Идеята е да се пъхне текс (биография) под формата на видео файл за да мога да я прикача към двд! Някакви идеи?
Идеята е да се пъхне текс (биография) под формата на видео файл за да мога да я прикача към двд! Някакви идеи?
Правил съм подобно нещо - презентация на CD.
Правиш презентацията на PowerPoint, превръщаш я в .exe и я качваш на диска заедно с безплатният Viewer на Microsoft.
Ако материала е малко, не си струва труда, но ако те интересува - ето как става:
http://www.indezine.com/products/pow...er.html#pp2002
Ето едно неелегантно решение, което макар и тромаво върши работа: въвеждаш текста в PowerPoint и го пускаш със съответния анимиран ефект да минава през екрана (например като надписи в края на филм, или пък просто слайд след слайд с някакво закъснение). Пускаш шоуто и го "улавяш" с помощта на някой видео кепчър...например с CorelCapture...така директно се получава avi-файл...не зная какъв формат е нужен за ДВД, може би после се налага да се конвертира в mpg?
по-сложното и професионално решение е Алфа канал
правиш текста във Форошоп , после - ctrl + lear, и след това Q
като стане червен фона - записваш го като *.psd , и го добавяш в Adobe Premiera
Благодаря за бързите отговори :Super:
Аз ще правя двдто с DVD Lab Pro, така че ще пробвам варианта с кепчъра, а ако не стане ще кача Premiera и ще го поръчкам с него! Важното е да се стигне до видео файл пък лесно се прави за двд след това
Благодаря отново... и ако има нещо затруднения ще попитам пак :coolsmiley:
гадна работа...
Адоб Премиер не иска да ми се инсталира, защото там незнам си какво си не поддържал процесора ми...
Направих си всичко със PowerPointa, и стигнах до кепчъра... с Corel Captura нещо не става... смисъл само картинка хваща... както и да е... преди ползвах една програма която като натиснех REC и записваше всичко каквото се правеше на десктопа.. обаче не й се сещам името... тя директно си го сейваше във видео формат какъвто поискаш... беше супер проста и лесна за употреба... ще може ли някой ако е ползвал такава програма да я сподели че под video capture ми излизат какви ли не работи само не и това
сори че не го едитнах горе, ама се чудя дали като едитнеш пост и го показва след това като нов а пък ми е спешно... и някой който знае, може да е чел вече темата и като съм го едитнал да му го показва като че да няма ново съобщение... оф обърках се
Как бе човек? Като пуснеш Corel Capture (пробвам с версия 11) още на първия прозорец (Source) избираш Type of Capture -> Window Capture -> в падащото меню Animation. След това зъкаш на Destination (горе), избираш File и цъкаш на стрелкичката отдясно...ще излезе нов прозорец, където можеш да посочиш вида на файла (avi, mov), framerate, продължителност и т.н. Накрая натискаш бутона "Capture", прозореца се маха и когато си готов да пуснеш анимацията натискаш F11.
Мерси много... като видях опциите в падащото меню... и като селектирах анимация и като се появи там отсрани да ми покаже какво ще се обхваща... си казах няма да е тва и го оставих на Full Screen защото така предполагах, че трябва да е
Продължавам напред дейностите по двдто (надявам се сам да го завърша) и много благодаря отново
Лелемалеееее... много тежки варианти предлагате на човека
Нека да опита с ProShow Gold :coolsmiley:
Мерси за програмката....
Аз се оправих с Windows Movie Maker на който наподобявата тази програма, но пак направих видео файла от картинки, слайдче... а аз исках просто да въведа текста който е около 2 страници и той да си тече, да му задавам скорост да не е много бързо и така...
нищо де и това което направих върши работа, само че имаш 30сек преди да се смени страницата, а на някой може да му е малко или много... и това ме дразни... ако можеше да сложа просто един бутон за смяна на изображенията щеше да ме задоволи дори да не тече ката надписи, но толкова са възможностите ми...