Страница 6 от 28 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 418
Like Tree16Одобрявам

3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re:3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери

Някъде във форума пишеше че HDMI кабела задължително трябва да е 1.4 за 3Д. Притеснява ме това че на евтините кабели нищо не пише ( на някой пише 1.3 на други не). При разстояние 10 м. евтиния дали ще върши работа?

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

И аз така мислех,но 1.4 е за двупосочна връзка и звук. И това е главнана разлика с 1.3 .Също четох,че 1.4 е само търговски трик,да се продават скъпо този вид кабели.
    Първо ,на теб двупосочен обмен на данни за 3D не ти трябва, а звука можеш да си го изведеш от всякъде.
    Гарантирам ти,че с кабела от линка ще си гледаш супер картинка ,защото вече гледах 4 -5 филма и няма никакъв проблем.
    Но ако се притесняваш,можеш да си поръчаш по-скъп кабел,стига да не ти пречи на финансите...

4. Member
    Тук е от
    Apr 2008

amigo,
    благодаря ти много за информацията(защото освен че за тези кабели инфото е оскъдно,излиза че е и подвеждащо-единственото което бях чел е че 1.3 е само за HD , а за 3Д трябва 1.4),
    още днес ще отида да взема евтиния кабел. Бях поръчал позлатен за 60 лв.но ще го пропусна. От 3 месеца имам 40WL768 и още не съм му пробвал 3Д-то дали работи !

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

60 лв не са много за 10м. качествен HDMI кабел. Особена ако ще пускаш 3D 1080@60p с HD звук.
    Да не каже, че е санитарния минимум.
    Да, по-евтиния може и да сработи, но рискуваш да се сдобиеш с окислени накрайници или да се разпаднат след време, да се прокъса изолация и тн.
    Проблемите на евтните кабели са ниския качествен контрол и евтини материали.
    Дал си 2000 лв за телевизор и ти се свидят 100 лв. за читав кабел.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Някои хора намират смисъл да дадат 2000лв за ТВ,но не 100лв за кабел.Защо да не пробва с евтин,ако се окаже ,че му върши работа ще е спестил някой лев.

7. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    amigo,
    благодаря ти много за информацията(защото освен че за тези кабели инфото е оскъдно,излиза че е и подвеждащо-единственото което бях чел е че 1.3 е само за HD , а за 3Д трябва 1.4),
    още днес ще отида да взема евтиния кабел. Бях поръчал позлатен за 60 лв.но ще го пропусна. От 3 месеца имам 40WL768 и още не съм му пробвал 3Д-то дали работи !
    Няма проблем gog067,
    в интерес на истината,кабела за който ти говорих също е с позлатени накрайници,ако трябва да сме точни.
    Или поне много приличат на такива.
    Аз имам като твоя телевизор и мога да кажа,че 3D-то е страхотно!
    Ще останеш доволен,стига да намериш нещо читаво за гледане.Ние гледахме Аватар и Чудовища срещу извънземни( анимация ) и лапетата умряха от кеф с очилата....голямо протягане на ръце към екрана беше....голям смях падна...
    Успех!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Извинете за лаишките въпроси, но проблемите ми са софтуерни явно... Вързал съм компютъра и Тве-то с HDMI кабел.
    Какво трябва да имам на компютъра като софтуер за да подкарам 3Д-то на телевизора?
    Изпробвах с формат на филма .mkv- трейлъри, към които някой беше пуснал линк.
    Сложих home media server, но оттам какво?
    Инсталирах един Стереоскопичен плейър, но когато пусна филм на него пак не се разпознава филма...а само телевизора бива използван като монитор за компютъра и до там.
    Помагайте

10. Member
    Тук е от
    Aug 2009

кабела задължително версия1.4 слагаш и прочети в книжката на кой HDMI порт на тв трябва да е, а от компа на HDMI изхода

11. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от GMIR
    кабела задължително версия1.4 слагаш и прочети в книжката на кой HDMI порт на тв трябва да е, а от компа на HDMI изхода
    А ти погледна ли постовете малко по нагоре?

