Предлагам темата да не се трие, а да стои като нагледен пример за наглостта на поредните алчни "посредници/оторизирани дистрибутори" които ни карат да се чувстваме като в забравена от Бога държава от централна Африка
Предлагам темата да не се трие, а да стои като нагледен пример за наглостта на поредните алчни "посредници/оторизирани дистрибутори" които ни карат да се чувстваме като в забравена от Бога държава от централна Африка
Без да искам да влизам в спецификата на конкретната тема или да защитавам лееееекинко дразнеща (май не само мен) позиция, мисля, че това е ключовият момент.Първоначално публикувано от КрИс
Въпрос на маркетингова политика на дадена компания. klamer вече коментира казуса. Само ще допълня, че представителите (дилъри, партньори и т.н.) нерядко са задължени по договор да следят за "неправомерни" продажби. Пак ще повторя - въпрос е на маркетинг (пазарна политика) на съответния производител. Рядко на самоинициативи на представителите. Вече, де... ;-)
BTW, моделите от серията Pavilion на HP, примерно, не са предназначени за продажба в България, т.е. продажбата им е "налегална" в контекста на тази тема. Всъщност, практически това значи, че въпреки обещаната 1 или дори 3 г. гаранция от HP получавате... дръжки. Ако не ми вярвате може да питате в някой от оторизираните сервизи на HP. Но пък ако се поразходите до Метро, ТехноХХХХХХ и други подобни магазини, се нагледайте на етикети и наслушайте на обещания...
Разни фирми..., разни лицензи..., разни "маркетингови политики"...
То хубууу, ама мисля, че всяка политика в разрез с интересите на потребителя заслужава порицание.
аз предлагам да спрем писането в тази тема, докато не получим ясен отговор от започналия glowndark
Така на въпросите на кратко по реда по които сте ги написали:
@Black Adder
Нелегални в смисъл че дадена фирма намира от някъде с лицензи и почва да ги препродава.
Това от къде са, генерирани ли са... и т. н. изобщо не е тема на разговор защото според договора
с Alwil "всеки диструбутор може да продава avast! само на територията за която има акредитация от тях".
От тази гледна точка, диструбутор от Румъния не може да продава на територията на България...
относно въпросите на @stekyman
Няма нищо лошо в това да си закупиш лиценз от интернет или даден приятел да ти го подари.
Само че не можеш от интернет да купиш 1000 лиценза и после да вземеш да ги прапродаваш.
Лицензите които се купуват от интернет са за вътрешна употреба. А не за препродажба...
А иначе ако ти си си купил лиценз от интернет естествено че никои няма да ти го дезактивира.
Но ако си закупил 1000 и започнеш да ги прапродаваш, ти нарушаваш споразумението ЗА ПОЛЗВАНЕ
не казвам нищо за ПРЕПРОДАЖБА (просто такова няма) и тогава реално твоето копие става нелегално...
@Lupus
Все още съм на мнение, че не е редно така във форума да се изнасят имена на фирми.
Ако имаш конкретно питане относно някоя фирма, драсни един маил или ако искаш private message
и аз ще ти отговоря. Но както каза @Cko по-горе ауторизираните са 2 от там натаък може да си правиш сметка
какви са другите. Най-вероятно скоро в сайтовете и на 2-те фирми ще бъдат обявени фирмите които ще могат да продават от тяхно име
за да се избегнат подобни проблеми...
@Julian
Много съм далече от скритата реклама. Иначе за второто съм съгласен с теб.
@Kris
Както спомена по горе @klamer всичко е въпрос на лицензионна политика. При avast! нещата стоят така.
При Microsoft е както казваш...
Относно това, че може да има друга фирма... Нали не смяташ, че ще тръгнем да обавяваме подобно нещо
преди да сме говорили с Alwil и да сме на 100% сигурни в думите си. В случая аз представлявам проком и говоря то тяхно име,
а относно обвиняването... Не обвинявам никого. За да се обвинява си има други законови средства... Целта на поста в форума на сетком
е просто да предупредя потребителите които може би са си купили такива лицензи и утре програмата им ще изпише invalid license...
@Edin_Lud
Пиши ми. С теб се познаваме по едни други линии... Ще видим какво може да се направи...
