ASRock K8NF4G-SATA2 s754 VGA+PCI-E
AMD Sempron64 s754 2500+BOX
DDR 256 400MHz Kingston
Seagate IDE 80GB 7200 Baracuda 2MB ATA 100
JNC ATX8679 RJA 400W Black
Здравейте !
Преди месец и половина зглобих тази машина. Прави ми впечатление, че Windows и всички отделни приложения бавят при стартирането им.Като се включи компютъра и се покаже Loading screen'на зарежда около минута и половина та дори и повече !
Като речеш да си отвориш IE например се замисля бая първият път преди да се отвори !
Но най-лошото е че за този месец и половина вече два пъти преисталирам Windows защото ми се случва, като го загася той или не се изключва или при стартирането на компютъра след POST screen'на дава черен екран и до там !
Забелязах че исталацията на windows както и форматирането става по бавно от нормалното !
Какво направих:
Изключил съм от биос SATA, нагласих паметта да работи на DDR 400
Бях сложил CD'то и HDD'то на оделни контролери на "Master" !
Сега ги сложих на един контролер HDD'то на "Master" CD'то на "Slave" като смених и IDE кабела.
Ето и настройките във БИОС на харда
Type - Auto
LBA/Large mode - Auto
Block (Multi-sector transfer) - Auto
PIO mode - [4]
DMA mode - [UDMA0]
S.M.A.R.T. - Disable
32bit data transfer - Disable
HDD fast Detection - Disable
SATA - Disable
Бихте ли ми казали как най-правилно трябва да са настройките тук въпреки, че пробвах всякакви неща!
Друго не се сещам да направя ! Възможно ли е лоша памет или скапано захранване въпреки че пише 400w?
Или пък е нещо друго ? Може ли да ми препоръчате програмки за тестване на харда, паметта, процесора и тн.