ТАкааа: претарпях преинстал на WinXP до ту добре , ама като си сложа bg меню на някои програми (Izar, webtrance,FireFox i други) ми пише на маймуница и друг пат сам го имал този проблем но забравих как сам го преодолял() МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
ТАкааа: претарпях преинстал на WinXP до ту добре , ама като си сложа bg меню на някои програми (Izar, webtrance,FireFox i други) ми пише на маймуница и друг пат сам го имал този проблем но забравих как сам го преодолял() МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Опитай да си инсталираш BG Language pack за УинХП.
Това със сигурност би оправило проблема! Ако вече си го инсталирал, опитай деинстал и после пак инстал!
Start>Control Panel>Regional and Language Options
Там отиваш в Advanced намираш Bulgarien>Apply
Може да се наложи да рестартираш.
Еми инсталирай си 1 flex type например 2к и няма да имаш проблеми.
за маймуните вероятно може да помогне следното:
control panel -> Regional and Language Options -> Advanced -> Language for non-unicode program -> bulgarian
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Еми инсталирай си 1 flex type например 2к и няма да имаш проблеми. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
за превключване кирилица - латиница при писане:
control panel -> Regional and Language Options -> languages -> бутончето details -> Аdd - bulgarian [прибавя се към наличния английски); превключване стана чрез ctrl-shift [в таскбара се появява language bar - той може и дасе изключи; безплатна алтернатива на flex type - руската програмка ninja - върши същата работа, че и по-добре....
Виж какво е написал Vandal. Не си си настроил "Regional Settings" правилно при инсталацията. Tрябва да избереш "Bulgaria" отначало, където т ипише "Location". Аз съм така и не ми излизат никакви маймунки и йероглифи []. Отделно ако ползваш за писане на кирилица фонетична подредба трябва да си сложиш някоя от споменатите програми. Не ти препоръчвам "Flex Type", защото е бъгавичка.
Може да имаш проблеми по-нататък, ако някоя програмка използва екзотични шрифтове.
Много много ама многоо ви благодаря хораааааааааааа .Стана, благодаряти @Vandal i na другите които се отзоваха