Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Свързване на gsm и pc през bluetooth

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #16

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    XIIID, струва ми се, че малко се изказваш неподготвен. Даже доста.
    Този "елемeнтaрния" файл трансфер става през портове, виртуални COM, не по водомера.
    Windows си присвоява два виртуални, съответно за outgoing и incoming.
    И тези портове трябва да се "чифтосат" с тези на телефона. Няма значение дали е Nokia или някой китайски Сянг Менг.

    .:: EDIT ::.
    Чакай, че сега и смешно става ...
    Е ако не е мрежова, каква е връзката?
    Емоционална?
    Айде вземи си телефона и компютъра, аз ще ти пусна Firewall, който ти си избереш, искам само аз да го настроя и когато без да пипаш FW свържеш компютъра и телефона аз ще ти купя едно шише ракия.

  2.  
     
  3. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #17

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    Подготовката за изказванията тук е само личния ми опит. Не ме баламосвай с виртуални ком портове, знам какво са и дали се ядат. Може да си говорим и за LDT и GDT таблици, ако искаш, просто не се налага. Никъде, НИКЪДЕ в blusoleil при файловия трансфер не се дефинират или настройват от потребителя номера на портове, и повтарям, връзката при човека ТРЪГВА, но СПИРА - каквото и да уточняват системата и телефона помежду си, са го уточнили... или да се подготвя повече?

  4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #18

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    Мисля, че личния ти опит не е достатъчен в случая, без да искам да те засягам.
    За опита ти с "LDT и GDT таблици" не мога да преценя, а и не мисля, че е нужно.

    Именно затова казвам, да не използва външен софтуер, защото [може би] няма възможност да се настроят някои от нужните за трансфер елементи на връзката.
    А може и да могат, но ти да не си опитвал. Поне предни версии на Bluesoleil и WIDCOMM даваха възможност за ръчна редакция на конфигурационните файлове.
    Ако ползваш външен софтуер, той трябва да е настроен така, че неговите входящ и изходящ портове трябва да са същите, които си е избрал Windows.
    Иначе OBEX трансфер не може да се получи.

    Седмици наред са ми изтичали очите пред компютъра, за да оправя Bluetooth трансфера между "градските ми легенди" и Windows.
    Така че, мисля, че знам какво говоря.

    Това, че устройствата се виждат, не означава, че могат да обменят файлове.
    "Тръгва" го пише той. А на практика не "тръгва", а се опитва да тръгне. И не успява.

  5. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #19

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    Ок, поръсвам и мойта глава с пепел, ако му остана на black adder да ми услужи с малко. Нямам опит с дескрипторни таблици, разбира се, нито със семафори, нишки и т.н., идеята ми беше, че няма нужда да си писал софтуера за да се оправиш с начина му на работа...

    Ама кажи, къде мама му стара да ровичкаме да го подкараме тоя файл-трансфер?? Ето при мен как е: [img width=797 height=600]http://img27.imageshack.us/img27/2731/clipboardivtbt1zi8.jpg[/img]
    Да виждаш активиран порт? Или IP? Винаги ползвам настроен файъруол, минал съм през sygate, avg, comodo, никой не ми е спирал(или пропускал) файлов пренос?! Поразрових се из регистъра, както и из "C:\Program Files\IVT BlueSoleil\bttl.ini", но там намирам само предварителни настройки за други у-ва, никъде не видях уникален номер/адрес на тая буба, дето съм я ръгнал в usb-то... Осветли и нас как се прави, дето се вика!

    Иначе ако windows ми беше открил usb dongle когато си го взех и аз нямаше да се занимавам с bluesoleil и подобни, не особено приятни, а и платени продукти.

    Към didarai: не дойде ли телефонът ти с кабел в комплект, вижда ми се среден клас машинка, не ги ли дават с жица всички вече?! Щото през BT си е бъзикня, както виждаш, да не говорим за плачевната скорост, най-много да си прехвърлиш картинка с циците на фолк-певачка или тунингован голф

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #20

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    Не разбрах, при теб върви ли OBEX трансфера или не?

    Лошото е, че и двата тези софтуера, WIDCOMM и Bluesoleil са най разочароващото нещо, с което съм се срещал. Непостоянни резултати, работата им зависи от 101 други неща на компютъра и общо взето панацея няма. Решение, което да бъде описано, 1,2, 3 ... и всичко ще работи. Аз други софтуери и не знам де, ползвал съм само тези двата, когато имах оптимизма, че ще съм откривателя на "топлата вода". Само че Microsoft ме изпревариха, мисля, че техния модул беше оправен в XP SP2 и ... нямаше смисъл вече да се мъча да намеря 100%-во решение с тези двете pieces of shit тъй като станаха излишни [за мен].
    Няколкото софтуера, които използвах за връзка с различни марки телефони, в зависимост от телефоните, техните си, се разбираха чудесно с bluetooth модула на Windows и мъките свършиха.

