ПС-то ми е AMD XP 1500+ ASUS nforce A7NV266-VM 1x 128 DDR 266Mhz PQI, 1x128 DDR 266Mhz Noname,ATI RADEON 9600.Проблема е следния ПС-то се рестартира когато си иска, дори и в WINDOWS$.Да не е проблема в рама( не е никакав червей)
ПС-то ми е AMD XP 1500+ ASUS nforce A7NV266-VM 1x 128 DDR 266Mhz PQI, 1x128 DDR 266Mhz Noname,ATI RADEON 9600.Проблема е следния ПС-то се рестартира когато си иска, дори и в WINDOWS$.Да не е проблема в рама( не е никакав червей)
Наскоро при мен се получаваше заради рама. Щом е на две банки пробвай с едната как ще е после и с другата.
Не направо се рестартира
t* на процесора 53*
1.75 V на процесора
Съвременен персонален компютър може да се рестартира поради доста причини. Най срещаните са ..
1. Захранване. Ел. компонентите на по-евтините захранвания с течение на времето. Се развалят или най-малкото променят своите характеристики, което води до подаване на непостоянни захранващи тоци. Сивата жица която ако се загледате във снопа жици който се включва посредством 20/24 пиновия ATX конектор, отговаря за така наречения Power Good сигнал. Той е с номинално напрежение 5Волта, като са допустими отколонения като дъното следи а напрежението да е от 4 - 6 волта. При всякакъв дръг волтаж, компютъра ще се рестартира а ако дори след рестарта напрежението не е в границите изобщо не би трябвало да стартира.
Проблема се локализира с друго захранване, което със сигурност работи
2. Дъно,Рам - Най много проблеми с рестарти съм имал с дъна и рам памет. Най вероятно това е проблема ако дъното се рестартира без всякаква зависимост. Можеш да опиташ да махнеш отметката Automatically Restart намираща се в My Computer -> Properties -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings , но ако проблема е хардуерен най-вероятно е компютъра да забие зловещо вместо да се рестартира. Разгледай дъното виж дали има издути електролитни кондензатори, дъната с течение на времето също губят "форма" с повишаването на мегахерците.
За съжаление проблема се локализира доста трудно. Като замениш Рам можеш да разбереш дали е от нея, Като замениш дъното ще разбереш дали е от него.
Процесор. Процесорите когато, се повредят или не работят изобщо или проявяват съвсем равномерно проблемите си и на системата не може да се работи. Така че процесора го изключваме, освен ако не става въпрос за лош контакт (по-често при ИНТЕЛ процесорите се получава ако не се внимава как се посотавя CPU и cooler-a).
Софтуерен проблем, лоши фрайвери - Софтуерен проблем се локализира лесно ако например PC забива/рестартира всеки път при опита ти да използваш дадена програма. Драйверите са друг проблем който може да доведе до проблем. Не мисля че това е твоят случей
Имал съм проблеми с нестабилна работа още заради : АТА кабели за твърди диск. Развалени CD ROM устройства, развалена Лан карта. Развалената лан карта е много коварен елемент - обикновенно компютъра не иска да стартира с такава, но се е случвало да работи когато си иска а в останалото време да рестартира ПЦ по време на копиране по мрежата. Мишка и клавиатура (случи ми се един compaq да не иска да работи стабилно с една определена мишка na Microsoft).Хардуерен развален компонент може да рестартира PC при опита да комуникира с него.
Какво бих направил аз:
Ще откача всичко ненужно, Ще оставя само Дънната платка, централния процесор едната банка с рам (PQI), Видео картата и твърдия диск. както и захранването.
Ако машината има пак същия проблем:
Бих сменил захранването > ще заменя Рам-та> ще сменя дъното> ще сменя кабелите ,ще сменя видео картата с друга в случей, че има някаква несъвместимост (малко вероятно).
Това въжи ако вече си си преинсталирал ОС.
Важен съвет ако нищо не помогне вземи един мултицет и премери волтажа на контакта в който си включил пц и дали е заземен/занулен.