Кой офис пакет, според вас, е рeална алтернатива на скъпия офис на обичаната от цял свят фирма Microsoft? Ако някой има практически наблюдения, моля да ги сподели.
Кой офис пакет, според вас, е рeална алтернатива на скъпия офис на обичаната от цял свят фирма Microsoft? Ако някой има практически наблюдения, моля да ги сподели.
Едва ли ще кажа нещо ново но <u>OpenOffice</u> мисля че е много добра алтернатива и най-важното безплатна. За новата 2.0 версия (все още не съм я пробвал - чакам финалната) се пишат доста добри неща. Надявам се наистина да е подобрена съвместимоста м/у ОО и М$.
За една обикновенна работа в офис OpenOffice е чудесен. Проблема му е че обикновенните потребители са свикнали (и са научени) да работят с майкрософтския и прехода от единия пакет на друг за тях е объркващ. Но след като наскоро една 50-годишна жена която преди ме беше намразила че съм и сменил "истинския" офис с ОО ми каза "Прав беше - наистина този офис си има всичко но трябва да го потърсиш!".
В работата го слагам навсякъде за където шефовете не отпускат пари за М$, в началото хората се мръщат но после свикват.
Лично аз ползвам Microsoft Office защото работата ми го налага. Пък и да не си кривя душата - по удобен е! Все пак - ще видим ОО 2.0 какво ще може []
<font color="blue">добавено</font id="blue">
Друга безплатна алтернатива е <u>602 pc suite</u> но е много далеч от ОpenOffice и Microsoft Office
Аз съм с bucho - ако търсиш алтернатива, тя може да е само OpenOffice. Ако за сега сондираш само мнения преди да предприемеш действия, то изчакай финалната v.2 -- излиза скоро и Sun се кълнат, че подръжката на МС документи вече е безупречна. Ако работата е такава, че ти трябва безплатна алтернатива, или е за едната текстообработка, това е решението. В противен случай, имаш ли възможност да позлваш MS Office -- аз не бих се отказал, някой поставя стандартитие и то преди 20ина години, колкото и да го гонят другите, далеч са все още, а OpenOffice алтернативата на Excel поне според мен, никаква я няма все още. Дано я подобрят. Иначе най-приятната за мен черта на OpenOffice е възможността за директен експорт в PDF.
OO е чудесем заместител на MS офиса, само ако не ти се налага да контактуваш с държавната администрация по електронен път.
Тази година, а и предишните всички електронни формуляри които се предоставят от администрацията за попълване и подаване в електронен вид (имам предвид Данъчна администрация и НСИ) работят само с приложенията на Майкрософт - това по принцип е проблем в държавата и ограничава възможностите на по-бедните, само че никой не прави нищо по въпроса.
Open Office 2beta. Определено.
Ползваме го почти в цялата фирма - 150 машини.
Най-големият проблем беше, че когато някои excell файл под MS Office бъде отворен по Оупън Офис все нещо не беше наред.
За 3 дена поглед, мога да кажа, че това го няма.
По-бързо се стартира от старият. Мисля че quicklaunchera заема по-малко оперативна памет.
Лошото е че все още не мога намеря spellcheker.
Или може би аз бъркам нещо, но като цяло според мен е пушка!