Харесал съм си SD карта 4GB A-data 150х. Много са евтини. В мост са 31.50 по четвърта колонка. Накой ползвал ли е такив акарти и мога ли да им се доверя. На мен ми трябва да я ползвам за Asus EEE, като допълнителен диск.
Харесал съм си SD карта 4GB A-data 150х. Много са евтини. В мост са 31.50 по четвърта колонка. Накой ползвал ли е такив акарти и мога ли да им се доверя. На мен ми трябва да я ползвам за Asus EEE, като допълнителен диск.
Не се доверявай никому особенно относно SDHC картите. 100% вероятност да не се разпознаят от дивайса ако не е оказана изрично съвместимост с SDHC технологията. Препоръчвам проверка на място с устройството.
ако Асуса ти е класик, няма да го чете...но ако е " ...Устройството е получило названието Eee PC 4G-X и се различава от стандартния модел само по добавената SDHC... " става...
Съвместим е с SDHC. Вече писах, че е за ултра малкия лаптоп Асус ЕЕЕ.
Secure Digital High Capacity - картите са много по-бързи от SDH
от 2 години колегите ми са луднали по тях а миналата година чакаха 3 месеца да доставят такива .
Идеални са за бърз пренос.
@Julian - SDHC са много класове....обикновенно се пише SDHC Class 2,Class 4,6...и това че е SDHC Compatible не ти дава никаква гаранция, че ще работи с точно тази карта,класа на която не е указан. От интернет чета, че Asus EEE имат частична SDHC съвместимост ( не е указана до кой клас съвместимост ) - та идеята ми беше, че го взимаш със себе си и тестваш картата на място ( read/write тестове ) не само да я разпознае. Хапал съм си дупето с тези SDHC и нещата са малко на рулетка. И с две думи - trust no one, check it by yourself.
В hardwarebg пише, че със същата карта но 2г няма проблеми с асус-а. Клас 2 е картата, което май не е много вързо.
Клас 2 е SDHS ( high speed ) , a клас 4 и 6 са SDHC ( high capacity )
двата вида не са съвместими за клас 2
SDHC почва ot 4GB нагоре , докато SDHS стига до 4GB ( или май до 2 )
Най-добре е описано на http://www.transcendusa.com/ - раздел "memory search"
там те пита какво е у-то и ти показва с кои карти работи !
Освен това не бих си купил А-дата
Ак ще вземам такава карта , то нека да е Life time гаранция като :
Kingston
Corsair
Transcent
и др.
В ценовата листа на мост пише SDHC, a A-data-та към три пъти по евтина от Kingston, Corsair, Transcent.
P.S. Последно картата е HC 2 Class 6.
SDCH картите четат ли се от USB reader-ите. Ще е много тъпо ако немога да я ползвам на компа. Има 5 инчов панел с четец за всякакви карти, който е включен в USB-to.