Резултати от 1 до 8 от общо 8

GPRS през Bluetooth

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004

GPRS през Bluetooth

Скоро ми се наложи да използвам нокиа 6230и за достъп до нет, през блутут и гпрс. Връзката се получи веднага, нямаше проблеми с разпознаването, нямам проблеми с ползването на гпрс през телефона. Когато обаче се "върже" през блутута в компютъра, 1мин. работа и гпрс на телефона се изключва, дава ми връзката прекъсната, остава си активна връзката с блутута. Настроих гпрс-а на телефона да е постояннов ключен, но няма промяна. В Мтел ми казаха, че сигурно било от блутута, но при трансфер на данни и в двете посоки няма никакви проблеми. Помощ моля!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re: GPRS през Bluetooth

Сигурен ли си, че в телефона няма зададен KB limit за GPRS connection ?

4. Member
    Тук е от
    Sep 2004

аз лично не съм задавал, но си свалям за една сесия примерно през телефона 10-тина мр3-ки по 100-200к и няма проблем. да не кажа че съм седял по 30-40 мин. да ръчкам из wap-a и си свалям каквото ми падне. няма как да има такъв лимит, или?!

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Предполагам, че не ...
    Не се сещам за друг възможен проблем.

Поздрави.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Не исках да пускам друга тема, за това ще "използвам" тази.

Някой има ли идея, възможно ли е да има проблем в SIM карта, поради който тя да не може да работи GPRS-а? Онзи ден взех от един приятел Nokia 7610, направих всичко стъпка по стъпка с активирането на GPRS-a, получих съобщението от Глобул че услугата е активирана, но въпреки всичко като се опитам да се вържа ми дава "GPRS not avialable, check network services". Звънях снощи няколко пъти на безплатния телефон, но момиченцата си знаят едно и също - не са ви направени настройките както трябва в телефона, аз им обяснявам че много добре знам какво е IP, access point и proxy и знам как да си направя настройките, а те - не са ви направени. Пробвах какви ли не варианти - настройките през SMS, настройките на ръка, включително си ресетнах Симбиана - не ще...* *

А самия телефон с друга карта бачка без проблеми с GPRS, не съм пробвал само моята карта на друг телефон поради липса на подходящ в момента....

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

А каква ти е картата - на договор или предплатена?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    А каква ти е картата - на договор или предплатена?
    На договор съм, не е това проблема, "изпълнявам" изискванията. Вчера една от девойките на безплатния телефон провери при техниците и каза че със сигурност GPRS-а е активиран.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ами направи последна проба, за да се убедиш, че картата е в ред - върви в някой от техните центрове и накарай някой от тях да ти я пусне (може и на друг апарат). Ако всичко тръгне, значи проблема е все пак в настройките на Нокията. Погледни този профил, който записваш, дали е активен в момента. Много е възможно да ти останал активен друг профил, от друга карта!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Не мога да изпратя файл през bluetooth!
    От angel44e във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 05-12-10, 19:36
  2. Свързване на gsm и pc през bluetooth
    От didarai във форум Общ - софтуер
    Отговори: 25
    Последно: 13-02-09, 21:50
  3. интернет през bluetooth
    От glowndark във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 6
    Последно: 27-08-06, 02:24
  4. GPRS настройки за Samsung E800 през Глобул
    От dmitry във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 15-10-04, 22:42
  5. MMS през GPRS и Мтел..
    От durvenia във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 13
    Последно: 27-12-03, 23:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе