Имам едно старооо дъно ASUS P2B (BX440), на
което му дойде времето да помирише нов диск,
ама се чудя дали 60GB или 80GB ще работят/разпознаят
нормално?
Имам едно старооо дъно ASUS P2B (BX440), на
което му дойде времето да помирише нов диск,
ама се чудя дали 60GB или 80GB ще работят/разпознаят
нормално?
Абе ако разпознава над 40гб( в което не вярвам поне без ъпдейт на биоса)ще разпознае и 60 и 80.Доколкото знам критичните граници са 8гб 20 гб и 40 гб
Zdr DIL,
az imam takova dyno (P2B) i HDD MAXTOR 40 GB, no mi go razpoznava za 33 GB. Drupnah nai-novija BIOS za tova dyno ot saita na ASUS, koito uzh trjabva da razpoznava do 60 GB, no pak ne mi go razpozna. Sled kato pisah do support-a im mi pratiha njakakyv beta bios, koito uzh opravja tozi problem i poddyrzha hard-ove do 80 Gb, no i toi ne mi razpozna harda.
Taka 4e syveta mi e da im pi6e6 i da ti pratjat poslednija BIOS i ako ima6 poznat s goljam hard da probva6 dali dynoto ste ti go razpoznae. No pri men taka i ne pozhela da priznae 4e harda mi e 40 Gb
гледах че на сайта на ASUS версията на BIOS-a е същата като моята (1012). за съжаление нямам откъде да взема по-голям диск за да пробвам.
мислих си за някакъв вариант с PCI IDE контролер ATA100. гледах ги някъде за ~$25. дали ще свърши работа ?
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Arthur C. Clarke
Аз да задам един глупав въпрос..не ми се сърдете..
Нали знаете че фат32 не поддържа по-големи дискове от ...30 и няколко гб?..трябва да се делят...
Пак казвам ..ако знаете..добре..аз само питам :-)
живи, здрави
Az ti kazvam, 4e BIOS-a ne mi go detektva kakto trjabva, ti mi govori6 za FAT....!?
успях да намеря 60GB диск и го пробвах. разпозна се от раз
бе флашванемного съм доволен
явно такъв някакъв ще си взема.
а колкото до FAT-a - има и NTFS за големи дискове. в win2000 май че се поддържа до 4TB
---------
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Arthur C. Clarke
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Аз да задам един глупав въпрос..не ми се сърдете..
Нали знаете че фат32 не поддържа по-големи дискове от ...30 и няколко гб?..трябва да се делят...
Пак казвам ..ако знаете..добре..аз само питам :-)
живи, здрави
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Границата за дял е 137GB ако не се лъжа (......... или беше 80GB......... хммммммммммммммм............. )
, колкото и е границата изобщо на поддръжка на дисковете от повечето BIOS-и
Аз лично съм правил 2х80GB FAT32 дялове на един RAID0 масив от 2x80GB 7200 Maxtor дискове......
<-- AMD Inside -->
EPoX 8K3A, AXP 1920MHz 10x192MHz + Watercooling, 128MB DDR333 KingMAX333, ATi RADEON8500 128MB DVI 300@255, 40GB Seagate BIV + 40GB Maxtor D540X, ASUS 16x DVD, Enlight EN-7237 Case + 400W Enlight PSU, 17" ReliSYS FLAT
Edited by - TodB на 11/07/2002 18:26:38