Имам тонер но не знам как да си заредя касетата на лазерния принтер. Може ли някой да ми помогне ?
Имам тонер но не знам как да си заредя касетата на лазерния принтер. Може ли някой да ми помогне ?
Как да ти помогне точно ?
Да ти напълни касетата, или да ти каже някакъв съвет как да стане ?
Ето един съвет:
Ако досега не си правил такова нещо и нямаш подходящи условия, по-добре не се захващай. Не е въпроса само в мърлянето - работата изисква специфични познания и ако такива липсват, лесно можеш да повредиш касетата. По-лошото е, че може да си повредиш и принтера след това. Не е задължително да стане веднага, с лошо направена касета, така да се каже, можеш да си заложиш бомба със закъснител.
Говоря по принцип, не за конкретния модел.
Дай я в някоя книжарница, където продават офис консумативи и извършват подобни услуги. Ще ти я заредят за 20-30 мин. Друг е въпроса дали ще я напълнят цялата, защото ми се е случвало при един и същи разход и обем и вид разпечатани листи, при зареждане от две различни места, касетата да издържа от /нормално/ 2 седмици до 5 дни / ?! /. Освен това надявам се си наясно с една малка подробност, а именно, че не можеш вечно да зареждаш касетите, добре е след известно време направо да ги подмениш.
Май така ще направя, благодаря ви за съветите!
Благодаря на DoRa за подробното и изчерпателно описание. Не било чак толкова проста работа, но се справих.
Силно се надявам да си сложил точното количество тонер. Иначе става мазало в принтера
За следващия път да го имаш в предвид![]()
Да се зарежда касета сам си е преживяванеОсвен това не всеки тонер става за всяка касета, дори понякога тонер който си пише че е за тази си касета , може да ви направи големи поразий ( като да остава в изпичащата секция и да се спече там ) , още повече , ако сипеш повече
Да не говорим, че касетата не е само тонер има и части , които също се износват.
По добре си ги рециклирайте във фирма, повече пари ще дадете , но може да си спестите доста главоболия
![]()