Не ти трябва HDMI 1.4 кабел Това сигурно за стотен път се казва. На самсунга ми няма никакво значение порта, всеки порт става.

Слагаш телевизора на extended. Пускаш го на 1920x1080 на 60Hz. Пускаш филма на TV-то, като изходния формат трябва да е side by side half width. От дистанционно натискаш бутона за 3D и избираш side by side. Или ако ти се струва сложно може да погледнеш и тази тема: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,47008.0.html

Другия вариянт е ако имаш видео карта която подържа HDMI 1.4. В това число влизат NVIDIA 400-500 серия (с някакви оговорки 210, 240), ATI / AMD 5000-6000 серия, Intel HD 2000/3000 тези са в новите процесори Sandy Bridge. Тогава си слагаш Totalmedia Theatre с 3D плугина и си теглиш 3D blu-ray дискове. Зареждаш диска в daemon tools и пускаш TMT, преместваш го на TV-то и натискаш play Tелевизора сам познава, че е 3D и те подканя да си сложиш очилата Не съм тествал дали TMT може да плейва други файлове в стерео 3D, но може да проверите.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Благодаря portokala123. Боря се с тушибата. Ако постигна краен успех ще се похваля!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1301521452[/time]_________________________________________________

Стана! Благодаря и на amigo7674!

13. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Подкарахме 3Д-то на 40 WL 768.Картата на ПС ми е NVIDIA 430.Пробвам вход HDMI-1 и HDMI-2 - картина 3D без разлика , но няма звук а в описанието на ТВ-то пише че трябва да има.
    Или пропускам някаква настройка на звука на ПС-то ,та не ми го изкарва на HDMI изхода или проблема е в евтиния кабел-HDMI-10 м.-standart speed.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2010

Не е от кабела трябва да разрешиш HDMI audio през контролния панел на Nvidia. И след това да зададеш на Windows да изкарва звука през HDMI-то, десния бутон на иконката за звука -> playback devices -> на HDMI десния бутон -> Set as default.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Нещо не можем да се оправим с настройките:
    това ни е контролния панел на NVIDIA:
    http://www.prikachi.com/images/683/3185683J.jpg
    Иконата за звука- дясно копче:
    http://www.prikachi.com/images/686/3185686Z.jpg
    погледнах и тук:
    http://www.prikachi.com/images/688/3185688I.jpg
    а това е Properties-a на звука:
    http://www.prikachi.com/images/698/3185698m.jpg

явно трябва да ми се обяснява по- подробно
    Е не можем да го намерим това разрешаване на HDMI-то....

17. Member
    Тук е от
    May 2010

На тия скреенове не виждам да има вързан телевизор, пък и XP не съм виждал от бая време Иначе за десния бутон върху иконката за звука имах в предвид тази доло до часовника. Иначе ето тази опция трябва да я намерите http://i254.photobucket.com/albums/h...jedi/NCP-2.jpg и после от това http://www.askdavetaylor.com/0-blog-...ices-audio.png трябва да изберете HDMI на мястото на Sound playback.

18. Тук е от
    Jun 2011

имам следният проблем...
    имам PS3 320GB + Sony KDL40HX800TI + 3D Sync Transmitter TMR-BR100 + 3D очила TDG-BR100 + кабел 1.4 HIGH HDMI ... при стартиране на 3D филм от конзолата ми изписва че телевизора ми, очилата или кабела ми не са за 3D ... мисля че проблема е в конзолата ... въпреки че е с ъпдейт до 3.65. Някой ако знае решение на проблема ... предварително благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 28 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Видео формати
    От didosl във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 26-02-12, 00:00
  2. ПРЕМЕСТЕНО: 3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 0
    Последно: 25-01-12, 17:45
  3. Програма за преработка на аудио формати на филми
    От зенит-е във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 28-12-11, 23:39
  4. Препоръчайте ми даунлоуд мениджър
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 11-08-04, 17:00
  5. Даунлоуд в мрежата
    От WISP във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 19-03-03, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе