ami na4i v mreja sme, ama ako mi mahnat kabela ot switcha kak moga da razbera , switcha ne e pri men.
osven che im gi nqma kompiutrite v network-a.
kak ?
ami na4i v mreja sme, ama ako mi mahnat kabela ot switcha kak moga da razbera , switcha ne e pri men.
osven che im gi nqma kompiutrite v network-a.
kak ?
ima samo edna lampa i pishe na neq
LINE
ACT •
i taq to4ka e lampata i sveti zeleno
<font color="black">LINE
ACT</font id="black"><font color="green">•</font id="green">
ei taka, e cqlata faca
celiq interfeis
Ping-wash nqkoi ot drugite komputri koito sa wklu4eni w syshtiq switch i ako ne uspeesh mojesh da si siguren, 4e ili twoq kabel e otka4en, ili na wsi4ki ostanali . Ewentualno ako switcha ima IP address shte e oshte po efektiwno ako pingwash naprawi nego, no nadali dostaw4icite dawat tolkowa pari za takiwa switch-owe.
ами когато имаш връзка забалежи как свети лампичката отзад на картата, извади после кабела и виж как свети като няма кабел и после ако извадят кабела от страната на суича картата ще свети по втория начин
Горенаписаните методи и ето ти един, <font color="orange">който ще ти спести ставането от стола, надничането зад компютъра и <font color="pink">анализирането на честотата на светене на светодиода на лан картата</font id="pink"></font id="orange"> :-). Пускаш тази програма и ако прозореца е празен, значи, че или не си се логнал правилно или са ти извадели кабела [:D]. Програмата от <font color="red"><u>тук</u></font id="red">. Виж и <font color="red"><u>тази</u></font id="red">, тя е не по-малко интересна, сложи я в StartUp папката за да се стартира с Windows-a, защото само така ще има ефект в пълните си възможности.
thanks ru-boy
sq shi gi drupna , che tiq tapaci mi praqt nomera i mi mahat kabela ot switcha,
i ne moa da razbera dali ne sa si vkliuchili PC-tata ili kabela mi e mahnat,
trima sme v mreja, ei sq shi im kaja koi e dal pari za switch i koi ne.