Здравейте,
имам 2 питания:
1.Преди няколко дни в битка с небезизвестния Blaster worm бидох принуден да инсталирам SP1 и SP2 (на ОС win2k) за да мога да приложа Microsoft-ския патч по темата. В резултат на тези ми действия проблема се оправи, ОБАЧЕ възникна следния проблем - всички филми, който се опитвам да пусна неизменно пищят за DIV3 (не divX3!) кодек. Uninstall-нах и след това re-install-нах кодеците който ползвам - DivX 5.05 Bundle, Ac3, XviD, DivX 3.11, ffdshow, но туй не даде фира. През bsplayer пищи за DIV3, през Media player-a дава съобщение за грешка No combination of filters could be found to render the stream. (Error=80040218); гледах го през gspot - там "твърди" че кодеците са наред, само в тази част където изписва избрания файл и размера му, в поле Stat дава съобщение: This is an invalid AVI file due to corruption of the data in the header. This is a serious problem, and this file is not likely to playable. Details: While processing chunk /RIFF:AVI , found bad length value 677062346 at file offset 0x00002804. Това добре, но след като пробвах всички възможни варианти, го пуснах и през небезизвестната програма AVIPreview тръгна без проблем, без да пищи и да се оплаква че му липсва нещо (е-баси!). То не представлява трудност да си гледам филмите през въпросната програма, но тя най-малкото не поддържа показване на субтитри, а аз не съм Господ Бог всемогъщи и не разбирам дотолкова английски, че да гледам без субтитри. Тъ въпрозат ми е, някой дали има идея на какво може да се дължи тоз проблем и как аджеба да го реша???
2. В състояние на покой PC-то на талази е в остро състояние на активност - т.е. чегърта нещо по HDD-то, както при стартиране на едно-две тежки приложения. Мисля да не е вирус, поне Нортън-а не открива нищо съмнително, отделно при Startup съм изключил всички възможни съмнителни/и не толкова приложения, който биха могли да гълтат ресурс. Някакви идей?
Благодаря предварително на отзовалите се!