Търся програма за компресиране на данни.Въобще имали такава програма !?
Става въпрос за компресиране на 1тера баит или 500мб
Търся програма за компресиране на данни.Въобще имали такава програма !?
Става въпрос за компресиране на 1тера баит или 500мб
Не знам дали съм се изразил правилно или дали си ме разбрал правилно !?Първоначално публикувано от Zaphod B
Искам така да ги компресирам ,примерно от 2 тера баита да станат на около 500мб, да се намали количеството обема на самият фаил!
ми и аз не знам дали си ме разбрал правилно ....Първоначално публикувано от Compare
т.е.
пробвай с winrar.
степентта на компресия която ще получиш - ще е МАХималното компресиране за даденият файл.
поне докато някой не измисли нов алгоритъм за компресия...(и да стане милионер на момента).
Много бавно е това !Първоначално публикувано от Zaphod B
Ще трябват около 2 седмици![]()
Защо?Имали значение?Първоначално публикувано от fanta orange
@Compare: всичко е от значение
Питай конкретно, за да получиш конкретен отговор. Благодаря!
Определено е така.Първоначално публикувано от Slero
Как да отговоря като незнам за какво пита и мисли ?
Пита:
А какво мисли, вероятно ще разбереш, като му отговориш на ясния въпрос.Първоначално публикувано от fanta orange
@Compare: Кажи за каква информация става дума. Текстова (документи, логове и т.н.), графична (черно-бели снимки, пълноцветни снимки, видео), изпълними файлове и т.н. Има разлика. Обаче за подобна компресия - от 2 TB към 500 MB (което означава около 4000 : 1) наистина е много съмнително.
И, моля те, темата е пусната в сериозен раздел. Ако ще остроумничим, да я преместим в Дъра-бъра ?
Най-компресируемият формат според мен е текстовият. Току що опитах един 300 КВ файл и постигнах 3 кратна компресия със 7-zip.
Значи няма как да стане компресията на тези 2 терабайта до 500 МВ и то не само защото с нормален компютър ще отнеме седмици, месеци или години, а просто защото няма такъв компресиращ алгоритъм.
Става въпрос за филми.видео,снимки ... !Първоначално публикувано от Slero
Просто питам ако има няква такава програма да ги компресира малко по бързо от примерно Win Rar ,няма да е никак лошо .
Пита:
Цитат на: fanta orange в Днес в 17:13
а ти тия двата тера байта къде ги съхраняваш?
А какво мисли, вероятно ще разбереш, като му отговориш на ясния въпрос.
Никъде не съм споменл че е 2 тера баита са мои и че съм ги съхранил!
Как да кажа къде съм ги съхранил !!
А и да е така човека може и сам да си отговори на въпроса.
Няма да ги съхранявам в пазарска чанта !
Моляви вниквите в съдарчанието на текста Аз поне се извинявам!
Чудо човек да не попита нещо !
филми, видео и снимки не подлежат на компресия с компресиращи програми от този род!
и мисля че няма нищо повече да се изкаже по тази тема.
единствен вариант е да ги "компресираш" на DVD-ta.
Снимки, предполагам в .JPG формат - компресията ще е около 1:1, т.е. на практика няма да я има.Първоначално публикувано от Compare
Видео, в .AVI формат (и при повечето от останалите, които са масово използвани) - също.
За пореден път твърдя, че Compare е подставено лице, имащо за цел да се подиграва с форума.
Обърнете внимание на темите му. Всички са така объркано-заплетено-провокативни, че повече няма на къде.
Аз поне до сега негово питане дори след 10-то четене и 20 уточняващи въпроса не съм успял да схвана.
Същевременно умело провокира с груби забележки тези, които въпреки всичко се опитват да му помагат.