Резултати от 1 до 11 от общо 11

отново за цифрово апаратче

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    64
    #1

    отново за цифрово апаратче

    Моля помогнете, изправен съм пред дилемата кой от следните модели апарати да си взема:CASIO EXILIM EX-Z40; CANON PowerShot A75, А 85; sony dsc p93; olympus camedia c-460zoom. Кой е най-добрият вариант като съотношение цена-качество.


  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #2

    отново за цифрово апаратче

    didko, не си давай $$$ за толкова скъпи апарати!!! Но ако си решил вече, взимай каноните смело. Проблема е че не са ми попадали нито един от тези , защото не са ни пращали за продажба, но аз лично бих си избрал CANON и/или MINOLTA, Сони са направели едно гадни дървета и при това скъпи дървета[!]. Имах възможноста да се бъзикам с P73, голямо 500 левово дърво, копчетата се натискат със сила и все едно натискаш дърво. Освен това както е видно копчето за снимки е вътре в пръстена за различните режими на снимки, което ме дразни, копчетата за навигация са и малки, освен че са дървени. Като цяло Сони и HP са се осрали с апаратите си. Олимпус от друга стана е готина марка, но парите и са малко-повечко отколкото трябва, освен това виж дали прави видео клип на цялата карта или е ограничен в някакви секунди. Касио, досега не съм виждал и не мога да си дам мнението за тях. Каноните са скъпички, но си заслужават парите, добър дизайн, лесно управление и страхотни снимки.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    64
    #3

    отново за цифрово апаратче

    Спрях се на Casio, заради оптиката Pentax, която използват. Чувал съм че е много добра. Друга причина е че работят с ММС карти (в момента разполагам с такава и няма да ми се налага да копувам). Имам един въпрос отностно Канон: тези модели имат ли ограничениое за снимане на видео клип?

    Кой модел на Минолта ми препоръчваш да си взема и от къде. Благодаря.

  5. Novice
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    4
    #4

    отново за цифрово апаратче

    Каноните са много дървени и имат ограничение за снимане на филмче от 30 сек. до 3 мин. в зависимост от модела. Снимките не са нищо особено, а динамиката е под всякаква критика. Според мен не си струват парите, особено ако търсиш нещо качествено не се залъгвай с Канон. Произвеждат се в Китай и изработката е нискокачествена. Вземи си Сони или Панасоник, ако искаш добра оптика и висококачествена японска изработка. Правят страхотни снимки и снимат филмче в капацитета на цялата карта. Панасоник поддържа SD и ММС карти, но ММС по принцип са бавни карти. За предпочитане е SD или Memory Stick. Сони вече имат прототип на 2ТВ - (два ТЕРАбайтова !!!) Memory Stick карта... Изобщо Сони диктува тенденциите в дигиталките, но това е дълга тема и сега пак потребителите на Канон ще започнат да плачат. Най-добре порови в www.dpreview.com и си избери, това което отговаря на изискванията ти и парите, които си отделил за апаратче. Аз лично бих си взел джобен Панасоник с Лайка обектив и оптичен стабилизатор - Lumix FX-7. За мен това е най-доброто, което можеш да получиш срещу парите си, но за жалост още не се намира в БГ. Ако можеш да изчакаш няколко месеца, това е избора.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #5

    отново за цифрово апаратче

    didko, на Minolta ти препоръчвам G 400 или Z1. Първият модел е 4 Мпиксела, с 3оптично и 2 дигитално увеличение, 16 МБ SD карта, литиево-йонна батерия, слот за втора карта Memory Stick, 2МБ вградена памет, бърз фокус, метален корпус с плъзгащо капаче. Може да ползваш и двете карти едновременно и като се напълни едната, автоматично прехвърля на другата карта. Малък е, и готино лъщи защото, е хромиран или никелиран. Z1 е друга работа, 3,2 Мпиксела, с 10 оптичен и 4 дигитален zoom, той се бори в един клас на непрофесионални апарати с голяма оптика. Има 4 батерии тип ААА, които леко утежняват модела, но е добре балансиран от оптиката. Имаш 4 режима на ръчен фокус, доста готови, авто и видео. Видеото се снима на 160х120, 320х240 и 640х480 с 15 или 30 кадъра. Удобен, интуитевен, добре поставени копчета, които не можеш да сбъркаш голяма светкавица и гнездо за допълнителна светкавица. И двете се продават в МЕТРО веригите, на цена от 478 лева крайна и двата апарата.

    user_42, не ми се почва спор относно коя е по-добрата марка, и коя какво направила, но със Сони си играх и си казах мнението. Относно Терабайтовитя Мемори Стик, ами те ще струват повече от апартамента ми сигурно[] и незнам кой ще си ги купи, от нас обикновенните потребители. Освен това СОНИ не вече СОНИ, ами некви лайняни марки и СОНИ си слагат само логото, така е при комповете и при телевизорите и при другите им продукти. Хубава леща бих казал на КАРЛ ЦАЙС ЙЕНА- най добрите в света, но те ги слагат само на скъпите модели фотоапарати и камерите си. Освен това за дизайн, Сони са пръчки. Аде стига толкова, че ще пиша до утре или ще спорим вечно, но това е личното ми мнение, "По цвет и вкус, тавариши нет"!!!



    P.S. Извинявам се за допуснатата от мен грешка, която поправих веднага щом можах Минолта G1 няма има Z1!!!

  7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #6

    отново за цифрово апаратче

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Каноните са много дървени и имат ограничение за снимане на филмче от 30 сек. до 3 мин. в зависимост от модела. Снимките не са нищо особено, а динамиката е под всякаква критика. Според мен не си струват парите, особено ако търсиш нещо качествено не се залъгвай с Канон. Произвеждат се в Китай и изработката е нискокачествена. Вземи си Сони или Панасоник, ако искаш добра оптика и висококачествена японска изработка. Правят страхотни снимки и снимат филмче в капацитета на цялата карта.

    <div align="right">Originally posted by user_42*-*18/09/2004*:* 06:09:13</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    1.За филмчетата - ти фотоапарат ли купуваш или камера? Най-евтината аналогова видео камера прави 10 пъти по-качествено видео от кой да е цифров апарат от среден клас.

    2.За динамиката и цветовете - <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...а динамиката е под всякаква критика.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> - Хаа- ха-ха...

    Хайде постни тука най-добрата си снимка, правена със SONY или Panasonic да видим какво могат, а аз след това ще постна снимка правена с една "сапунерка" наречена "Canon"[] (става въпрос за фотоапарати до 1000лева)

    3. <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Вземи си Сони или Панасоник, ако искаш добра оптика и висококачествена японска изработка.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> -- .....оптимист []


  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #7

    отново за цифрово апаратче

    Пич кажи с колко пари разполагаш да ти кажем какво да си вземеш. От изброените модели канон а85 е най-хубавия. Сонитата които не са с Карл Цайс са много зле от към оптика. Новите модели на панасоник са много и са по евтини от каноните. Абе всико зависи от парите с които разполагаш.

  10. Junior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    62
    #8

    отново за цифрово апаратче

    Ми аз съм от няколко месеца с Sony P-92 и засега съм супер доволен. През това време ми попадаха в ръцете доста апаратчета, като 3.2МП Канон, който беше 40$ по евтин от моя, но а сметка на това е без зарядно, а зарядното на Сони си работи и в БГ без никакви ядове(поне така пише) Разликата между 3.2, 4.1 и 5МП се забелязва и с просто око. Другото което не ми хареса на Канона е че бутона за увеличаването е от предната страна на апарата и поне на мен ми беше неудобно, менютата са някакси по недообмислени от тези на Сони, но за сметка на това доста по плавно се виждат движенията на екранчето на камерата. Аз поне съм си довелен от камерата и не видях другите камери да са много по добри с нещо, даже обратното. И 5МП Кодак ми е попадал в ръцете, пак не бих казал че е по добър от Сонито. Даже и не харесвам Сони, но просто ми попадна на добри пари и бях приятно изненадан. В САЩ върви кум 300$-340$, като гледам цените в БГ се плаша направо.

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Мнения
    167
    #9

    отново за цифрово апаратче

    Ясно е, че ако решиш да си купуваш апарат първо трябва да отделиш конкретна сума пари, да знаеш какво ще снимаш през повечето време и да питаш човек, на който знаеш критерийте за фотоапарат. Не е се едно дали питаш комшията дето снима със бъ;гарски фотоапарат и не е виждал друго или оня чичко в фотостудиото дето каквото и да снима се е хубаво. Що се отнася до моето мнение по това, което съм прочел по нета (около 1000МБ ревюта) ще ти кажа следното. В любителския клас- Canon(А75,А80), в полупрофесионалния- Panasonic dmc-fz10/20, другите най вероятно не те интересуват заради цената. Определено не забравяй малката подробност че има хора дето с апарат като твоя бъдещ и малко теория и практика правят по-добри снимки от теб. Викат им професионалисти фотографи. Затова не гледай снимки правени с някой апарат по интернет а гледай дали ти пасва на изискванията и джоба.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    64
    #10

    отново за цифрово апаратче

    Отделил съм 500-600лв. за дигиталка. За в момента съм се спрял на Panasonic DMC-LC70;PANASONIC DMC-FX1EG-S. LUDIA какъв е този модел на минолта Z1, никъдене можах да намеря информация за него. Някой може ли да ми разясни какво представлява оптичния стабилизатор на изображението?

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #11

    отново за цифрово апаратче

    Информация за всякакви фотоапарати тука http://www.steves-digicams.com и тука http://www.dpreview.com

    За стабилизатора, за теб не е важно устройството му а това че намалява вибрациите на фотоапарата, по малко трепка картината като гледаш в диспея. Това е най простото обяснение което мога да ти дам. В зависимост от дедения стъабилизатор можеп да снимаш снимки на пониска скорост без да са размазани от колкото без стабилизатор. Стабилизатора е необходим и за снимане с голямо оптично увеличение.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Цифрово радиоразпръскване
    От wrathchild във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 0
    Последно: 12-09-10, 14:30
  2. PRAKTICA 750Z-за подарък на 6 год.дете-СТАВА ЛИ ТОВА АПАРАТЧЕ
    От pacefil във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 9
    Последно: 23-12-08, 12:43
  3. Избор на цифрово фото
    От Nistel във форум Общ - хардуер
    Отговори: 39
    Последно: 09-02-05, 22:01
  4. Цифрово апаратче
    От CCCP_FAN във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 24-08-04, 11:43
  5. Апаратче за 300-400$
    От Darkness във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 10-07-04, 02:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе