Първоначално публикувано от
emos И на мен ми беше интересно началото, докато разбера за какво става въпрос...
Scream, то хубаво, че си решил да си ускориш работата, ама то и Panton-ските хартиени скали, дето
Bibi е показала, са за мат/гланц/хром и т.н. хартии, отделно, че има значение и производителя на хартията, начина й на съхранение и какво ли още не.
Знаеш ли колко разбирания има по въпроса за цвят "Гран при"? Дали е като болида на Ferarri или е като на кутийката на Marlboro.
Всеки производител на бои си има пигменти, като точните пропорции са си негова разработка. И си прави мострите, получени при определени пропорции от базовите пигменти. Сматам, че това ти е известно, пиша го заради тези, на които не е...
Със сигурност в Оргахим имат такъв софтуер, използват го за тониращата им система Хамелкон. Lazurit също имат такъв софтуер. И за още фирми ще се сетя, но въпросът пак опира до изходните данни - климатизирани помещения, електронни везни, прецизни денистометри и т.н.
Според мен ще ти е много по-лесно да си вкараш на ръка пропорциите за всеки Pantone от скалата и да работиш с някаква екселска таблица и читави пигменти, отколкото да търсиш програма от производителя на пигментите...
Успех!
*