Можете ли да ми кажете кой от двата броузъри да по добър?
в момента използвам Опера 7.23 и съм свикнал с него обаче взе да прави все повече проблеми особено с Java.
Можете ли да ми кажете кой от двата броузъри да по добър?
в момента използвам Опера 7.23 и съм свикнал с него обаче взе да прави все повече проблеми особено с Java.
ами поне за мене е глупав въпрос Лисицата е много по-добра дори и като качество на показване , зареждане на страници и търсене на DNS-си.
Опитай лисицата няма да съжеляваш освен това е безплатна
firefox сега е на мода, ама човек трябва да си играе и да инсталира extension'и...все пак отнема малко време.
Аз лично използвам MAXTHON - обвивка на IE - за да докарам firefox до неговата функционалност, трябва да инсталирам extension'и.
Човек, който е използвал нативния IE, може много да хареса firefox, които очевидно е много добър браузър.
Ореrata нещо не можа да ме привлече...
ТАКА чЕ - MAXTHON + FIREFOX
Истината е една: И двата браузъра си имат преимущества и недостатъци!! FireFox-a отваря всички сайтове, но всеки адрес се отваря в нов прозорец и е доста тежък. Opera-та е много лека и пъргава, но има проблем с отваряне на някои сайтове с JAVA, + това ОПЕРА-та има вграден e-mail клиент който много ми допада и изцяло съм минал на него!!
Аз ползвам предимно OPERA, и като резервен вариант FIREFOX, когато Operata se izdyni s JAVA-та. Мисля, че това е правилното решение, но не искам да го налагам. Тhe choice is yours!!! []
а за мейл клиент как стои въпроса защото имам такава поща?
и има ли възможност новите прозорци да са като табове в броузъра а не като отделни прозорци?
има ли опция за запомняне на пароли?
За отваряне в табове лисицата има възможност. Даже мисля че по дефолт беше така.
Но аз съм за Опера. Ползвам я от версия 6.0 май вече към 2 години и така съм свикнал че не мога без нея.
А за сайтове които не се отварят (честно казано за момента съм имал проблеми само с windowsupdate и няколко "шедьовъра" на български писачи) винаги има интернет експлоудър под ръка.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">FireFox-a отваря всички сайтове, но всеки адрес се отваря в нов прозорец и е доста тежък.
<div align="right">Originally posted by g_velev - 07/02/2005 : 09:42:31</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
На мен не ми е никак тежък след като се рових няколко дни из форуми и понастроих малко Firefox-a - в момента хвърчи по всички параграфи. Освен това, всеки адрес си ми се отваря в същия прозорец. Тук не разбирам какъв точно е проблемът... []
С две думи: аз заставам твърдо зад Firefox.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а за мейл клиент как стои въпроса защото имам такава поща?
и има ли възможност новите прозорци да са като табове в броузъра а не като отделни прозорци?
има ли опция за запомняне на пароли?
<div align="right">Originally posted by obshtinska_mishka - 07/02/2005 : 09:47:41</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Новите прозорци са в ТАБ-ове във Firefox по подразбиране. За да ти се отварят външни линкове в нови табове на вече отворен Firefox, а не в съвсем нов прозорец, както е при IE, си има специален plugin - Tabbrowser Preferences (за момента 1.2.2 е последната версия).
Има опция за запомняне на пароли, а освен това има опция тия пароли да бъдат защитени с една глобална за Firefox-a парола, т.нар. Master password - иска да я въвеждаш след всяко рестартиране на Firefox-a когато се налага да се извика някоя запомнена парола (за e-mail примерно)...
Въобще... като open source software, Firefox може практически ВСИЧКО, стига да знаеш къде и как да пипнеш или какви точно plugins да си сложиш. []
Определено Firefox е по-добър. Преди ползвах Опера, но с версия 1.0 на Firefox се родих.
Firefox e истината. Все пак новата Опера 7.54х е страшна, много е добра.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">firefox сега е на мода, ама човек трябва да си играе и да инсталира extension'и...все пак отнема малко време.
Аз лично използвам MAXTHON - обвивка на IE - за да докарам firefox до неговата функционалност, трябва да инсталирам extension'и.
Човек, който е използвал нативния IE, може много да хареса firefox, които очевидно е много добър браузър.
Ореrata нещо не можа да ме привлече...
ТАКА чЕ - MAXTHON + FIREFOX
<div align="right">Originally posted by hihimor - 07/02/2005 : 09:34:43</div id="right">
Всъшност точно Extensions е точно най-голямото предимство на Лисата.
Защото си слагаш точно това което искаш, а не слагаш готов продукт със сумати допълнения които са ти напълно безполезни и товарят здраво средата.
+ това за Мозила се пишат всекидневно нови допълнения и можеш да си намериш всичко което ти трябва, докато при операта си ограничен със нейните си "неща", които в повечето сулчаи са само утъжняващ фактор!
с една дума да махам Операта така ли?
а Extensions от къде да си сваля и трудно ли се настройват че не съм голям разбирач? [:D]
и това за мейл клиента Thunderbird отделно ли се сваля и инсталира
незнам
само аз ли имам този проблем но при отваряне на dir.bg и като отворя вътре някоя новина с лисицата текста не ми го дава в прозорчето както е на опера ами на един много дълъг ред го джаска!?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">с една дума да махам Операта така ли?
а Extensions от къде да си сваля и трудно ли се настройват че не съм голям разбирач? [:D]
и това за мейл клиента Thunderbird отделно ли се сваля и инсталира
<div align="right">Originally posted by obshtinska_mishka - 07/02/2005 : 14:19:35</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Майл клиента се свала отделно и също така се настройва. А еxtensions се свалят много лесно, като детска игра е. Самите еxtensions са много малки, свалят се за секунди и въшат отлична работа.
--------
На въпроса "Firefox или Opera" ще отговоря " ... и трите дядо попе, и трите ...".
Аз ползвам и трите браузера за различни неща, като всеки си има предимства и недостатаци.
и наистина като свалиш някой plug-in за Firefox после просто отиваш на Tools->Extension->Update и то само проверява дали има нова версия и дори си я инсталира, ако искаш.
Една ужасяваща новина за почитателите на firefоx (аз също го харесвам)[V] :
http://www.neowin.net/comments.php?i...&category=main