    Повече информация има ТУК XIIID.
    Интересни неща са, очевидно, че ти е интересно "как става", а не само "да стане".


  7. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #21

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    Благодаря за линковете, ще се пообразовам малко, вече попаднах на израза "personal area network", макар че при мен именно PAN адаптера съм го забранил Иначе вървят и трансфера на файлове, и синхронизацията с адр. книга, че и 'дистанционно' съм ползвал. Само в интернет не съм влизал през телефона. Всъщност ползвам основно само serial port service, а номерът на виртуалния порт съм въвел в MyPhoneExplorer и оттам си ровя из телефона, защото интерфейсът на IVT наистина си е гола вода, а фирмения софтуер на SE е непоносимо мазен.

  8.  
     
  9. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #22

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    Аз вече писах в друг форум по този въпрос, но пак да кажа- имам същия модел телефон, купих един незнаен китайски зъб, мъчих се цял ден да го свържа, като ту се свързваше, ту прекъсваше. Изобщо ситуацията беше точно същата. Върнах зъба и ми дадоха друг и връзката стана мигновенно, без настройка на портове и др. глупости. Виртуалния порт се използва когато ползваш външна програма освен Bluesoleila - напр. Sony Ericsson PC Suite. Поне при мен е така.

  10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #23

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    @eleena
    Не софтуера определя сам порта, а той [софтуера, външната програма] ползва виртуалния порт, който Windows му "подаде" и точно в това е проблема. Ако не е читава, както съвсем отговорно мога да заявя за двата софтуера, които съм споменал и се появяват проблемите. А и при noname гаражен донгъл, при който и самия той не може да се разбере с външния софтуер, нещата стават плачевни.
    Ако "сгазиш" софтуера да ползва порта, който ти му определиш, който си видял, че е избрал Windows, нещата имат шанс да станат, но това не винаги е възможно.

    Общо взето, аз на десктоп машината на сина ми, с GIGABYTE донгъл, от тези с по големия range и без нищо допълнително, освен bluetooth engine на Windows XP SP3 и софтуер за съответния телефон, изтеглен от страницата на производителя, нямам никакви проблеми с всичко, което съм опитвал.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    11
    #24

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    Към didarai: не дойде ли телефонът ти с кабел в комплект, вижда ми се среден клас машинка, не ги ли дават с жица всички вече

    Ми среден клас се води ама понеже се води и бюджетен и са натикали разни работи от скъпи телефони в него пък искат евтино да продават, та подробности като кабел,диск със софтуер и други разни са му спестени.Пробвах още преди да пиша тук с изключена защитна стена и друга версия на солейя(даже с 2 май)
    същата работа.С пс сюита прави връзка с всичките му мурафети но отида ли на файл трансфър и край с връзката.Почва да ми писва и аз вече си мисля за кабел (въпреки че надеждата ми беше да си използвам зъба и за другите телефони) ама то не е една бела.Четох в нета че трудно се намирал дори в големите вериги.Този зъб сигурно няма да ми го сменят(много работи купих заедно с него а и мн време мина), но може да си купя друг който да пробвам на място.

  12. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #25

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    А стига бе, USB Cable DCU-60 е стандарт за ериксоните от сума време насам, няма начин да няма кой магазин да ти го продаде!
    Хем данни прехвърляш, хем зареждаш батерията през порта на pc-то... аз забравих вече къде държах зарядното

    http://www.pazaruvaj.com/mobilni-ure...p16014088.html
    http://www.mobilebulgaria.com/access...d=571&sub=shop

    ПП продължава да ме удивлява фактът, че не са ти го дали с телефона... с моя нищо и никакъв w350 имаше... да не си си взел OEM версия Айде успех.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    11
    #26

    Re:Свързване на gsm и pc през bluetooth

    G502 се продава стандартно без кабел и софтуер в комплекта,от тук та до Индия.Знаех го още преди да го взема.Аз това си го обяснявам казах единствено с идеята да е по евтин при продажбата

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Свързване на ДВД през скарт към ТВ.Въпросче
    От daudebardia във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 05-09-11, 14:25
  2. Не мога да изпратя файл през bluetooth!
    От angel44e във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 05-12-10, 19:36
  3. Проблем със свързване на sony ericsson k510, v630 bluetooth
    От saint056a във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 28-04-07, 11:43
  4. интернет през bluetooth
    От glowndark във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 6
    Последно: 27-08-06, 02:24
  5. GPRS през Bluetooth
    От alexb във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 7
    Последно: 31-01-06, 14:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе