Формулите ми ги показва с някакви странни фигурки, като кликна два пъти върху формулата ми излиза както трябва като излезна от equation ми излизат някакви завъртулки.
Формулите ми ги показва с някакви странни фигурки, като кликна два пъти върху формулата ми излиза както трябва като излезна от equation ми излизат някакви завъртулки.
Всеки equation е графичен формат (wmf или emf), постни един тук да видим точно как не изглежда добре и да помогнем.
Не е графичен формат, а OLE обект. Постни самия .doc файл.
При вас сигурно излиза както трябва, щото пробвах на един друг комп и там си излезна както трябва, незнам дали проблема не идва от това че съм с кирилизатора на Инжинера.
При мен е добре, с кирилизатора на Инженера съм (само за фонетична подредба).
Нещо със шрифтовете да не би да е - да вземеш да постнеш една снимка на Style\Define, a?
Добавено:
... и евентуално една снимка точно на този фрагмент от документа, който си ни изпратил, ако може...
Пробвай да си поиграеш с фонтовете, от там се правеше това нещо ако не се лъжа
Понеже моя Офис е на български ще може ли да ми кажете къде се намират стиловете и фонтовете
Някакъв шрифт Webdings да ти се споменава в стиловете? Някакви настройки, свързани с него?
При мен (MSO2003Pro) в прозореца на Equation - Style е пето по ред (м/у Format и Size); като се избере, Define е най-отдолу.Първоначално публикувано от DerekMTN
Добавено:
Прикачил съм снимка на моите настройки (непипнати).
derekmtn, става въпрос не за стиловете и шрифтовете на word, а тези на equation editor-a
когато си си отворил самото уравнение (или с други думи - equation editor-a), там виж за настройки на шрифтовете
Avis настройките са ми като на теб, значи не е от това
Почти съм сигурен, че проблемът е с шрифта Symbol. Не знам дали самият той не е в ред - ако някоя програма, която си инсталирал го е подменила. Особено ако е по-старичка.
Другият вариант е да не се разбират нещо с българската версия на Office, но не мога да кажа нищо определено - нямам опит с нея.
Пробвай както са ти казали по-горе от Style менюто (вероятно "Стилове" при теб) да избереш последната опция Define... (нямам идея как са го превели) и да подмениш шрифта Symbol (третия Symbol в списъка) с някой друг. Примерно Ariel и виж какво ще стане. Би следвало специално на твоите формули да подмени само алгебричните знаци +, -, =. И кажи какъв е резултата.
така сложих всички шрифтове на times new roman и сега отварям формулата и като я затворя се оправя, излизаси както трябва, има друг проблем, пействам от excel в word и резултата е същия вижте сами