Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26
Like Tree1Одобрявам

Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    39
    #16

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    @jordy, щом КЪСМЕТ ти харесва повече от ВУДУ, ОК. Едва ли това ще промени нещата. Проблемът е, че с тия съвети за "масаж" на мониторът има вероятност за поява и на много по-сериозни повреди.
    Иначе в нета има какви ли не неща. Само дето не можах да намеря нищо потвърждаващо тезата ти в сериозен сайт. Само във форуми, блогове и разни self-made странички. Явно има заговор между производители, сервизи и тестери да скрият тази информация от нас. Даже нарочно ни заблуждават - NEC, например. В последните два абзаца, които не са потъмнени - само, че ги наричат "lit" суб-пиксели, не "stuck"...
    @pimpirlit CNET.com (news.com) и те ли не са сериозен сайт?
    http://reviews.cnet.com/4520-10166_7-6388742-1.html

    явно някой ме е омагьосал и съм се заблудил, за в бъдеще няма да вярвам на очите си а на екпертите от форума

    Никого не съветвам да си почуква/масажира монитора ако не иска и не е опрял до там ...

    Ако може да си подмени монитора за такъв без проблеми това е най-доброто решение всичко друго е не е с гаранция, че ще му помогне!

    @pimpirlit ако можете да му помегнете на момчето хубаво ако ви е кеф да му се изреждате как се е прецакал също това си е ваше право а той е попитал на грашното място явно!
    и си прав няма производител който да ти препоръча такова нещо, или ще ти го сменят монитора ако ти го покриват условията за връщане(exchange policy) или ще ти се извинят любезно и ще ти кажат, че това е нормално но от това няма да ти олекне... а много от тях дори не си публикуват условията за връщане а да не говорим в България най много да ги има забутани на някое листче или из ръководството!

    Й.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #17

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    radop, ако е до 3 дена от закопуването на стоката веднага връщаш в магазина да ти го сменят с друг и този път пред теб да ти покажат, че няма изгорели пиксели. АКО ти откажат или почнат да овъртат, им казваш че отиваш в КОМИСИЯТА по ЗАЩИТА на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Ако и тогава откажят отиваш в комисията. От там ще им ударя едно телефонче и готово. ПО ЗАКОН КЛИЕНТА ИМА 3 ДЕНА ОТ ЗАКОПУВАНЕ да си върне стоката при открит дефект.

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    540
    #18

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    ами аз бачках за няколко дена в отделението за компютри на един голям магазин и точно така си беше... пазиш си бележката и до 3дена с нея си я връщаш в магазина... даже присъствах на една такава смяна... дойдоха и го смениха... май имаше малко разправии ама го смениха, въпреки че го тестваха преди да го вземе... ами то си е така все пак даде 500лв момичето, остава да не му го сменят...
    и на мен ми предстои покупка на 19ска и бая мотане ще бъде при избирането...

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #19

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    @LUDIA, това, което казваш е вярно за стока, която е прявила дефект, покриван от гаранционните условия. Случаят не е такъв.

    Иначе по темата - проблемът с повредените пиксели е електрически. Повреден управляващ транзистор. Не се оправя с механични въздействия или мигалки. Всичко останало са градски легенди. Има минимален шанс това да е временно явление - случвало ми се е да се оправи "от само себе си" след няколко вкл./изкл. на монитора. Това е по-скоро късмет или съвпадение, не технология за поправка.

    Казвам това от опит с различни монитори, от различни производители и различно качество (цена). Част от работата ми е да ги поддържам, а не хоби. По този повод съм се консултирал и със сервизни инженери от оторизирани сервизи.

    Колкото до качеството - ISO 13406-2 дефинира ергономичните показатели на TFT монитори, вкл. допустим брой повредени (суб-)пиксели. Сериозните производители го спазват и публикуват White Paper, Pixel Policy или нещо подобно за моделите, които предлагат на пазара. За всеки конкретен модел изрично и задължително е упоменато в гаранционната карта. Нещо, което всеки може да поиска да прочете в магазина преди да се изръси с около 500 лв. Или да провери в Интернет - и BenQ имат тази информация на европейския си сайт.

    Някои от българските дистрибутори също предлагат информация за продуктите, които внасят. Нека не се смята за реклама, просто давам пример:
    Solytrade - Belinea, CTX;
    Tech Vision - Pixel Policy
    Има и други, ако някой се интересува -> *
    От втория линк се вижда, че Philips не покриват подобна гаранция на S серията монитори (както се твърди в първото мнение по темата).

