Реших да си сложа защита на компа от гръмотевици. Тргнах да търся такива и попаднах на различни. Повечето бяха някакви самоделки за по десетина лева, които не ми вдъхнаха никаво доверие (без марка и производител). В магазина на "Конрад" (става въпрос за Варна) попаднах на една розетка на фирма "SONO". Занимавала се с изработка на различни видове защити. ТОВА е рекламна листовка. Има някакъв адрес на сайт, който обаче не се отваря.
Имали някой повече инфо за тази фирма, каква е, и заслужава ли си да се купуват нейни изделия. Цените са сравнително ниски (спрямо марковте) и високи (спрямо NoNаме). Розетка за ЛАН е 25лв.
Приемам също и съвети откъде мога да си купя във Варна такива маркови неща. Както пише малко по-долу "SAFETY FIRST" [8D]

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

]. Точно поради тази причина разклонител с ключ някак не върви. Всичко останало е въпрос на време на реакция на дадената защита и дължината на токовия пик, който е решил да ни стопи това, което съм постигнал в живота
]. Точно поради тази причина разклонител с ключ някак не върви. Всичко останало е въпрос на време на реакция на дадената защита и дължината на токовия пик, който е решил да ни стопи това, което съм постигнал в живота .  Примерни продукти са и тези на APC  със защита за контакт и кабелна телевизия, или телефонна линия. Имаше и една немска фирма дето предлагаше такива ама не се сещам името и. Мисля че нейното време за реакция беше едно от най-добрите. Но да не се заблуждаваме, че ако удари един гръм по кабелите дори и на 100 метра ще има защита която да ни упази. Тук (в Кюстендил) преди 10-ина години удари гръм бившия ни партиен дом. Въпреки че имаше гръмоотвод на последния етаж където се поместваше Darik радио техниката замина. Така че аз лично не бих хвърлил много пари за защита. По скоро бих се молил като има грамотевици да съм в нас за да мога да дръпна кабела от контакта[:D]
.  Примерни продукти са и тези на APC  със защита за контакт и кабелна телевизия, или телефонна линия. Имаше и една немска фирма дето предлагаше такива ама не се сещам името и. Мисля че нейното време за реакция беше едно от най-добрите. Но да не се заблуждаваме, че ако удари един гръм по кабелите дори и на 100 метра ще има защита която да ни упази. Тук (в Кюстендил) преди 10-ина години удари гръм бившия ни партиен дом. Въпреки че имаше гръмоотвод на последния етаж където се поместваше Darik радио техниката замина. Така че аз лично не бих хвърлил много пари за защита. По скоро бих се молил като има грамотевици да съм в нас за да мога да дръпна кабела от контакта[:D]