каде може да се види монитор на ASUS ?
че и аз се чудя кво да купя
каде може да се види монитор на ASUS ?
че и аз се чудя кво да купя
@wiskey *работил съм на 90 % от мониторите които се предлагат . Засега само три са ми харесали като качество и издържливост ( другите модели също са ми харесали , но след като видях тези трите - да ти кажа започнах да виждам много дефекти в останалите )
1.IIyama
2.Eizo - като Eizo e номер 1 за мен.
3.ViewSonic
проблема обаче е че са скъпи , а това плаши много хора
също така никой не запознава клиента с втория вид гаранция - изгорели пиксели - но там е дълга и широка ( дали са над 4 -5 бр. , дали са на едно място или не , дали са със син *или с червен цвят - т.е много условия само и само да не ти подменят монитора)
Хубаво е човек да се поинтересува и от тези условия преди да купи
За самсунга за да ти сменят ммонитора , трябва *всички гореописани дефекта да са налице *за да ти го подменят ( ако имаш 6 изгорели , няма да са на едно място , или ще са 2 червени и 4 сини , а трябва да са поравно , или обратно )
Именно затова се изказах така за Samsunga & Xerox ( Руси да ма прощаваш - нищо лично )
а това кой какво ще избере си е негова работа - длъжен съм да предупредя всеки за тези неща
И още едно -Последно
Какъвто и монитор да вземаш *- нека да поработи пред теб поне 15 мин. като за това време го включиш и изключиш поне 3-4 пъти ( 90 % от пикселите се появяват при първото пускане на монитора ) и ако се появят - искай друг.
Надявам се да съм бил полезен.
С никой не искам да се заяждам или даси мерим знанията - посочих модели с които няма да имате ядове според мен .
Във Варна го има в D&G.Първоначално публикувано от mikk
@Mr.TECHNO, благодаря за съвета!
И за мен. Монитора е нещо, което най-рядко се сменя в една конфигурация. Не бих се поскъпил, за да се чувствам комфортно и да знам, че разполагам с монитор, на който мога да разчитам.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Аз си купих днес Samsung 913V 19" от ТехноМаркет Варна ! монитора е 589лв. Мисля ,че щом си отделил 550лв. още 40 няма да са ти проблем за 19" !! В тази тема има доста писано по въпроса http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=62414
MR Techno, абсолютно се съгласявам с теб. Няма нищо неверно в думите ти. И аз съм наясно, че има много по-добри монитори от Самсунг. За EIZO няма смисъл да говорим, само като посочим CMYK поддръжката е достатъчно. Но и ти правилно констатираш - цената е висока а и да си признаем, малко са потребителите, които имат нужда от подобни фунции. Втория вид гаранция наистина е особено важен. Знам само за едни модели на LG **40 са със Zero Dead Pixel през целия тригодишен период, но пак цената е височка. Но за ниския клас, лично според мен е важно да се гледа ъгъла на виждане и контраста който се поддържа. Времето за гасене на пикселите да не е под 12 (обявени от производител, иначе всички знаем, че са малко повече).
Хм, ами някакво мнение за LCD-тата на Philips ?
А и за SONY ?Първоначално публикувано от Raicon
днес най късно утре трябва да се "оженя" за два самсунга 713N
въпроса ми е как най лесно да видя изгорелите пиксели ако има такива
За да не те обвинят в многоженство или привърженик на друга вяра,може да дадеш на ближното другарче единя/та самсунгПървоначално публикувано от mikk
остави,знаеш ли колко неща обещах на милата докато се съгласи за тая покупкаПървоначално публикувано от pate
най лесно се идентват с никиа монитор тест - пускаш първо , бял фон , после черен , и тн . и гледаш за странно светещи в един цвят и непроменяши се точки - обикновенно саПървоначално публикувано от mikk
1.Синьо -зеленикав цвят - вечно светеща
2. Червено -розов цвят - вечно светеща
3. Черна ( само на бял фон се вижда ) - вечно угаснала
4. За бяла няма да казвам , щото ша мазарита някой.
Не мога да се съглася съвсем с теб - аз съм с Acer AL 1913 - определено се вижда и от 170 градуса ъгъл! Пише 16ms, но филми вървят и не замазва въобще. Има обаче само аналогов вход... Дизайна няма да коментирам - правоъгълен е по моите разбиранияПървоначално публикувано от Whiskey
Та за 17ките не знам, но ако са като 19ката - заслужава си парите!!! И то за около 600лв без ДДС...
След двуседмично оглеждане си взех
Първите ми впечатления са, че е добър монитора. Надявам се да не ме разочарова за в бъдеще.17" LCD MONITOR Acer CrystalBrite, AL1751B silver, 1280 x 1024, contr. 500:1, brightness: 400cd/m2, 150o/135o, 6 ms, Speaker, DVI - Analog (D-sub)