    Колкото до напътствията на кака Лара от CNET - оставям ги без коментар: "...I suggest that you buy from a company such as Philips...". Ако го беше написала в статия, описваща проблема (явно интересен за много хора), причината, начина за оправяне и с обосновка защо така, ОК. Но в случая...

    Все пак, да не превръщаме темата в махленска свада.


  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    28
    #20

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    Докато четях зе замислих какво се случва ако дефектира подсветката на монитора.
    На мен ми се появи този проблем с лаптопами compaq R4000 (не се предлага в европа), добре че проблема се появи докато братлето беше в щатите че го отстраниха моментално. Обаче предполагам тука нещата седят по съвсем различен начин.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #21

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    Цитат Първоначално публикувано от TexHuk
    Докато четях зе замислих какво се случва ако дефектира подсветката на монитора.
    На мен ми се появи този проблем с лаптопами compaq R4000 (не се предлага в европа), добре че проблема се появи докато братлето беше в щатите че го отстраниха моментално. Обаче предполагам тука нещата седят по съвсем различен начин.
    Ако подсветката се развали - и не свети проблема е определено гаранционен и се поправя , а ако не може- чак тогава се подменя !
    Имах такъв проблем с BENQ и го поправиха без да ми искат и лев!
    оказасе че лампата е сдала багажа ( това на 4 тия месец )

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    102
    #22

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    Значи човека много добре го каза по-горе. Касае се за заклещен пиксел, а не за изгорял пиксел. Разликата е от небето до земята. Изгорелия пиксел е за постоянно и си е такъв перманентно. Той не свети и се забелязва много трудно, дразни много по-малко от заклещените и много хора дори и не подозират, че имат изгорял пиксел на монитора си. Както и да е, това няма нищо общо с проблема тука.
    Заклещения пиксел свети в някакъв цвят и се вижда много лесно, обикновено доста дразни и подлежи на оправяне. Прословутия видеофайл за който се говори върти много бързо червено, зелено и синьо няколко пъти, после фейдва от бяло към черно и това се повтаря пак до положителен резуталт. Този файл е направен за да оправя заклещени пиксели на портативната гейм конзола PSP, която много често идва с такива пиксели. За компютри също става, но трябва да се спазват някои правила. Възможно е вместо да отключи проблемния пиксел да заключи някой друг затова прозореца на видеофайла се смалява за да циркулират цветовете само над проблемните пиксели. Докато се оправи може да трябва да минат десетки часове, а може и изобщо да не се оправи. Ползвайте видеофайла, а не програмата дето я има за циркулация на цветовете защото програмата не позволява да се смали достатъчно полето където циркулират цветовете и натоварва процесора на 100% докато работи, което е излишно. Масажирането на монитора също съм чувал, че помага, но не съм го виждал на практика.
    С видеофайла си отключих един светещ в зелено пиксел на монитора. Другите пиксели си бяха наред като го купих. Монитора ми е Acer AL1716.
    Който има заклещен пиксел да има впредвид, че има 60% шанс да го отключи според Уикипедията.

    P.S. Да не правиш разлика между заклещен и изгорял пиксел е като да не правиш разлика между компютри и компоти.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #23

    Re: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    Утрепа ма да знаеш - - айде покажи ми метода с почукване да оправиш "Приклещен пиксел"

    Ужас - чета "и не мога да повярвам на ушите си" !
    Знаеш ли ( макар и да си го чувал ) че едно почукване натискане и тн., могат да увредят много по-сериозно монитора - да си чувал за тъмни петна и линии , в следствие на натискане.
    Истински изгорял пиксел има две положения - Или постоянно свети или постоянно е изгаснал - това са ! - черния е изгаснал - а белия , синия и червения са постоянно светнали - аз това знам още от ерата на появяване на TFT ( Thin Film Tranzistor ) & LCD ( liquid Cristal Display )

    Свети ли червено и няколко превключвания ( изклюваш - включваш ) не го оправи - съжалявам - пиши го мъртъв Суб пиксел.

    Затова ли в Техномаркета и др. по-големи магазини дават по 10 лв на изгорял пиксел отстъпка* при у-е че няма други монитори. ( вече не го правят де , но това е факт )

  11. Member
    Тук е от
    May 2015
    Мнения
    170
    #24

    Отговор: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    hadean одобрява това.

  12. Novice
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    6
    #25

    Отговор: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    До колкото си спомням според ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ и законите на Комисия за защита на потребителя стока може да се върне в рамките на 30 дни след закупуване ак о не е повредена/унищожена и опаковката/амбалажа не е нарушен до степен непозволяваща неговото възстановяване!!!
    Затова, ако имате проблем със стока от разни мошенници като Технополис Техномаркет (и ваобще всички други пишман фирмички) отивате и си връщате стоката! Ние в Европейския съюз ли се намираме в крайна сметка или в Ислямска Мангалия?????

    Ако не ти уважат искането може да се оплачете директно на европейската комисия за защина на потребителя през Интернет( попълва се формуляр на агнлийски или немски) и в нашата комисия (българската). След това почвате да спамите по форуми ФБ, вибокс и навсякъде другате че еди си кой магазин ви е на*бал да знаят хората да не купуват от там! Не стига че им купуваме старите модели от преди 2 години на тройна цена, ами и претенции имат за велики търговци!

    Аз ЛИЧНО си реших проблема трайно- от Мангалия нищо не купувам! Пазаря от Англия, Германия, Франция и т.нар. БЕЛИ ДЪРЖАВИ. Когато България почне да става бяла държава и почнат да УВАЖАВАТ клиентите ще купувам от тук.
    Сега хем ценичката ми е супер, хем си купувам псоледни моделчета техника, хем няма цигании и разправии- ако има проблем продавача директно ми прави refund или сменя стоката за СВОЯ СМЕТКА ВСИЧКО (вкл. транспортни разходи).
    Това са мойте 2 стотинки по темата, горното е личното ми мнение и не задължавам никого с него. Лека вечер!

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #26

    Отговор: Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!

    Форумни Некрофили - събудихте тема на над 10 години
    Счупихте рекорда от 10години
    вече е 10години и 9 месеца !!!


    Цитат Първоначално публикувано от artttty Виж публикацията

    Цитат Първоначално публикувано от Didda Виж публикацията
    До колкото си спомням според ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ и законите на Комисия за защита на потребителя стока може да се върне в рамките на 30 дни след закупуване ак о не е повредена/унищожена и опаковката/амбалажа не е нарушен до степен непозволяваща неговото възстановяване!!!
    Затова, ако имате проблем със стока от разни мошенници като Технополис Техномаркет (и ваобще всички други пишман фирмички) отивате и си връщате стоката! Ние в Европейския съюз ли се намираме в крайна сметка или в Ислямска Мангалия?????

    Ако не ти уважат искането може да се оплачете директно на европейската комисия за защина на потребителя през Интернет( попълва се формуляр на агнлийски или немски) и в нашата комисия (българската). След това почвате да спамите по форуми ФБ, вибокс и навсякъде другате че еди си кой магазин ви е на*бал да знаят хората да не купуват от там! Не стига че им купуваме старите модели от преди 2 години на тройна цена, ами и претенции имат за велики търговци!

    Аз ЛИЧНО си реших проблема трайно- от Мангалия нищо не купувам! Пазаря от Англия, Германия, Франция и т.нар. БЕЛИ ДЪРЖАВИ. Когато България почне да става бяла държава и почнат да УВАЖАВАТ клиентите ще купувам от тук.
    Сега хем ценичката ми е супер, хем си купувам псоледни моделчета техника, хем няма цигании и разправии- ако има проблем продавача директно ми прави refund или сменя стоката за СВОЯ СМЕТКА ВСИЧКО (вкл. транспортни разходи).
    Това са мойте 2 стотинки по темата, горното е личното ми мнение и не задължавам никого с него. Лека вечер!

    Didda , ............ И ЕДИН МЪРМОТ ЗАВИВАШЕ СТАНИОЛА С РЪЦЕ

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Поправка на LCD телевизор NEO TF-32284
    От hrushchov във форум Други телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 18-11-13, 20:24
  2. Изгорял пиксел
    От bazel във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 10-03-10, 17:03
  3. как се познава изгорял пиксел
    От mstanislavov във форум Телевизори
    Отговори: 18
    Последно: 08-02-07, 16:48
  4. Поправка на флекс
    От dedo pop във форум Домашен майстор
    Отговори: 8
    Последно: 09-10-06, 20:31
  5. TFT монитор - изгорял пиксел или...?
    От BerkStock във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 03-01-06, 16:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе