажа, че ако има софтуер, който си струва да се заплати, и то дори в ерата на безплатните интернет-браузъри, то това е Опера. Не познавам човек, който да е опитал с нея и да не е преминал към нея. Овладеете ли я, при опит да работите с някой от другите непрестанно ще се чувсвате като сакати - къде без ръка, къде без крайници изобщо. (за потребителите на базовия IE подозирам, че им липсва главата изобщо))
Mozilla Firefox.
Достатъчно възможности за настройка, възможност да надградя само до нужните ми plugins, достатъчно бърз.
Ползвал съм и Опера, благодаря!
Добър браузър, но Лисицата ми допада повече. Може би въпрос на лични предпочитания.
Без никакви съмнения FireFox. Въпрос на кратко време е да свикнеш с него. Аз от IE -> Firefox за по-малко от седмица. Сега ползвам ИЕ-то само когато влизам в по-специялни сайтове (за банките и т.н.), но и без това само ИЕ поддържат подписи и прочие. Сигурен, лесен, с много плъгини. Качествен браузър!!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> и без това само ИЕ поддържат подписи и прочие.
<div align="right">Originally posted by get*-*11/02/2005*:* 13:57:12</div id="right">
Леко грешиш, това го може и лисицата []
Само трябва да си import-неш сертификата
Tools -> Options -> Advanced -> Certificates -> Manage , после е лесно []
@XIIID: Всичко дето си го описал го има и във Firefox-a без мейл клиента. Ама всичко... Дори и този ZOOOOOOM, само че като еxtension
laMARTIN: Не става. Импортвал съм ги. Имам чувството, че всички такива сайтове ги правят само за ИЕ. И преди сме пробвали и на други страници все не става.
Ти пробвал ли си?
Отговарям вместо laMartin - "ДА".
Аз си ползвам Лисицата за онлайн разплащания и управление на фирмената банкова сметка (имам предвид въвеждане на платежни нареждания). Работи си без проблеми.
Ето цитат от сайта на банката, с която работя:
<font color="green">-----------------------------------------------------------------
Поддържани уеб браузъри за работа с ****** Онлайн
Microsoft Internet Explorer версия 5.5 или по-висока
Mozilla версия 1.6 или по-висока
Mozilla Firefox 0.9 или по-висока
****** препоръчва използването на Mozilla Firefox
следва бутонче с линк към http://getfirefox.com/
------------------------------------------------------------------</font id="green">
Хитро като лисица [:D]
Явно не на всички тогава. Лично на мен ми се налагат 2 сайта.
Хм.. пак ще пробвам. Може и аз да съм объркал нещо, но доколкото си спомням преминахме през всички процедури...
Ако и в това се окаже способна наистина хитро като лисица
Здравейте интересувам се как мога да изключа визуализирането(изтеглянето) флашовете ? Имам ограничение от 1гб трафик месечно и съм забранил 'load images' oт options ,но все още ми зарежда флашовете!
10х
пп. от options нужно ли е да забранявам javascript i само java ?