Резултати от 1 до 10 от общо 10

Ресет на Пк-то

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    8
    #1

    Ресет на Пк-то

    Имам следния проблем.Пк-то ми се ресетва самичко след определен период от време.Мислех че причината е в захранващия ми блок и вчера си закупих чисто нова кутия FOXCONN 300W и като цяло производителността на ПК-то ми се качи,все пак старото ми захранване CODEGEN явно си е било смотано,но проблема не изчезна.Искам да попитам всички тук какви могат да бъдат причините за подобен вид ресет,за да мога да изключа някои от възможностите и да намеря решение на проблема.

    Благодаря предварително на всички!

  2.  
     
  3. Fg
    Fg е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    57
    #2

    Ресет на Пк-то

    на мен ми се е случвало същото и проблема се оказа RAM паметта. Провери също VGA картата, повече инфо ще ти дадат другите форумци. От мен успех и дано се оправи РС-то ти.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    8
    #3

    Ресет на Пк-то

    И аз имам съмнение за пустатата памет ама понеже е PQI все я изключвах от причините но явно идва и неин ред за тестване,няма сигурни работи в тоя бизнес.видеото ми е GeForce 2 MX ,но е маркова уж на ABIT ,но знае ли човек......благодаря все пак ще почакам и други мнения и довечера ще човъркам ПК-то.

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #4

    Ресет на Пк-то

    не знам какъв ти е компа като цяло ( а няма да е зле да го опишеш), но 300W захранване за относително нова машина е малко, особено ако закачиш 2 харда, cd, тунер и други подобни. просто токът не стига и прави точно това - рестартира.



    разбира се, че проблемът може и да е в паметта, както и в прегряване на процесора, както и в доста други неща, но пък кой ти е казал, ча pqi е хубава марка?!

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    8
    #5

    Ресет на Пк-то

    1 Ghz Celleron,2x128 MB SDRAM,GeForce 2 MX,Abit ST-6 Full ATX Motherboard,1 LAN NIC,DVD-RW LG,HDD MAxtor 40 GB 7200 RPM,Audigy 2 ZS,кутията ми е FOXCONN и за разлика от другите дето с епродават е 300W със сигурност,за разлика от предишното ми CODEGEN което надали отговаряше на 300W.

  7. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    725
    #6

    Ресет на Пк-то

    Предполагам си със ХР:

    Properties na MyComputer - Advanced - Startup and recovery Settings - махни отметката от Automatically restart. Следващия път като се опита да забие уйндоуса няма да го рестартира, а ще ти извади син екран и на него ще пише каква е причината.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #7

    Ресет на Пк-то

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">не знам какъв ти е компа като цяло ( а няма да е зле да го опишеш), но 300W захранване за относително нова машина е малко, особено ако закачиш 2 харда, cd, тунер и други подобни. просто токът не стига и прави точно това - рестартира.



    разбира се, че проблемът може и да е в паметта, както и в прегряване на процесора, както и в доста други неща, но пък кой ти е казал, ча pqi е хубава марка?!



    <div align="right">Originally posted by FearMe*-*14/01/2005*:* 10:20:12</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Аз съм с 250W захранване , 2 харда Макстор 30 и 80GB,вентилатор на големия хард, CD и CD-RW,Видео GeForce МХ/440 ,захранване през UPS и нямам такива проблеми.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    8
    #8

    Ресет на Пк-то

    Вадих последователно и едната и другата памет и го остаях да бачка и пак забива без нищо дори не е натоварен.Свалих си процесора обратно на 800 МХц и пак забива без никаква видима причина.Някакви други идеи относно този проблем ? Благодаря на всички които дадоха идеи досега

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #9

    Ресет на Пк-то

    Abit? ST-6? Кондензатори пич, кондензатори на дъното Огледай ги, бас ловя, че са се подули повечето

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    8
    #10

    Ресет на Пк-то

    Пичове,огледах дъното и всички кондензатори които имам по цялата си конфигурация,образованието ми стига поне да позная кои се е надул,но уви такива не открих.Флашнах си БИОС-а успешно до последната версия която намерих в Интернет и резултата е същият.Направо съм смаян от какво може да бъде това нещо,огледах си всички части внимателно,почистих ги но няма ефект.Ако някои има идея ще съм му много благодарен да я сподели!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Ресет на Buffalo WHR-HP-G54
    От get във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 14-03-10, 15:48
  2. S.M.A.R.T. ресет?
    От Ivo Wolfen във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 02-07-06, 13:47
  3. ресет на BIOS-a при рестарт на компютъра
    От fori във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-04, 09:59
  4. Има те ли инфо за notebooks C-Star от Ресет
    От Yavor във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 02-12-03, 17:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе