Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Чудя се има ли Техномаркет реална конкуренция?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Чудя се има ли Техномаркет реална конкуренция?

Чудех се дали Техномаркет имат някаква реална конкуренция на пазара - най вече за телевизори. Може би Метро пускат от време на време нещо на конкурентни цени.
    Уточнявам че става дума за реална конкуренция - не просто някой да продава същите модели на същите или по-високи цени! Гледах офертите на Технополис и Зора и си зададох този въпрос!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Чудя се има ли Техномаркет реална конкуренция?

Определено само Метро е конкуренция на Техномаркет, но в метро няма голямто разноообразие на техника каквото е в Техномаркет. В Технополис винаги е било по-скъпо. А за ЗОРА просто няма какво да се коментира. Аз само като видя мутрата на Ники Кънчев се отвръщавам от този магазин и реално той прави антиреклама.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Ми , има що да няма.
    electron.bg
    Аз лично пазарувам от там. По-евтино е от technoSUX , продавачите са МНООО по-квалифицирани. Единствения недостатък е че не поддържат голяма изложбена площ. А и продават само реномирани марки

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Извинявай... разгледах сайта ама не намерих нещо (говоря за телевизорите) което да е по евтино от техномаркета?! Ще посочиш ли пример?

6. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Е ся , примери не ми се тарсят Но може да се ползва и услугата "конкурентни цени" , аз лично съм я ползвал и бачка
    За техномармалада мога да кажа само , че са некомпетентни и не коректни. Но аз съм пристрастен , имал сам си вземане даване с тях

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ясно. Интересуваше ме безпристрастно мнение има ли реална алтернатива чисто на пазарен принцип , понеже всички останали магазини с изключение на Метро понякога, продават на доста по високи цени и това май обезмисля търсенето там.... Което е лошо по принцип понеже означава че реална конкуренция на пазара няма!

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"конкуренция" не означава само "борба за по-ниска цена". в цената на предлаганата стока/услуга влизат и други компоненти, като "монтаж", "време на доставка", "гаранция", "гаранционен/следгаранционен сервиз" и т.н., и т.н.

така че самоограничаването в търсене на най-ниската цена може да ти изиграе лоша шега...

10. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Според мен ако гониш ниска цена трябва просто да видиш къде това дето си избрал е на промоция.

Ето ти 100 лева разлика между Технополис и Техномаркет и то в полза на Технополиса.
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038979
    http://www.technopolis.bg/product.php?pid=7

Сега, естествено надали някой ще продава Самсунг по-евтино от Техномаркет, но за "независимите" марки цените са или еднакви или при който има промоция е по-евтино.

11. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

Повечето неща, които си заслужават от Техномаркет, могат да се купят В Технополис, Метро, Зора, Ритони, Ренита и т.н. на подобни цени. Всъщност, аз като чуя за Техномаркет, винаги се сещам първо за глупостите на Самсунг, които се продават там

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    "конкуренция" не означава само "борба за по-ниска цена". в цената на предлаганата стока/услуга влизат и други компоненти, като "монтаж", "време на доставка", "гаранция", "гаранционен/следгаранционен сервиз" и т.н., и т.н.

така че самоограничаването в търсене на най-ниската цена може да ти изиграе лоша шега...
    За това съм съгласен... лошото е че май вече чух доста лоши отзиви за цитираните понятия отнесени към всички магазини. Можеш ли да дадеш пример за някой магазин който е коректен по отношение на най вече "гаранция", "гаранционен/следгаранционен сервиз"? По принцип няма лошо човек да даде повече пари и да си спести главоболия но май оставам с извода че "гаранция" е доста имагинерно понятие в България. Ще се радвам ако някой ме обори и ми препоръча магазин където са коректни в това отношение!
    Хубав пример "tweeg" ! Това може само да ме радва! Значи все пак има някаква конкуренция!!!

13. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от god
    Повечето неща, които си заслужават от Техномаркет, могат да се купят В Технополис, Метро, Зора, Ритони, Ренита и т.н. на подобни цени. Всъщност, аз като чуя за Техномаркет, винаги се сещам първо за глупостите на Самсунг, които се продават там
    Интересно изказване за "глупостите на Самсунг". От както се помня цялата техника ми е на Самсунг и никога с нищо не съм имал проблеми. Че даже и сега Хадилника, фурната, плота и микровълновата са ми черната серия на Самсунг. Много е тъпо да сме предубедени към дадена марка само защото сме попаднали на кофти артикул от някоя серия.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    Според мен ако гониш ниска цена трябва просто да видиш къде това дето си избрал е на промоция.

Ето ти 100 лева разлика между Технополис и Техномаркет и то в полза на Технополиса.
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038979
    http://www.technopolis.bg/product.php?pid=7

Сега, естествено надали някой ще продава Самсунг по-евтино от Техномаркет, но за "независимите" марки цените са или еднакви или при който има промоция е по-евтино.

Това е защото е на промоция.
    Не знам кога ще се усетят тия от Технополис и да пуснат сайта си със всички артикули. Според мен губят много от това.

Иначе не знам каква конкуренция търсите като всички масови марки се внасят от 3-4 фирми. Как в Технополис да са по-ниски цените на Панасоник като ги купуват от Техномаркет.
    Фирми като Електрон.бг се опитват да някаква конкуренция, но със смешния си магазин нямат шанс. Кой купува техника като колони, ресийвър, телевизор по Интернет? В магазина им досега почти никога не съм видял изложена стоката, която съм търсил. Все пак е добре да ги има на пазара де.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

lazarus18 е прав - няма реална (богата) конкуренция при вноса.

Zoran, и аз се кефех на тази марка - бързоразвиваща се, с нелошо качество (не коментирам хладилната им техника) и така до момента, когато все пак имах проблем - сервиза на Техномаркет ми такова..., а нямаше още КЗП.
    Оттогава, ако имам избор не вземам техника, която се внася и поддържа от тях (Panasonic или Samsung) - все пак има Sony или LG в тези категории, а и разни други компромиси.
    С което не казвам, че не съм купувал от магазина, но други марки.

Апропо, lazarus18, дали имаш списък с марки и вносители?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Zoran
    Интересно изказване за "глупостите на Самсунг". От както се помня цялата техника ми е на Самсунг и никога с нищо не съм имал проблеми. Че даже и сега Хадилника, фурната, плота и микровълновата са ми черната серия на Самсунг. Много е тъпо да сме предубедени към дадена марка само защото сме попаднали на кофти артикул от някоя серия.
    Попадал съм на кофти продукти от много серии-домашни кина,двд-та,ГСМ-и,тв-та(кинескопни и ЛЦД),ама щом ви харесва.Преди 10тина години фирмата беше много по-качествена.И на доста по-конкурентни цени от Сони и Панасоник примерно.Сега какво - тв Самсуняк по-скъп от японските марки.
    Относно Техномаркета наистина няма реална конкуренция-всичко на едно място,но обслужен от дебили-консултанти и дразнещи сотджии на изходите.Много останах доволен от гръцка IT фирма Пл..... - лцд монитор ЛЖ,на 8 месеца му изгоря лампата(другата ''страхотна'' корейска фирма)-последва моментална смяна с друг монитор по избор - за един час имах нов,по-голям монитор срещу малко доплащане.Жалко ,че предлагат само компютърна техника.И въпросното LG L206WTQ беше по-евтино не само от Техномармалада.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Ако говорим за Samsung, да Технимаркет винаги са първи по цени. Познай защо ! Но за останалите марки несъм забелязвал техномаркета да има някакво предимство (като цени) над Технополис. С тази разлика че в единия се чувстваш като в подреден хипермаркет, а в техномаркет гледаш стока изложена по кашони, нахвърляни навсякъде... Аз лично винаги проверявам първо в Технополис, и при равни цени купувам от там. Вярно е че сайта, и рекламната им кампания са ужасни !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 11-08-14, 22:13
  2. Реална разлика между 75 и 100 мхц?
    От RCS във форум Телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 29-07-08, 19:20
  3. Биг Брадър 2 с нова, този път сериозна, конкуренция
    От Edin_Lud във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 14-10-05, 17:12
  4. Реална алтернатива на офиса на М$
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 12-05-05, 14:03
  5. АМД Процесори - шина и реална цестота
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 06-03-03, 14:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе