Имам сложен проблем.....значи доскоро си карах на малкото 15" мониторче, което обаче е Sony и си го държах на 800х600х100Hz.
Тук естествено трябва да поясня че стоенето пред монитор досега на по-малко от 100Hz винаги предизвиква болки в очите, а по късно и в главата при мен.
Та значи сдобих се с 21" монитор - Compaq-P1100 с Trinitron тръба, който пуснах на 1280х1024х100Hz, но стоенето пре този монитор и особено по-продължителното четене ми докарват същите онези болки, като че стоя пред монитор за 50 лева.... Пуснах го на 1024х768х140Hz и пак същото....имам чувството че картината ми не е така ясно фокусирана както на досегашния монитор...макар че като я погледа отстрани няма такова нещо...просто ми се струва че си напрягам очите за да фокусирам и да чета...немога да разбера къде е скапания проблем.....не е в честотата... не е в яркостта....не е в резолюцията...конвергенцията с малко настройки я докарах кажи-речи перфектна....цветовете му са добри(само червеното трябваше малко да понамаля и всичко е точно).
Моля ви дайте ми акъл....незнам какво да правя...да се мъча ли да го сменям...дали няма да имам същия проблем и с друг толкова голям монитор...при положение че го гледам от по-малко от половин метър.
Единственото което ми се струва че не е наред по монитора е следното..., (при правилно наместен преди това screen size i ала-бала) при пускане на монитора картината е на около 5мм от левия край...след около 10 минути си се разтегля и си заема предвидената част от екрана.....на какво може да се дължи тава и какво означава?
Предварително благодаря на всички помогнали