@bluefish
Пак пишеш без да зи запознат. И 2-те фирми продават продуктите на аваст на цените обавени в официалния сайт със нито цент надценка.
Така че хич не ги виждам аз тези алчни дистрибутори...
Ще ме накараш да изпратя официално запитване до Аваст следващата седмица. Просто не мога да повярвам че, дистрибутор/реселър на фирмата от ЕС няма право да продава на територията на целия ЕС, а само в страната си.Първоначално публикувано от glowndark
Ако изпратиш сканиран участък от договора ви, който ви забранява да продавате софтуера, където и да било другаде, освен на територията на БГ това би оправдало твоята гледна точка?
Описаните БГ фирми - дистрибутори или реселъри са?
Подават ли ви от Alwil информация за това, кой се е присъединил към Affiliate Program и можеш ли да гарантираш, че няма БГ фирма, която го е направила?
Софткей имат ли право според теб да продават Аваст в БГ?
6. Reseller Agrees not to export or re-export Products:
a. Outside of the Territory; and
b. To any prohibited country as notified by US or EU authorities responsible
for the prohibition of exports to third countries; and
c. Reseller acknowledges that failure to abide by this section (5.6) shall be
considered material breach of this Agreement and subject to immediate
Termination of this Agreement and is exempt from any right to cure
provision provided for under this Agreement and will, further, result in
any such licenses exported or re-exported to a prohibited country being
made inoperative by ALWIL.
под "Territory" се разбира ДЪРЖАВАТА в която дадената фирма има право да продава...
На втория въпрос. Alwil не подават информация към нас за новите партньори, но винаги може да се направи запитване към тях в случай на съмнение.
Софткей имат право, но те не купуват от ***** ако това имаш в предвид @Kris...
В крайна сметка не стана ясно за какво е целия шум.Първоначално публикувано от glowndark
За фалшиви копия на Avast ли става въпрос ?
Или за това, че някой риселър е влязъл в територията на друг реселър ?
Щото ако става въпрос за територии, това с invalid license ... нима наистина мислиш че ще го видим !?!
Оправяйте си се там дилърите помежду си, съдете се, бийте се ако искате, но няма нужда да занимавате крайните (потенциални) потребители с вашите вътрешни проблеми.
И аз вече си мисля, че темата е с рекламна цел.
По-скоро антирекламна.
Баш рекламна си е, както и подозирах, ама има по-висши от нас, те да решат дали да я затрият.Първоначално публикувано от MitkoS
@glowndark, доста дразнещ начин за реклама, не мислиш ли?
@Black Adder @MitkoS - Пълни глупости. Ако искам реклама в сетком не мислиш ли че не мога да говоря с Kris и да ми сложи един банер и то на главната страница на сетком. Най-малкото ще си спестя времето да отговарам на въпросите ви...
Ако темата ви се струва рекламна то е така защото задавате такива въпроси (които предполагат в отговора си и реклама) но лично аз не виждам как може да се отговори по друг начин... Много хора искат конкретни имена, както виждате аз не съм споменавал такива. Само едно за което @Kris зададе въпрос но то е по-скоро по друга линия...
Май нищо, аз лично незнам да има такава думаПървоначално публикувано от KOKOSH
А иначе - аман от реклама на тоя Аваст, @glowindark спри се вече да вдигаш шум около програмата която продаваш.
Явно има спад на продажбите поради голяма конкуренция и така другите станаха нелагални. Хайде някой да изтрие темата.
Може да я изтрие някой от модераторитеПървоначално публикувано от Julian
SetCom.bG Forum | Софтуер | Общ - софтуер (Модератори: FearMe, Julian, glowndark)
Ако толкова ви пречи темата ще я изтрия не е никакъв проблем. Виждам обаче че все още доста хора се запознават с проблема. И И смятам че между нещата които се изписаха има и доста полезни...
май най-добре да се закрие тази тема, капочва да става като една история с известна фирма:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,17138.0.html
ако някой е купил лицензна програма (няма значение дали е фалшив лиценза) трябва да има и фактура за покупката.
=> може да си търси правата в последствие, може да съди продавача, да си иска официален лиценз и т.н.
имаше подобен подход с продукти на MS и Corel, доколкото си спомням.
вече става досадно да се обсъжда пазарната политика на тази иначе нелоша антивирусна