Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Охлаждане на case

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Охлаждане на case

Понеже никога не съм слагал охлаждане на case и да не си правя експерименти имам няколко тъпи въпроса:

1.Вентилатора трябва да изкарва или да вкарва въздъха

2.Колко е стандартния размер на тези вентилатори 80/80 мил.

Извинете за тъпите въпроси.

2.  

3. Тук е от
    May 2004

Охлаждане на case

Ами аз съм си сложил един от захранване да духа отстрани на радятора на процесора и ми върши работа

4. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Охлаждане на case

Въздушния поток трябва да е повече на вън, от колкото на вътре

При мене 4 перки изкарват, 2 вкарват.

Стандартния размер е 80х80, но има и по малки и по големи. В стандартните кутии си е винаги 80х80.

А каква ти е кутията ?

5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Охлаждане на case

Колкото вкарват, толкова трябва и да изкарват въздух - според мен, като вентилаторите на процесора видеото и хардовете (ако има такива) не се броят. Важно е количеството на вкарания въздух да е равно на количеството на изкарания такъв. А, защо, ще се сетите сами.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Охлаждане на case

Марка на кутията не знам пък и не мога разбера някаква slade door само това пише тя стара има място за един вентилатор отпред.Затова питам какво трябва да први той да вкарва или да изкарва въздуха.

Другото лошо на тая кутия е,че захранването е вертикално разположено и спира потока на въздуха за охлаждане на процесора та май трябва да търся нова кутия.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Охлаждане на case

Ако искаш да ти се охлажда процесора вземи една тръба от пластмаса и я сложи на вентилатора .Целта е с тази тръба да вземаш не от горещя въздух вътре ами от по хладния навън.Желателно е края да е колкото се може по близко до пода

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Охлаждане на case

naj-chesto se srestat 80mm ventove, inache standartni sa wsichkite 80, 92, 120... zavisi tvoqta kutiq po koi "standart" e

pravilo za tova kolko da vkarwat i kolko da izkarwat nqma. Tova zavisi konkretno ot kutiqta, kade zadarja topal vazduh, kakwo iskas da ohladis - CPU, HDD..

az polzwam samo ventove, izsmukwashti topliq vazduh navan. i obduhwashti - za HDD i video. Vkarwashti ne polzwam, poneje nqma faida. Te izsmukwashtite si syzdawat nujnata razlika w nalqganeto, taka che vazduh wliza. kompa nqma da se vakuumira bez vkarwashti, spoko

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Охлаждане на case

От икономическа гледна точка решенията с изкарващи въздуха вентилатори са най-изгодни, но не са рафинирани.

Ако всичко ти изкарва то в кутията се създава подналягане и по елементарните формули от аеродинамиката, колкото по-голяма е разликата между налягане в кутията и налягане извън нея, толкова по-голяма мощност трябва да отделят вентилаторите ти, за да изкарат същото количество въздух. Т.е. създава се порочен кръг: колкото по-мощни и с по-голям диаметър вентилатори включваш, толкова по-ниско става налягането в кутията и толкова повече мощност ти трябва за да изкараш същото количество флуид, а вентилаторите ти и така са конструирани да работят на най-голяма отдавана мощност (въртят се с оборотите, които им позволява триенето) и не могат да отделят повече. С други думи performance-ът, който получаваш не съответства линейно на вложените средства. Другите минуси (и те не са на последно място):

- по този повод през захранването ти минава по-малко въздух, освен ако не upgrade-неш и неговата перка, съответно скъсяваш живота му и се излагаш на риск от изгаряне и т.н.

- въздухът е свиваем и обратното - колкото е по-ниско налягането в кутията, толкова по-малко въздух има в нея - толкова по-лоши са охлаждащите му свойства. Това до някъде се компенсира от това, че при разширяването си (попадайки в зоната на ниско налягане) въздух с константна енергия я разпределя в по-голям обем и съответно количеството енергия на единица обем намалява - т.е. температурата му се намалява. Тези последните неща са пренебрежими за вентилаторите, които се предлагат за мирни цели...

Оптималният модел е тръба, на входа на която има вентилатор, който вкарва въздух и в тръбата са подредени и се обдухват един след друг: HDD, VC, процесор, захранване и следва вентилатор, който изкарва въздуха. Така двата вентилатора се подпомагат взаимно, работят на push-pull.

Ако искаш да го осъществиш в твоята кутия, ще ти трябва само един вентилатор и внимателно разполагане на частите, които пречат на въздушния поток (IDE-кабели, огромни ISA платки и т.н.). Ако положиш усилие, можеш дори да го направляваш, така че да мине от там, от където ти трябва. Това с пластмасовата тръба също не беше лоша идея...

11. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Охлаждане на case

хубави предложения ми даввате за разни тръби и подобни но аз нямам място в мойта кутия за такижа работи.Най-отпред в кутията под харда имам място за един вентилатор та него как да го направя да вкарва или да изкарва въздуха искам да постигна по-хубав приток на въздох към процесора.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Охлаждане на case

s taq dupka pod HDDto nqma da pomognes na CPUto. misli drug variant - da smenis venta na zahranvaneto s po-moshten ili kutiqta prosto da sedi otvorena...

13. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Охлаждане на case

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">хубави предложения ми даввате за разни тръби и подобни но аз нямам място в мойта кутия за такижа работи.Най-отпред в кутията под харда имам място за един вентилатор та него как да го направя да вкарва или да изкарва въздуха искам да постигна по-хубав приток на въздох към процесора.

<div align="right">Originally posted by dimi*-*08/05/2004*:* 22:52:49</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Трябва да духа навътре.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Охлаждане на case

Тогава слагай вентилатора , но махни всичко пред него.Повечето случаи има метални решетки пред тях които намаляват количеството въздух който преминава и увеличават шума

16. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Охлаждане на case

абее.. всеки вентилатор трябва да върши работа. Иначе само шуми, харчи ток и товари захранването.

Китайците да не мислиш, че са разсъждават за въздушен поток, като са я правили тая кутия??

ако бяха помислили, щяха да сложат вент до процесора, а не само под хдд-тата.

17. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Охлаждане на case

Иди тукhttp://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/23794.pdf после погледни <font color="red">shassis coling</font id="red">.

Сигурен съм че си умен момък и ще разбереш за какво става дума.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Охлаждане на case

и аз имам рс с такава кутия на която захранването е вертикално разположено и точно пред процесора - няма място за разни тръбопроводи затова мисля да изрежа една дупка точно над процесора (на тавана/капака на кутията) и там да сложа един вентилатор който да изкарва навън въздуха. Предполагам че ще помогне защото така ще се получи нещо като комин- всеки знае че топлия въздух се издига нагоре. Отгоре на дупката може да се сложи някоя решетка от тези за вентилаторите на процесорите - хромирана например и някой друг LED и ще стане даже и красиво при добра изработка[:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. CASE за HDD-USB?
    От CrossBlade във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 08-05-08, 01:12
  2. Case
    От ZanGaDor във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 06-06-07, 22:45
  3. купувам pc case
    От felixthecat във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 07-03-06, 18:12
  4. moding case
    От Go_Play във форум Общ - хардуер
    Отговори: 22
    Последно: 21-01-04, 07:33
  5. Case MOD - how???
    От Vency във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 19-02-03, 22:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе