Някой има ли представа , какво е излъчването на такъв рутер и безопасно ли е за оклоните.
Някой има ли представа , какво е излъчването на такъв рутер и безопасно ли е за оклоните.
Безопасно ако искаш си прекарай кабел.
При Wireless-a е около 20 пъти по слабо излъчването от мобилен телефон. Не е доказано да е вреден. (и не е доказано да е безвреден). Където има деца не е желателно да има wireless. (на много места започват да забраняват да има wireless в училищата)
Имам тъкмо две деца. Благодаря ти за отговора , честно казано не очаквах толкова бързо и толкова задоволителен отговор.Първоначално публикувано от DeathKnight
И аз съм с две деца и с wireless в къщи. Дайте някой линк за повече ограмотяване.
Определено мисля, че не са опасни.
http://forums.cnet.com/5208-6142_102...158657&start=0
тук има доста мнения
http://www.powerwatch.org.uk/docs/20...iFi_letter.pdf
мога да дам още много примери... но този е най-логично и ясно написан за непросветените.
А който мисли, че е безвреден да си върже 5 антенки на главата и да браузва през тях.. до 4часа му гарантирам ще стане олигофрен , ако е още жив. (това е майтап да не вземе да го направи някой! Не нося отговорност за последствията)
DeathKnight, извинявай, ама ти Wireless рутера на главата ли си го слагаш за да работи?
Ами то по твоята логика и мониторите и компютрите са вредни, сложи си 5-6 на главата и пробвай да броузваш с тях. До 1 час ти гарантирам, че ще те обявят не за олигофрен, ами за топ идиот на годината
Направете друг опит
НЯкой задавал ли си е въпросът колко Киловата летят в ефира неусвоени ?
и как радистите се майтапеха с простолюдието като сложиха една лампа до антената и тя светна - без да е закачена към ел мрежа!
това за безвредното не ми го хвалете.
2,4GHz , едиколко си Вата , са си сериозно облъчване.
Тези безжични рутерчета на колко вата са горе-долу? А тези хора които имат и клетки на ГСМ-ите на покривите и са на последен етаж? И те са опасно но според мен чак да правят мизерии ме съмянва.
Последно?
Дотук 2:2 Mr.TECHNO и DeathKnight  VS. Black Adder и Wise.
Ми ние дето не сме сигурни , кво да правим  .
Аз в къщи (т.е на терасата) имам една антена за ефирните телевизии. От нас се вижда съвсем ясно и близо (около 4км.) кулата на копитото. Когато държа коаксиалния кабел допрян до ръката си и се хвана за металната ограда на терасата , усещам леко "бъзикане". Все пак кулата е доста далече , но все пак  .
Та си мисля ако изведнъж всички вълни дето се носят из въздуха влезат във видимия сектор на дължината на вълната , дали въобще ще виждаме нещо.
Лекичко се плаша като се замисля.
Добавено: Имаше един филм по Дискавъри за тези клетки и близоста да високоволтови проводници. Никой не каза в предаването , че е безопасно , даже напротив.
практически наблюдения (не лични, аз в микровълновата не си пъхам главата):
wireless до монитора пред човека - по обяд вече има главоболие
"ретро"-кабелче - няма главоболие
повече не ми трябваше да се просвещавам по темата
Абсолютно безопасно! Излъчваната мощност в антената е до 100mW (за сравнение един GSM залепен за главата на говорещия излъчва 2W когато работи на 900MHZ и 1W при работа на 1800MHz). И идея си нямате какви облъчвания с много по голяма мощност получавате всекидневно, само разхождайки се по улиците...Първоначално публикувано от izwerga
@Lupus, твоето мнение не го взимаме под внимание, ти си заинтересована страна.Първоначално публикувано от Lupus
Иначе логиката, вие така или иначе ще си умрете ходейки по улицата, със или без wireless ми харесва
@BlackAdder никога не чете нещата в скобите
----------
Едно нещо ми е направило впечатления, никой производител на GSM, Wireless или подобни не казва ще са безвредни, а казва няма данни да са вредни... ха ми тестове за подобни у-ва ще отнемат 20 години, кой ще чака.. А после ако се потвърди, че са вредни.. ми ще ги спрят.
Вероятността на хванеш рак е %, с рутер 0.0001% без рутер 0.00009% с 40 рутера на комшиите 0.001%
Вероятност да станеш олигофрен ако рутерите са раположени на равно разстояние от главата ти 100%
//offtopic..
Lupus гледам слагат GSM клетки на върха на блоковете, ако живееш на последния етаж точно под клетката?! Колко и е мощността. Прати ми PM?
//offtopic..
Облъчването е толкова 'силно' навсякъде така че не мисля че един рутер отгоре ще навреди с нещо...безжичните устройства ще се увеличават все повече и повече така че няма измъкване. И като цяло не мисля че всички учени в насши дни знаята какво точно да мерят за да определят дали са вредни или не. Има ли излъчване има и облъчване....сега на какво точно влияе то не е много ясно....
Знаещата...Първоначално публикувано от DeathKnight
Мощността на клетката е 20W. Живеещите в блока, на който са антените обаче от тях не получават нищо! Антените са така насочени, че облъчват съседните блокове и улици, излъчването надолу е практически 0. Съвсем друго е положението, ако антената гледа в прозореца ти.Първоначално публикувано от DeathKnight